mayadaski 27.06.2010 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ale ja o obecnym mówię o tym? sledczy wyborowy jestes;) to zwykly ogordek osiedlowy jakich tutaj wiele. Jak sie wpraowadzilismy to byla trawa i krzaczory i 5 lat temu Pan Maz sie wzial i sobie zaprojektowal i wykonal;) Deski sa ryflowane ale ze za bardzo nie sa zadbane to juz po nich wiek widac....mam obiecane ze w tym roku zostana zakonserwowane. Napstrykam zdjec i wkleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Mayadaski, piekny masz ten domek. Slicznie go urzadzasz. Pozdr. Ellaj - dziekuje bardzo. Do urzadzania niestety jeszcze daleka droga....wlasnie zbieram na kibelki i inne prysznice. A Ty gdzies sie chwalisz swoim? Pozdrowienia Witaj Majeczko Hej Edyto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 27.06.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Będę wpadać z doskoku - KONIECZNIE więcej fotek tego obecnego ogrodu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 to mam pare;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 kurcze nie wchodza wszystkie razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 palmy wlasnie pieknie kwitna i pachna: to moj maly miejski ogrodek obfotografowany z tylu domu.... Mam nadzieje, ze o to Ci chodzilo Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.06.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 To jest bardzo udany przykład miejskiego ogródka, bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 To jest bardzo udany przykład miejskiego ogródka, bardzo mi się podoba! Dziekuje za pochwaly w imieniu Pana Meza, bo to Jego zasluga:). Wikline musielismy 2 lata temy przybic mocniej jeszcze ta poprzeczna deseczka, bo takie straszne wiatry u nas byly, ze oderwaly ja od muru.... tez widac, ze w prawym rogu, gdzie jest ta mala palma nowozelandzka, to kiedys byla piaskownica, jak dzieci byly mniejsze;) teraz drzewko znalazlo sobie w niej miejsce z jakims tam zielskiem plozacym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.06.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Aa, to Panu Mężowi przekaż moje wyrazy uznania! Mój PM się aż tak w ogrodzie nie udziela, bo zapracowany. Zresztą ja na razie chętnie wszystko robię, jeśli daje rady/// A czy to pnącze na murze to jakiś bluszcz? Irgę już znam, no i palny (ale u nas się tego "zgapić" nie da), co jest poza tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Aa, to Panu Mężowi przekaż moje wyrazy uznania! Mój PM się aż tak w ogrodzie nie udziela, bo zapracowany. Zresztą ja na razie chętnie wszystko robię, jeśli daje rady/// A czy to pnącze na murze to jakiś bluszcz? Irgę już znam, no i palny (ale u nas się tego "zgapić" nie da), co jest poza tym? Dziekuje bardzo, bardzo;) bluszcz? nie wiem...na ktorym zdjeciu, bo mi sie wydaje ze nie mamy bluszczu...jezeli to przez przypadek;) u mnie ogrodek to meza domena, to jest jego odregowanie sie na prace....nie przeszkadzam Mu w tym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.06.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 [ATTACH=CONFIG]15018[/ATTACH] właśnie na tym, co się tam pnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 właśnie na tym, co się tam pnie? tam sie nic nie pnie:) po lewej stronie zdjecia jest bambus, w srodku (w paskownicy;)) stoi mala palma nowozelandzka, a po prawej stronie zdjecia sa krzaki. Te krzaki to griselinia - tutaj bardzo popularne jako zywoploty, maja wiecznie zielone, miesiste liscie. Dosyc geste na zywoplot. czy to masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.06.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ale cuuudne palmy i bambusy!!!:jawdrop::cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 No tak, miałam na myśli to grise - cośtam. Nie znam takiego krzaczka, wygląda jak pnącze. Przypomina dużą laurowiśnię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 te krzaki bardziej przypominaja mi wiekszy bukszpan: http://www.aphotoflora.com/DevonandCornwall/Griselinia%20littoralis05-05-05.jpg lurowisnia chyba jest bardziej rzadka i ma takze czerwone listki... http://www.ashridgetrees.co.uk/Griselinia-littoralis-New-Zealand-Privet nasze sa na pewno co najmniej 15 letnie....super odgradzaja, tez mamy w ogrodzie przed domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ale cuuudne palmy i bambusy!!!:jawdrop::cool: dzieki Rasiu palma juz byla, ale bambusy to meza zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.06.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 laurowiśnia jest zielona:http://images44.fotosik.pl/59/fc264525e2df2c3amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.06.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 dzieki Rasiu palma juz byla, ale bambusy to meza zakup Wyrazy uznania dla Męża! Posadzicie na Skarpie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2010 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Rasiu, nie wiem - dlatego podgladam Twoje trawiaste wariacje;) Tutaj bambus rosnie bez problemu, ale nie wiem jak by on zachowywal sie na skarpie, bo tam jest piaszczysto, latem sucho a zima zamarzajaco. W Irlandii ma ziemie torfowa i mokro prawie przez caly czas bez wielkich okresow suszy czy lodowcowych jak w Polsce;) ...ale to problem na przyszly rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 27.06.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Rasiu, nie wiem - dlatego podgladam Twoje trawiaste wariacje;) Tutaj bambus rosnie bez problemu, ale nie wiem jak by on zachowywal sie na skarpie, bo tam jest piaszczysto, latem sucho a zima zamarzajaco. W Irlandii ma ziemie torfowa i mokro prawie przez caly czas bez wielkich okresow suszy czy lodowcowych jak w Polsce;) ...ale to problem na przyszly rok Z moich tegorocznych obserwacji...: trawy rosną wszędzie, na mokrym i na suchym... nawet lekko przysuszone wyglądają super! Gatunków jest aż za dużo...... no i jest kilka odmian dobrze rosnących i zimujących bambusów... podobno... jeszcze ich w swoim ogrodzie nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts