minkapinka 23.08.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Hej Jestem było super. Dom widziałam, trochę musiałam sie naszukać, bo w tej chwili od strony jeziora zasłaniają do drzewa. Zastanawiamy się dlaczego to miejsce jest tak mało popularne, okolica piękna, dużo zainwestowane -port, ścieżki rowerowe, a ludzi mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.08.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Czesc Piekna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 23.08.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Hej Jestem było super. Dom widziałam, trochę musiałam sie naszukać, bo w tej chwili od strony jeziora zasłaniają do drzewa. Zastanawiamy się dlaczego to miejsce jest tak mało popularne, okolica piękna, dużo zainwestowane -port, ścieżki rowerowe, a ludzi mało. Witam back;). Zazdroszcze, ze widzialas dom - ja musze czekac do pazdziernika:rolleyes:. ...a ze jest ludzi malo - to jest wlasnie piekne - cicho, spokojnie, raj na ziemi....daleko do rozwrzeszczonych turystow;)....i to chodzi!! Hej Malgos!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 24.08.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 cześć ... ja też miałem udane 2 tygodnie w Danii .... ale niestety było to już 7 lat temu ... Chętnie bym powtórzył tę wycieczkę na 3 wyspy ... PS. Na Kaszubach byłem ostatnio 25 lat temu. Byłem kelnerem koło Wdzydz .... boskie wakacje z dobrą kasą ... ehhh, dużo by pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 25.08.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 czesc...cos mi sie wydaje, ze Kaszuby pora znowu odwiedzic;)....piekniejsze od 3 wysp...Wdzydze i tereny Szwajcarii Kaszubskiej to widoki za ktory mozna by zabic....ja juz sie ciesze na planowany w przyszlym roku splyw kajakiem po Brdzie i Wdzie...tych okolic nic nie zastapi:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.08.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witaj. Piękny, ambitny projekt ! A drzwi wejściowe po prostu przeboskie ! ... i widoki, i sufit małżeński ... i w ogóle nie mogę się doczekać efektu końcowego P.S. A muchołówkę też sobie zakupię, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.08.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witaj. Piękny, ambitny projekt ! A drzwi wejściowe po prostu przeboskie ! ... i widoki, i sufit małżeński ... i w ogóle nie mogę się doczekać efektu końcowego P.S. A muchołówkę też sobie zakupię, a co! Witaj Aricia! Niestety efekt koncowy to moze w przyszlym roku...albo i pozniej...jak kasy naskrobiemy.... a mucholowce powoli zaczyna robic sie zimno....jakas blada sie robi:rolleyes: mysle ze zimy nie przetrzyma w ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.08.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Musisz jej much nalapac na zime i przechowywac w sloiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 27.08.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Witaj Aricia! Niestety efekt koncowy to moze w przyszlym roku...albo i pozniej...jak kasy naskrobiemy...... w przyszłym roku to musowo, bo przyjeżdżam oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.08.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Musisz jej much nalapac na zime i przechowywac w sloiku. zaprawy w sloikach mam robic?:lol2: ...to zamiast ogorkow kiszonych? w przyszłym roku to musowo, bo przyjeżdżam oglądać Pani inspektor - teraz mam presje:D:D Przyjezdzac ogladac to zawsze mozesz...tylko wieszakow moze nie byc, a pizza z take away'u zamiast z pieca kuchennego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 27.08.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 tej pizzy juz trochę pojadłam, teraz oczekuję czegoś lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.08.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 tej pizzy juz trochę pojadłam, teraz oczekuję czegoś lepszego :D grill? na kuchnie to nie wiem kiedy uzbieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 27.08.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 No dobra - zrobimy ognisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalenamb 31.08.