78mysz 18.05.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Majka, na czystego matowego affrona jest jeden patent: bieżesz lejesz na podłogę jakiś preparat ochronny do podłóg lakierowanych typu lakma czy cuś, ja mam środek zwany parket care, do drewna lakierowanego- i dokładnie rozcierasz to po pytkach. Nie chodzisz po tym dokąd nie wyschnie. I tak na dwa trzy tygodnie masz totalnie święty spokój z podłogą, dokąd warstwa sie nie zetrze. Po tych srodkach podłoga nabiera lekkiej satyny i trochę głębi. Duzó łatwiej ją odczyścic pomiędzy grubymi sprzątaniami- wyzamiatać czy odkurzyc. Popróbuj sobie-tylko na czystej umytej juz względnie podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.05.2010 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Mayadaski, absolutnie nie zamierzalam i nie zamierzam Cie obrazac, czy przenosic naszych wypowiedzi na poziom zbyt personalny ....ale ja sie nie obrazilam! ba! nawet focha nie strzelilam..... :D ...po prostu...jak to z mowa pisana bywa....ja napisalam jedno, a Ty zrozumialas drugie:D jest cool :D nie przejmuj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.05.2010 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Majka, na czystego matowego affrona jest jeden patent: bieżesz lejesz na podłogę jakiś preparat ochronny do podłóg lakierowanych typu lakma czy cuś, ja mam środek zwany parket care, do drewna lakierowanego- i dokładnie rozcierasz to po pytkach. Nie chodzisz po tym dokąd nie wyschnie. I tak na dwa trzy tygodnie masz totalnie święty spokój z podłogą, dokąd warstwa sie nie zetrze. Po tych srodkach podłoga nabiera lekkiej satyny i trochę głębi. Duzó łatwiej ją odczyścic pomiędzy grubymi sprzątaniami- wyzamiatać czy odkurzyc. Popróbuj sobie-tylko na czystej umytej juz względnie podłodze dzieki Myszo!! bede sie stosowac, tym bardziej ze jak na razie bede uzywane tylko od czasu do czasu, ale na zdjeciach juz widac, ze majstry niezle je pobrudzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 18.05.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 hmmmm...nie wiem.....nie zastanawialam sie...po prostu wrzucilam i juz...te z koncertu maja okolo 1300/1400KB.... Skompresowałam do 240 kB i się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.05.2010 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Skompresowałam do 240 kB i się udało! gdzie? gdzie som te foty...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Hejka Maju:yes: Wpadlam do Ciebie na chwilke ( dluzsza jesli pozwolisz ) domek masz kulasny ( w wolnym tlumaczeniu superancki ) Kochana to te moje fundamenty biedulki zalane blotem ...... jak one wygladaja przy Twojej budowie . Buziaczki i do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Zapomniala dodac , ze do subskrybowanych wrzucam ten Twoj piekny dom wiec pisz Kobieto i wklejaj foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.05.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Hej Edyto, fajnie, ze wpadlas;) ....budowanie na skarpie tez ma swoje uroki:D nasz dom na zalanie to moze nie ma szans wielkich...ale zawsze moze zjechac ze wszystkim na dol:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.05.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 dzieki Myszo!! bede sie stosowac, tym bardziej ze jak na razie bede uzywane tylko od czasu do czasu, ale na zdjeciach juz widac, ze majstry niezle je pobrudzili... to tym bardziej umyj je odrazu, zeby wyłapać ewentualne kleje i inne rzeczy, bo jak sie zasiedzą na płytkach to ciężko będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Hejka Majeczka Slonecznego dnia Ci zycze ...... u nie slonce swieci jak szalone , az zal ze do Polski nie moge tego przeniesc Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.05.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 to tym bardziej umyj je odrazu, zeby wyłapać ewentualne kleje i inne rzeczy, bo jak sie zasiedzą na płytkach to ciężko będzie. Myszo, niestety na budowie bede dopiero w sierpniu...nie mam jak tego zrobic teraz:eek: niestety musza poczekac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.05.2010 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Hejka Majeczka Slonecznego dnia Ci zycze ...... u nie slonce swieci jak szalone , az zal ze do Polski nie moge tego przeniesc Buziaki Hej Edyto, u nas tez jest ladna pogoda...niestety z Polski straszne wiadomosci odchodza... Mam nadzieje, ze cos z tych Twoich basenow uda sie wysuszyc i bedziesz mogla dalej bez wiekszych szkod sie budowac...a na razie to tylko moge Cie przytulic wirtualnie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.05.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Obejrzałam zdjęcia - super przeglad fajnych płytek, wszystkie mi się podobają, chociaż najmniej te o brązowej poświacie, ale też są fajne. A te, które podejrzewasz o beż ja odbieram jako szare. Naprawdę fajnie to wszystko wygląda - tak spójnie i gustownie. Muszę jeszcze pooglądać, może któreś od Ciebie odpatrzę? Czy te affrony pólpoler są lepsze od matowych jeżeli chodzi o czyszczenie? Czytałam, że pólpolery to właśnie pod tym względem fajna sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.05.2010 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Czy te affrony pólpoler są lepsze od matowych jeżeli chodzi o czyszczenie? Czytałam, że pólpolery to właśnie pod tym względem fajna sprawa? mazo...zabij.... nie wiem:D jeszcze ich nie sprzatalam i nie mam porownania:D troszke musisz poczekac na moja odpowiedz, ale Mysza ma je u siebie i na pewno juz je czyscila w kazda strone, wiec ma doswiadczenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.05.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 No racja - to było chyba pytanie retoryczne, skąd masz wiedzieć, chyba że kupiłaś sobie jednego polerowanego affrona i czyścisz go codziennie w domu Nie wiedziałam, że Mysza ma pólpolery, a bywam u niej często Podobają mi się Twoje płytki, już, już miałam wpaść na jakiś pomysł, a tu w wątku o łazienkach trafiłam na bezpłytkową... (chyba że tak mi się tylko wydaje?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.05.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Czesc Maja i goscie... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161014-Pow%C3%B3d%C5%BA-u-Kachny28-POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.05.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Hej Edyto, u nas tez jest ladna pogoda...niestety z Polski straszne wiadomosci odchodza... Mam nadzieje, ze cos z tych Twoich basenow uda sie wysuszyc i bedziesz mogla dalej bez wiekszych szkod sie budowac...a na razie to tylko moge Cie przytulic wirtualnie:hug: Dzieki Majeczko Nawet wirtualne przytulanie pomaga bardzo Buziaczki Kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.05.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 No racja - to było chyba pytanie retoryczne, skąd masz wiedzieć, chyba że kupiłaś sobie jednego polerowanego affrona i czyścisz go codziennie w domu Nie wiedziałam, że Mysza ma pólpolery, a bywam u niej często Podobają mi się Twoje płytki, już, już miałam wpaść na jakiś pomysł, a tu w wątku o łazienkach trafiłam na bezpłytkową... (chyba że tak mi się tylko wydaje?) Tak, bezpłytkowa, ale nie malowana farbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.05.2010 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Hej mazo, nie wiem o jakiej lazience mowisz, ze jest tutaj na watku......ja mam wszystko wyplytkowane do samego sufitu... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.05.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Nie u Ciebie - w wątku "Łazienki nasze" jest piękna biała łazienka - wydawało mi się, że ma tylko pomalowane ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts