Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

cześć Majeczka :)

o japierdziu,ale Ty masz genialny ogród zagramanicą, choć ten narodowy, tez zapowiada się ciekawie - ta górka po lewej mi się podoba ;) )

a ta griselinia to jakaś wymagająca bestia, czy na utyranej Polskiej ziemi da radę przeżyc?

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej dziewczyny, bardzo dziekuje za pochwaly:cool:

Malko, pare lat temu przywiezlismy 3 male griselinie tesciowej i bardzo slabo tutaj Jej rosna. Nie wiem ile by musiala czekac, by z tego dalo taki porzadny krzak jak jest u nas w ogrodzie. Markoto chyba ma racje, ze ona na Polskie warunki raczej sie nie nadaje, by z niej zrobic zywoplot na taka sama skale jak w Eire. Tutaj ona jest pawie bezobslugowa - nie wyobrazam sobie latania naokolo niej, by ja zabezpieczac na zime. Moze Elfirke trzeba zapytac, jakie sa szanse?

Famelio, Rasiu, a o jakich bambusach myslicie? Te w naszym ogrodzie bardzo lubia mokra glebe i tylko tydzien bez deszczu i zaczynaja sie robic zolte, a co na kaszubskie piaski by sie z bambusa nadalo? Ja myslalam tylko o trawach, bo trawy lubia piaszczyste ziemie i kompletnie nie zawracalam sobie bambusami glowy. U nas na Kaszubach jest las sosnowy, wiec piasku pod dostatkiem wiec z trawami sabie powinnam poradzic;) .......a i jeszcze bambusow trzeba pilnowac, bo wybijaja sie gdzie popadnie....ostatnio wyrywalam jednego bojowego, co pomiedzy deskami tarasu sie chcial zadomowic:rolleyes::rolleyes:

Maju o ja pierdola zapomnialam pochwalic twoj ogrodek, na prawde rewelacja

dzieki wielkie:) jest maly dlatego tez jest go latwiej ogarnac....ale sie ciesze ze jest, bo fajnie wieczorem po pracy sobie usiasc i wypic herbate na powietrzu;) takze calkowita (no oprocz starej duzej palmy, rzedu z griselinii i irgi) praca i project pana meza, wiec cieszy jeszcze bardziej:)