Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka Majeczka :D

Wlasnie przeczytalam Twoj ostatni wpis w dzienniku dotyczacy ogrodzenia :cool: ........ Kurcze Kochana tak to jest jak czlowiek musi zdac sie na kogos i " nie ma kontroli " nad sytuacja .... :bash: . U mnie powstala wyrwa w drodze ( konieczna stala sie naprawa .... no bo jak tu przejezdzac na budowe kiedy drogi brak :jawdrop:) . Oczywiscie kolejny nieprzewidziany wydatek bez mozliwosci kontroli ...... Sasiad kupil jakies dreny , geowloknine , ktos tam przywiozl kamien ( 2 wywrotki ponoc kosztowaly 1250 zl. ) ....... No coz takie to uroki budowania na odleglosc . Trzymam kciuki za Wasze wykanczanie domku :stirthepot:

Hej!

Hej Gwozdzik!:D

Hejka Majeczka :D

Wlasnie przeczytalam Twoj ostatni wpis w dzienniku dotyczacy ogrodzenia :cool: ........ Kurcze Kochana tak to jest jak czlowiek musi zdac sie na kogos i " nie ma kontroli " nad sytuacja .... :bash: . U mnie powstala wyrwa w drodze ( konieczna stala sie naprawa .... no bo jak tu przejezdzac na budowe kiedy drogi brak :jawdrop:) . Oczywiscie kolejny nieprzewidziany wydatek bez mozliwosci kontroli ...... Sasiad kupil jakies dreny , geowloknine , ktos tam przywiozl kamien ( 2 wywrotki ponoc kosztowaly 1250 zl. ) ....... No coz takie to uroki budowania na odleglosc . Trzymam kciuki za Wasze wykanczanie domku :stirthepot:

Hej Edyto! nestety budowanie na odleglosc ma tez swoje uroki:cool:...sama wiesz najlepiej. Mnie najbardziej meczy w dolku, ze nie moge saobie poszukac i porownac uslugi/ceny innych wykonawcow...:yes:

Gratuluję

bo tu się cos nie chwalisz,a jest czego gratulować :)

aaaaa....dziekuje bardzo:oops:

...ostatnio mnie tesciowa rozwalila....a na tych studiach w Irlandii to musisz Ulisses'a po angielsku czy po irlandzku studiowac??:jawdrop: ....mamo, ja studiuje zazadzanie firma (business management) nie literature...w Polsce tez bankowosc studiowalam, a nie Mickiewicza;)

rany...Malka, jak sie ciesze ze to juz koncowka....tylko praca mi zostala:D ...4 lata to jednak dlugo jak sie ma dzieci, rodzine, prace na caly etat...i budowe na odleglosc;)

Witam wpadłam w odwiedzinki :) jak zobaczylam twoją skarpe to ja juz chyba przestanę narzekac na mój spadek :) własnie robimy ogrodzenie i przygladałam się twojemu:) jak wy sobie poradziliście to i ja musze sie z tymi spadkami uporac :) a tak z ciekawości zapytam ile metrów ogrodzenia macie bo ciekawi mnie cena . Edytowane przez aguleczka

Witam wpadłam w odwiedzinki :) jak zobaczylam twoją skarpe to ja juz chyba przestanę narzekac na mój spadek :) własnie robimy ogrodzenie i przygladałam się twojemu:) jak wy sobie poradziliście to i ja musze sie z tymi spadkami uporac :) a tak z ciekawości zapytam ile metrów ogrodzenia macie bo ciekawi mnie cena .

Hej Aguleczko! Witaj! Noooo..troche tego spadku mam;):yes:

Nie pamietam dokladnie jak dlugie jest to ogrodzenie bo ostatni raz mierzylismy je na szybko w pazdzierniku, ale tam bylo okolo 25 m +/- 2 metry. Dokladnych pomiarow pana od plotu nie znam. Brama bedzie sie skladala z 4 elementow, gdyz zadne dlugie skrzydlo nie wchodzilo w gre przy naszym spadku i trzeba bylo ja polamac w harmonijke na pare elementow - nie wiem jaki to ma wplyw na cene powiem szczerze:eek:

Maja

Hej Aguleczko! Witaj! Noooo..troche tego spadku mam;):yes:

Nie pamietam dokladnie jak dlugie jest to ogrodzenie bo ostatni raz mierzylismy je na szybko w pazdzierniku, ale tam bylo okolo 25 m +/- 2 metry. Dokladnych pomiarow pana od plotu nie znam. Brama bedzie sie skladala z 4 elementow, gdyz zadne dlugie skrzydlo nie wchodzilo w gre przy naszym spadku i trzeba bylo ja polamac w harmonijke na pare elementow - nie wiem jaki to ma wplyw na cene powiem szczerze:eek:

Maja

U mnie jest cos ok 54 mb ogrodzenia jakoś tak za robociznę Panowie chcą 4500 zł beton tak oszacowaliśmy na 6 tys i chyba uda nam się w tym zmieścić przesła wyszły nas 6 tys 30 słupków 8 grubość ścianki 4 to koszt ok 2 tys tak myślę że w 20 tysiącach się powinniśmy zmieścić z płytami do szalunków gwożdziami itd... a potem za jakiś czas będziemy myśleć czym to obłożyć , a czy ty wiesz co pójdzie na ten murek potem tynk, marmolit czy kamień ?

hmmm. czyli u mnie robocizna wyszla duzo za utrudnienia terenu:cool:

...rany ...tak daleko to ja jeszcze nie jestem myslami co pojdzie na ten beton....:eek::eek: na razie kombinuje jak zaplacic za to co juz jest;)...na nowe pomysly jeszcze nie mam czasu, a zdecydowanie pieniedzy:D. Najpierw musze zagospodarowac skarpe od wejscia do plotu i bramy, by potem zobaczyc ile z tego betonu bedzie wystalalo nad ziemie...

hmmm. czyli u mnie robocizna wyszla duzo za utrudnienia terenu:cool:

...rany ...tak daleko to ja jeszcze nie jestem myslami co pojdzie na ten beton....:eek::eek: na razie kombinuje jak zaplacic za to co juz jest;)...na nowe pomysly jeszcze nie mam czasu, a zdecydowanie pieniedzy:D. Najpierw musze zagospodarowac skarpe od wejscia do plotu i bramy, by potem zobaczyc ile z tego betonu bedzie wystalalo nad ziemie...

U mnie tez najpierw nastąpi ukształtowanie terenu i posadzenie czegoś zielonego a murek to pewnie plany na przyszły rok ale już teraz obmyślam w co go ubrać :)