markoto 13.05.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 chlopaki beda zachwycone tym lustrem nad kibelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Faaaaajnie. Tak lubimy. no i powinnam dodac...kolory beda za oknem;) tak ja tutaj w kuchni z jeziorem w oddali: http://farm2.static.flickr.com/1393/4601191126_a9b1befb64.jpg i gdy bylismy jesienia: http://farm3.static.flickr.com/2626/4004687023_4ca50b220c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2010 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 chlopaki beda zachwycone tym lustrem nad kibelkiem to bedzie w naszej lazience...Pan Maz bedzie mial czas swojej lysinie sie przygladac:D:D Jak znam zycie to chlopaki beda zazdroscic i sie pchac na sama gore:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.05.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Kolory beda tez jak sie bedzie winko czerwone pilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.05.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 (edytowane) Cześć Przyznaję się że podglądam od dawna Twój dziennik Ostatnio zapodałaś tyle inspirujących mnie materiałów, że postanowiłam się ujawnić - dołączam do zachwyconych - widoki, faktury i kolory we wnętrzach - zapowiada się fantastyczny dom Poza tym zauważyłam okno kuchenne - też mam zaprojektowane takie okno "międzyszafkowe" - jakie są wymiary Twojego? Edytowane 13 Maja 2010 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2010 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Witaj Milku na skarpie:) Dziekuje bardzo za pochwaly.... A okno miedzyszafkowe jest wysokie na 60 cm i dlugie 269 cm. Do wysokosci okna musisz jeszcze doliczyc miejsce na rolete. W naszym przypadku to 16 cm. Czyli dziura na okno musiala pomiescic na wysokosc 76 cm okna + rolety. a z zewnatrz to wyglada tak: http://farm2.static.flickr.com/1039/4603307211_7d96b8dc11.jpg http://farm2.static.flickr.com/1393/4603307281_f68622e9c6.jpg Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2010 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Kolory beda tez jak sie bedzie winko czerwone pilo. lub inne bursztynowe trunki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.05.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 lub inne bursztynowe trunki;) O, i mojito... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.05.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dziękuję Maju za okienne informacje i fotki Ja wymyśliłam takie samo na wysokość, ale krótsze - 200cm ma mieć. Pewnie takie długie fajniej by wyglądało, ale tak mi wyszło z różnych szafkowych symulacji No i łudzę się troszkę, choć szanse są marne na to, że takie bez podziału da się zrobić... Takie właśnie mnie zainspirowało (ale to chyba fix był). Wiem jednak, że jak chcę otwierane, to raczej tylko podzielone na dwa Będę niecierpliwie czekać na zabudowę, jestem bardzo ciekawa efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2010 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Mog byc fix albo aluminiowe. Widzialam okno otwieranie dlugie na 3 m ale bylo aluminiowe i mechanizm byl u gory i okno otwieralo sie wahadlowo tylko na zewnatrz. Moje otwieraja sie wahadlowo do wewnarz i mechanizmy (zawiasy) sa na dole. U nas bardzo duzo chcieli za alu....gra nie byla warta swieczki, tym bardziej ze i tak juz za okna placilismy 40 tys...gdzies trzeba bylo powiedziec basta i pojsc na kompromis;) ...wiec jest plastik i lamany posrodku:D:D ...ogolnie to na poczatku bardzo chcialam by okna balkonowe byly z alu i tylko z dwoch elementow a nie z 4 jak sa teraz w PVC....ale nie moglam znalezc chetnego do zaplaty za takie okna:D:D:D Moze zapytaj sie i w drewnie mozna zrobic takie dlugie otwierane? Jezeli nie chcesz PVC to na pewno jest wyjscie z tej sytuacji:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.05.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Właśnie chcę pcv... ze względu na koszty i na kolor - białe będą Nie będę się wygłupiać i robić jednego aluminiowego, jakoś przeżyję ten podział - tylko nie wiem jak będzie to wyglądać, bo jednak otwór jest sporo krótszy niż u Ciebie - mogą małe te okienka wyjść Będę musiała się zastanowić - może zrobię większe jednak - ta ściana ma 350, chcę zmieścić z boku wysoki słupek 60, okno umieściłam tak, żeby mieć równo po obu stronach okna po 45cm ściany, ale może to zmienię jeszcze... Całe szczęście to póki co pieśń przyszłości, więc mam czas na przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2010 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Moze takie rozwiazanie jak w katalogu IKEA bedzie Ci pasowalo? http://www.channel4.com/4homes/images/mb/Channel4/4homes/design-and-style/design-by-space/kitchen/contemporary-kitchens-gallery/31-Ikea-Kitchen-lg--gt_full_width_landscape.jpg Pracownia Domy z Wizja ma takie pomysly co do okna. Dwa skrzydla normalnie otwierane na boki: http://www.domykatalogowe.pl/pliki/galerie/projekty/98/kuchnia.jpg U nas jedno skrzydlo ma dokladnie 134.5 cm zgodnie z dokument z wyceny. Musisz wszystkie opcje przemyslec;) Mysmy potrzebowali otwierane okno, jako ze jest to nasze jedyne okno w domu od strony wschodniej na parterze. Ale z drugiej strony nie jest to jedyne okno w kuchni to mogl byc fix. Zdecydowalismy sie jednak na otwierane....wiem za to ze nie bede mogla zagracic blatu, zadnymi stojaczkami, bo inaczej wszystko poprzewracam jak zaczne otwierac okna...cos za cos;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 13.05.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Maju - piękne wnętrza! Jestem pod wrażeniem i tak troszkę zazdroszczę, że u mnie jeszcze się nie wykańcza domek... Ale tylko troszkę Zaciekawiła mnie jedna rzecz i będę wdzięczna jeśli udzielisz mi odpowiedzi : w Waszej sypialni zostały widoczne belki. Domyślam się, że ściany wyłożone są płytami KG. W jaki sposób wykańczane były miejsca łączenia się belek z płytami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 14.05.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 O, dzięki za fotki Nawet myślałam o takim rozwiązaniu z niesymetrycznym podziałem, zastanawiałam się jak to może wyglądać, a tu - proszę, Ikea ma wizualkę Nie widziałam tego wcześniej - nawet nie najgorzej Ja też muszę mieć to okno otwierane, bo to jedyne okno w kuchni po zamknięciu - ma być otwarta na salon z podwójnymi drzwiami suwanymi. Przy oknie otwieranym na boki musiałabym zrobić tylko jedno otwierane, bo mam tam mieć zlew. Widzę, że rozwiązań jest parę, więc coś się wybierze Dziękuję za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.05.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Hej Iwono, nie zazdraszczaj, nie zazdraszczaj;) wolalabym miec bilsko na budowe jak Ty masz i sama decydowac skad kupuje kafelki i za ile i jakiego drogiego badz taniego majstra biore i kiedy:eek: I tego spania u siebie to Ci bardzo zazdroszcze:D:D Nie wiem dokladnie jak belki byly laczone ale mam takie zdjecia. Mam nadzieje, ze cos pomoga. http://farm2.static.flickr.com/1349/4606388272_60a6172450.jpg Tutaj widac listwy do ktorych sa zamontowane plyty kg: http://farm2.static.flickr.com/1118/4606388232_7e06b25929.jpg http://farm2.static.flickr.com/1300/4605773029_ccd1f92a63.jpg To wszystko zostalo zagruntowane i potraktowane gipsem. Dodatkowo na skosach jest polozona siatka elewacyjna, by nie bylo widac pekniec....kiedys pewnie i tak wyjda... na zestawieniu finansowym mam to ujete jako: siatka elewacyjna 80mb = 160 zl Rotband - tynk reczny 6w (przypuszczam: wiaderek) po 40 zl = 240 zl Uniflot 20 kg = 105 zl gips szpachlowy 16 m po 40 zl = 640 zl grunt 5l 3 szt po 35 zl = 105 zl. robocizna: wyklejenie siatki elewacyjnej na plytach gipsowo kartonowych na skosach dachu 70m2 = 700 zl gladzie gipsowe na sufitach 150 m2 za 30 zl = 4.500 zl. Przypuszczam ze to zestawienie jest za caly sufit na poddaszu, chociaz 150 m2 sufitow to raczej w calym domu.... Mam nadzieje, ze chociaz troche pomoglam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.05.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 O, dzięki za fotki Nawet myślałam o takim rozwiązaniu z niesymetrycznym podziałem, zastanawiałam się jak to może wyglądać, a tu - proszę, Ikea ma wizualkę Nie widziałam tego wcześniej - nawet nie najgorzej Ja też muszę mieć to okno otwierane, bo to jedyne okno w kuchni po zamknięciu - ma być otwarta na salon z podwójnymi drzwiami suwanymi. Przy oknie otwieranym na boki musiałabym zrobić tylko jedno otwierane, bo mam tam mieć zlew. Widzę, że rozwiązań jest parę, więc coś się wybierze Dziękuję za rady! Prosze,prosze:D Mozesz tez zrobic przy zlewie skrzydlo tylko uchylne a drugie skrzydlo moze byc uchylno-rozwierne (?? czy tak sie to mowi) Nam pani od okien proponowala takie rozwiazanie, ale nie wyobrazalam sobie jakos otwierac to nasze okno w ten sposob i machac skrzydlem prawie poltorametrowym:D Dlatego oba sa tylko uchylne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.05.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Mayu, masz bardzo piękny i tani! płot! Serio, serio! Moja brama, dwie furtki i trzy przęsła zostały wycenione na 16 tysięcy! A przecież reszta płotu już stoi i to nie za darmo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.05.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Rasiu, ja wcale nie marudze na cene...tylko na nasz sposob rozliczania sie z Kuzynem. Gdybysmy tak co miesiac, po kolei sie rozliczali to bym wiedziala na czym stoje. Ale ja zrobilam blad, ze nie rozliczalam sie z Kuzynem miesiecznie tylko teraz zabil mnie jedym wielkim rachunkiem za wszystko....inaczej w malych kwotach to czlowiek moze nad tym wszystkim lepiej zapanowac i np. wstrzymac sie z czyms na miesiac czy dwa, a nawet wiecej....a tak...wyszlo jak wyszlo. Mam nauczke na nastepne roboty. Teraz tylko do wakacji bedzie zakonczone co juz jest zaplacone, a ja musze sie pozbierac by moc jesienia pociagnac dalej z robotami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.05.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Mayu, masz bardzo piękny i tani! płot! Serio, serio! Moja brama, dwie furtki i trzy przęsła zostały wycenione na 16 tysięcy! A przecież reszta płotu już stoi i to nie za darmo! Rasiu, zamówiłaś złotą bramę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.05.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Rasiu, ja wcale nie marudze na cene...tylko na nasz sposob rozliczania sie z Kuzynem. Gdybysmy tak co miesiac, po kolei sie rozliczali to bym wiedziala na czym stoje. Ale ja zrobilam blad, ze nie rozliczalam sie z Kuzynem miesiecznie tylko teraz zabil mnie jedym wielkim rachunkiem za wszystko.... Wiesz, ciekawa jestem, ile Cię to wszystko kosztowało. Mówisz o bardzo dużym rachunku, ale domek za duży nie jest. Czy mi się wydaje, czy część materiału opłaciłaś już wcześniej (drzwi i okna, płytki?). Chyba, że kuzyn płacił za wszystko, tzn. robociznę i materiał, to faktycznie musiało być trudno wszystko na raz wyrównać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts