Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

...i pewnie jestes teoretycznie wykuta "na blachę "po dwu letnim studiowaniu tematyki murarki itp :) Wyczytałam ,ze wkrótce wylądujesz na naszym pięknym Rębiechowie w celu inspekcji na budowie - słusznie, pańskie oko konia tuczy, jak wiadomo (nawet jeśli pan specjalnie sie na koniach nie zna :))

Co do komentarzy do mojej chałupki, to nie zamierzam miec komentarznika :)

Jak napisalam w pierwszym poście- wolę komentarze w dzienniku. Wtedy mam szansę na odpowiadanie na nie, a w komentarzach pewnie bym sie pogubiła :))))

A poza tym mam mało czasu na obsługę dwóch tematów. Jeśli masz jakies pytania i komentarze to nie krępuj się tylko zapraszam do dziennika. Będzie mi bardzo miło Cię tam gościc :)

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:lol: :lol: :lol:

Na murarce sie ciagle nie znam - to zostawiam fachowcom :lol: :lol:

Zreszta i tak buduje na odleglosc - na nic mi by to sie nie przydalo :wink:

A przyjezdzam tylko dlatego, ze od lipca tamtego roku nie bylam na Kaszubach, a tu sie tyyyyyle wydarzylo!! Mamy pozwolenie, wiec chcialabym tylko obgadac elementy estetyczne budowy...kolor okien, dachu...plan robot: co w tym roku, a co pozniej, kiedy placimy i jak....wiadomo, jak sie siedzi twarza w twarz to latwiej sie o takich rzeczach dyskutuje, niz przez telefon....tym bardziej, ze budowlancy juz sie zabrali za wycinanie czego popadnie z mojej dzialki razem z kempingiem, a ja bym chciala troche zieleni uchowac :lol: :lol:

Obawiam sie ze jak przyjade latem na wakacje, to juz guzik z moich porzeczek zostanie i okna beda pomaranczowe zamiast grafitowych :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Wiem Malgosiu, dlatego az tak bardzo tym budowlaniem na odleglosc sie nie przejmuje....teraz :wink: Patrzac po forum, to juz wiem, ze majstra i tak bym nieupilnowala nawet gdybym mieszkala 3 km od dzialki, a nie 3 tys :wink: !!

Dzieki za podpowiedz w sprawie drink coller'a :wink: :wink:

na pijackie nazwy urzadzen domowych to nie patrzylam :lol: :lol:

Za minutke zwiewam z pracy i ide sie pakowac!!

Jutro wyjazd na Kaszubyyyyyy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pozdrwienia,

Maja

Dzien Dobry Dziewczyny!!

Powroty do rzeczywistosci .....zielonej w moim przypadku :lol: ....jak zwykle bywaja bolesne!!

Wczoraj przegladalam zdjecia z Kaszub. Moje wisnie kaszubskie ciagle gole, a w Dublinie juz przekwitaja....niby ta sama Europa...ta sama szerokosc geograficzna, a jaka roznica...Kaszuby ciagle czekaja na wiosne, a Eire juz okwitniete....tak jakos mi sie skojarzylo....moje obserwacje z okien samochodu :lol: :lol: :lol:

Maja

O Matko, 3 tys za wyciecie brzozy??? To niesamowici profesjonalisci musza byc! ;)

Kotecku, tyle mialo kosztowac ze wzgledu na wielkosc drzewa i bardzo niewygodne polozenie.

Normalnie to mozna by bylo sciac drzewo pila i niech leci gdzie popadnie, ale w naszym przypadku to trzeba bylo baaaardzo uwazac. Za blisko do wszystkiego. Dodatkowo wjazd na skarpe tez nie byl najlatwiejszy....jak firmy to widzialy to rezygnowaly jedna po drugiej... :roll:

I tak sie ciesze, ze jeszcze gminie nie musialam placic dodatkowych 2 tys PLN za wydanie pozwolenia :lol: :lol:

Dzien doberek wszystkim :lol:

Iwono - u Was tez ruszy z kopyta jak w koncu papierkologie zalatwisz :lol: :lol:

Zobacz: Ty dopiero wybieralas projekt....a juz mowisz o budowie.....u nas bylo prawie 3 lata pomiedzy projektem a rozpoczeciem budowy :roll: :roll: czego Tobie nie zycze :p

Musze dzisiaj zadzwonic do banku i ich pogonic, bo zaskurniaki sie koncza w zastraszajacym tempie 8)