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam,bardzo ładny dom - gratulacje. Szperałam trochę po forum i szukałam inf. na temat drzwi o wys. 2,30 i trafiłam na Twój dziennik. Dokładnie takie drzwi jak twoje podobają mi się i mam pytanie czy w codziennym użytkowaniu drzwi nie są ciężkie (problemy z otwieraniem, wypaczanie itd. ). Większość sprzedawców odradza taki zakup, na forum również, ale ja takie chcę, pasują do domu naszego. Czy model Twoich drzwi to Inox zento? Możesz podać na priv koszt takich drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.08.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Cześć Maya! Po powrocie próbuję nadrobić zaległości, ale nie jestem w stanie... Byliście w Nowym Domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 31.08.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 :D grill? na kuchnie to nie wiem kiedy uzbieram... Ty przynajmniej mozesz grilla zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Majka jakie ty masz piękne juki!Myślisz, ze one dadzą się jakoś teleportować na skarpe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 31.08.2010 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, bardzo ładny dom - gratulacje. Szperałam trochę po forum i szukałam inf. na temat drzwi o wys. 2,30 i trafiłam na Twój dziennik. Dokładnie takie drzwi jak twoje podobają mi się i mam pytanie czy w codziennym użytkowaniu drzwi nie są ciężkie (problemy z otwieraniem, wypaczanie itd. ). Większość sprzedawców odradza taki zakup, na forum również, ale ja takie chcę, pasują do domu naszego. Czy model Twoich drzwi to Inox zento? Możesz podać na priv koszt takich drzwi? Hej Magdalena, Dziekuje bardzo za pochwaly. Na temat drzwi - jezeli chodzi o codzienne uzytkowanie to tak na prawde to nie wiem, bo tam ciagle jest budowa i my nie bywamy, ale ogolnie chodza lekko i nie ma z nimi zadnych problemow. Sama jestem z tych ludzi o krasnolodkowych rozmiarach i nie mialam problemow z ich otwietraniem jak bylam na budowie ostatni raz....nawet do glowy mi nie przyszlo, ze moglyby byc za ciezkie;) mamy je dopiero rok i jak na razie zadnych wypaczen nie mielismy zgloszonych przez panow budowlancow. Jak bede na budowie to sie zapytam. Na temat ceny juz gdzies pisalam w dzienniku..... Dzwi sa PVC na profilach Kommerling'a - moze dlatego nie sa az takie ciezkie, ale gdybys zrobila aluminiowe bylyby jeszcze lzejsze. Sa to Inox Zento z Adeco, jak zauwazylas. Za drzwi zaplacilam 6050 PLN z montazem: w to sa wliczone wszystkie Hana zawiasy i inne pierdoly antywlamaniowe. Pochwyt HA622 za 700 PLN (klamka od srodka) plus kolor PVC ten sam co okna w calym domu i niestandardowa szyba w wypelnieniu (ze standardu byla mleczna - mysmy wzieli ten sam wzor co szyba okienna w lazience). Takze niestandardowy wymiar: wysokosc 232 cm i szerokosc 108 cm podnosi cene. Takze mamy porzezenie profilu u dolu drzwi, by zapewnic minimalizacje mostku i utrate ciepla. Na pewno zaplacisz wiecej za niestandardowy wymiar, ale mozesz obciac cene na klamce, kolorze i innych pierdolkach;) Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 31.08.2010 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Cześć Maya! Po powrocie próbuję nadrobić zaległości, ale nie jestem w stanie... Byliście w Nowym Domku? Hej urlopowiczko!! Jeszcze nie bylam, ale juz odliczam dni;) Ty przynajmniej mozesz grilla zrobic. Hej Malgos, no ba! nawet ognisko moge rozpalic i udawac, ze mam latarnie morska, ..........a jakie ziemiaki bylyby dobre z tego ogniska;).....kurcze juz mi slinka leci i stare czasy sie wspominaja Majka jakie ty masz piękne juki!Myślisz, ze one dadzą się jakoś teleportować na skarpe? Hej Myszo!! te juki to palmy nowozelandzkie....i chyba raczej nie dadza sie przetransportowac.....mysle, ze polska zima im moze zaszkodzic...chociaz nie wiem, nie probowalam sama, ani nie slyszalam o nikim ktoremu by to wyszlo;) Moje starsze dziecie wczoraj zaczelo szkole srednia....matka bardziej przezywala Jego pierwszy dzien w szkole niz on sam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 31.08.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 czesc... cos mi sie wydaje, ze Kaszuby pora znowu odwiedzic;)....piekniejsze od 3 wysp...Wdzydze i tereny Szwajcarii Kaszubskiej to widoki za ktory mozna by zabic....ja juz sie ciesze na planowany w przyszlym roku splyw kajakiem po Brdzie i Wdzie...tych okolic nic nie zastapi:cool: POtwierdzam - okolice na spływy znakomite, byłam i na Wdzie i na Brdzie - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts