Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

Majka, na czystego matowego affrona jest jeden patent: bieżesz lejesz na podłogę jakiś preparat ochronny do podłóg lakierowanych typu lakma czy cuś, ja mam środek zwany parket care, do drewna lakierowanego- i dokładnie rozcierasz to po pytkach. Nie chodzisz po tym dokąd nie wyschnie. I tak na dwa trzy tygodnie masz totalnie święty spokój z podłogą, dokąd warstwa sie nie zetrze. Po tych srodkach podłoga nabiera lekkiej satyny i trochę głębi. Duzó łatwiej ją odczyścic pomiędzy grubymi sprzątaniami- wyzamiatać czy odkurzyc. Popróbuj sobie-tylko na czystej umytej juz względnie podłodze

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mayadaski,

absolutnie nie zamierzalam i nie zamierzam Cie obrazac, czy przenosic naszych wypowiedzi na poziom zbyt personalny

....ale ja sie nie obrazilam! ba! nawet focha nie strzelilam.....;)

:D:D

...po prostu...jak to z mowa pisana bywa....ja napisalam jedno, a Ty zrozumialas drugie:D

jest cool :D:D nie przejmuj sie :D

Majka, na czystego matowego affrona jest jeden patent: bieżesz lejesz na podłogę jakiś preparat ochronny do podłóg lakierowanych typu lakma czy cuś, ja mam środek zwany parket care, do drewna lakierowanego- i dokładnie rozcierasz to po pytkach. Nie chodzisz po tym dokąd nie wyschnie. I tak na dwa trzy tygodnie masz totalnie święty spokój z podłogą, dokąd warstwa sie nie zetrze. Po tych srodkach podłoga nabiera lekkiej satyny i trochę głębi. Duzó łatwiej ją odczyścic pomiędzy grubymi sprzątaniami- wyzamiatać czy odkurzyc. Popróbuj sobie-tylko na czystej umytej juz względnie podłodze

dzieki Myszo!! bede sie stosowac, tym bardziej ze jak na razie bede uzywane tylko od czasu do czasu, ale na zdjeciach juz widac, ze majstry niezle je pobrudzili...

Hejka Maju:yes:

Wpadlam do Ciebie na chwilke ( dluzsza jesli pozwolisz ) ;) domek masz kulasny ( w wolnym tlumaczeniu superancki ) Kochana to te moje fundamenty biedulki zalane blotem ...... jak one wygladaja przy Twojej budowie :eek:.

Buziaczki i do uslyszenia :hug:

dzieki Myszo!! bede sie stosowac, tym bardziej ze jak na razie bede uzywane tylko od czasu do czasu, ale na zdjeciach juz widac, ze majstry niezle je pobrudzili...

to tym bardziej umyj je odrazu, zeby wyłapać ewentualne kleje i inne rzeczy, bo jak sie zasiedzą na płytkach to ciężko będzie.

Hejka Majeczka :D

Slonecznego dnia Ci zycze ...... u nie slonce swieci jak szalone , az zal ze do Polski nie moge tego przeniesc :eek:

Buziaki :hug:

Hej Edyto, u nas tez jest ladna pogoda...niestety z Polski straszne wiadomosci odchodza...:eek:

Mam nadzieje, ze cos z tych Twoich basenow uda sie wysuszyc i bedziesz mogla dalej bez wiekszych szkod sie budowac...a na razie to tylko moge Cie przytulic wirtualnie:hug:

Obejrzałam zdjęcia - super przeglad fajnych płytek, wszystkie mi się podobają, chociaż najmniej te o brązowej poświacie, ale też są fajne. A te, które podejrzewasz o beż ja odbieram jako szare. Naprawdę fajnie to wszystko wygląda - tak spójnie i gustownie. Muszę jeszcze pooglądać, może któreś od Ciebie odpatrzę? Czy te affrony pólpoler są lepsze od matowych jeżeli chodzi o czyszczenie? Czytałam, że pólpolery to właśnie pod tym względem fajna sprawa?

Czy te affrony pólpoler są lepsze od matowych jeżeli chodzi o czyszczenie? Czytałam, że pólpolery to właśnie pod tym względem fajna sprawa?

mazo...zabij.... nie wiem:D jeszcze ich nie sprzatalam i nie mam porownania:D troszke musisz poczekac na moja odpowiedz, ale Mysza ma je u siebie i na pewno juz je czyscila w kazda strone, wiec ma doswiadczenie;)

No racja - to było chyba pytanie retoryczne, skąd masz wiedzieć, chyba że kupiłaś sobie jednego polerowanego affrona i czyścisz go codziennie w domu :) Nie wiedziałam, że Mysza ma pólpolery, a bywam u niej często :)

Podobają mi się Twoje płytki, już, już miałam wpaść na jakiś pomysł, a tu w wątku o łazienkach trafiłam na bezpłytkową... (chyba że tak mi się tylko wydaje?)

Hej Edyto, u nas tez jest ladna pogoda...niestety z Polski straszne wiadomosci odchodza...:eek:

Mam nadzieje, ze cos z tych Twoich basenow uda sie wysuszyc i bedziesz mogla dalej bez wiekszych szkod sie budowac...a na razie to tylko moge Cie przytulic wirtualnie:hug:

Dzieki Majeczko

Nawet wirtualne przytulanie pomaga bardzo

Buziaczki Kochana :D

No racja - to było chyba pytanie retoryczne, skąd masz wiedzieć, chyba że kupiłaś sobie jednego polerowanego affrona i czyścisz go codziennie w domu :) Nie wiedziałam, że Mysza ma pólpolery, a bywam u niej często :)

Podobają mi się Twoje płytki, już, już miałam wpaść na jakiś pomysł, a tu w wątku o łazienkach trafiłam na bezpłytkową... (chyba że tak mi się tylko wydaje?)

Tak, bezpłytkowa, ale nie malowana farbą...