mazo 31.08.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ale numer, Maju - zerknęłam do dziennika, a tam zdjęcia domu, które miałam Ci wysłać, bo skojarzyły mi się z Waszym :http://www.architecturelist.com/wp-content/uploads/salenstein14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 31.08.2010 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Ale numer, Maju - zerknęłam do dziennika, a tam zdjęcia domu, które miałam Ci wysłać, bo skojarzyły mi się z Waszym : http://www.architecturelist.com/wp-content/uploads/salenstein14.jpg :lol2: A nie mowilam? Tylko troche lepszy, wiekszy, bardziej przeszklony i dopieszczony....ale idea ta sama;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 31.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Fajny ten dom i ma ciekawie rozwiązany wjazd do garazu. Jakie balustrady planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 31.08.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No widzisz Maju - Ty też się już powoli wprowadzasz:)Jeszcze troszkę i zamieszkasz w swoim pięknym, oryginalnym domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 31.08.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Hej urlopowiczko!! Jeszcze nie bylam, ale juz odliczam dni;) Hej Malgos, no ba! nawet ognisko moge rozpalic i udawac, ze mam latarnie morska, ..........a jakie ziemiaki bylyby dobre z tego ogniska;).....kurcze juz mi slinka leci i stare czasy sie wspominaja Hej Myszo!! te juki to palmy nowozelandzkie....i chyba raczej nie dadza sie przetransportowac.....mysle, ze polska zima im moze zaszkodzic...chociaz nie wiem, nie probowalam sama, ani nie slyszalam o nikim ktoremu by to wyszlo;) Moje starsze dziecie wczoraj zaczelo szkole srednia....matka bardziej przezywala Jego pierwszy dzien w szkole niz on sam:rolleyes: a moje jutro idzie do nowego przedszkola i płakać mi się chce, ze porzucamy stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.09.2010 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 No widzisz Maju - Ty też się już powoli wprowadzasz:) Jeszcze troszkę i zamieszkasz w swoim pięknym, oryginalnym domku:) :) Hej Iwono, wakacje w przyszlym roku na pewno beda w naszym domu!! Zdecydowanie nie bedzie kuchni, bo juz wiem, ze nie dam rady uzbierac, gdyz chcemy sie skupic na uporzadkowaniu ogrodu, wykonczeniu lazienek, polozenia drewna na podlogach i zakupie drzwi wewnetrznych ....no i jakis skromny mebel by sie przydal do spania i siedzenia.....ale to nic...komu kuchnia potrzebna na wakacje;)...swieza sieja lepiej smakuje ze smarzalni ryb;) Za poltora miesiaca jedziemy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.09.2010 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 a moje jutro idzie do nowego przedszkola i płakać mi się chce, ze porzucamy stare To przez zmiane zamieszkania musieliscie zmienic przedszkole? Dziecie sie szybko przyzwyczai...gorzej z rodzicami!! Moj syn jest bardzo zadowolony ze szkoly sredniej...wszystko Mu sie podoba:) Teraz mlodszy siedzi i liczy ile Mu zostalo podstawowki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.09.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 A latem się częściej jada na zewnątrz, ważniejsze, żeby mieć grilla, niż kuchnię! Tylko tego zbytnio nie odkładaj, ja się zajęłam ogrodem i już mi się domu nie chce urządzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.09.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 A latem się częściej jada na zewnątrz, ważniejsze, żeby mieć grilla, niż kuchnię! Tylko tego zbytnio nie odkładaj, ja się zajęłam ogrodem i już mi się domu nie chce urządzać! eee tak zle nie bedzie;) nasz ogrod to 300 metrow...pojdzie migiem jak go zatarasuje drewnem i polozymy kostke przy wjezdzie...na reszte malo co zostanie...zreszta to Pana Meza domena...ja tylko w takich momentach pokazuje paluszkiem, ale czesto i tak nawet to nie jest brane pod uwage;) wiekszy problem to finanse, finanse, finanse... musimy takze zadbac o dom w Dubline....wiec kase trzeba dzielic na pol...chcialam tutaj w kuchni wymienic kafle...ale przeliczylam sie z cenami w Polsce i moje plany zwiazane z tutejszym domem poszly sobie w kat, bo cala kase wyslalam do Polski... dobrze ze chociaz tutejsze lazienki odswierzylismy 2 lata temu....tutejszy dom jest 25letni....tez ciagle cos sie sypie....w tym roku postawimam na dom wakacyjny i zaniedbalam dom caloroczny...tez musze troche sobie przewartosciowac, co jest wazniejsze;) powoli do celu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.09.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Wyjąwszy materiały, to te ceny w Polsce takie nie do końca polskie, mam wrażenie - a szczególnie jak na mniejsze miejscowości. Ale z Panem Mężem Ogrodnikiem to masz fajnie. Mój się nie za bardzo pali do takich prac, choć czasami da się namówić na pomaganie. Chyba jednak nie dla przyjemności to robi, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.09.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Czesc czesc. Co tam nowego? Pokazuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.09.2010 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Wyjąwszy materiały, to te ceny w Polsce takie nie do końca polskie, mam wrażenie - a szczególnie jak na mniejsze miejscowości. Ale z Panem Mężem Ogrodnikiem to masz fajnie. Mój się nie za bardzo pali do takich prac, choć czasami da się namówić na pomaganie. Chyba jednak nie dla przyjemności to robi, niestety... z jednej strony to fajnie, ale z drugiej mam przerabane:rolleyes:...nie moge niczego zawojowac w ogrodzie....mielismy piekne zakile w ogrodzie zasadzone jeszcze przez poprzednich wlascicieli...bardzo mi sie podobaly jak pieknie pod koniec lutego zaczynaly kwitnac zolta linia pod murem i pod zywoplotem....Pan Maz wszystkie wykopal, bo Mu sie kwitnace kwiaty z koncepcja ogrodu nie zgadzaly:rolleyes: ublagalam tylko by zostawil 3 zakile i mala jedna garsc krokusow....jeden zakil sie uchowal... Czesc czesc. Co tam nowego? Pokazuj. Malgos, nie mam co pokazywac, bo sama zdjec zadnych nie doslalam...wiem tyle co i Ty;) na wakacje czekam z utesknieniem...moze w koncu brame i furtke zobacze, bo na razie to tylko slyszalam, ze mamy takowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.09.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Maju - czy mogę Cię prosić o namiary na Twoją firmę od drzwi - dostałam wycenę z oknoplastu - 7 tys. w wersji podstawowej bez bajerów... Może w tej Twojej będzie taniej. Jakoś nie mogę znaleźć w mojej okolicy Kommerlinga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.09.2010 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Fajny ten dom i ma ciekawie rozwiązany wjazd do garazu. Jakie balustrady planujesz? Hej Minkapinka, sorki przeoczylam. Balustrady beda proste kwasowki/nierdziewki. Cos w ten desen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.09.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Maju - czy mogę Cię prosić o namiary na Twoją firmę od drzwi - dostałam wycenę z oknoplastu - 7 tys. w wersji podstawowej bez bajerów... Może w tej Twojej będzie taniej. Jakoś nie mogę znaleźć w mojej okolicy Kommerlinga. Hej Mazo, nasza firma (robili mi tez okna) od drzwi to Fortech: http://www.fortech1.pl/okna.asp Sa firma lokalna i nie wiem, czy biora zamowienia z bardziej odleglych miejsc. Kommerling to tylko profil plastiku. Dla nas Rolls Royce;) To zreszta jedyny w naszym domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.09.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Dzięki! Z tym Kommerlingiem to użyłam skrótu myślowego Już nie wiem, gdzie mam się zgłaszać po wycenę, żeby taniej wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.09.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jeszcze jedno - Twoje drzwi, Maju są z pcv czy aluminium? Moje muszą być z aluminium - ze względu na kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.09.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jeszcze jedno - Twoje drzwi, Maju są z pcv czy aluminium? Moje muszą być z aluminium - ze względu na kolor. plastik - z Kommerlinga wlasnie;) na aluminum sie nie porywalismy ze wzgledu na cene. Takze nasze drzwi sa od strony wschodniej - troche balismy sie zima przemarzania, chociaz wiem, ze dobrze zrobione drzw nie powinny miec problemu, ale my nie mamy czasu na sprawdzanie, wiec jest pcv;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.09.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Tez marzylam o alu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.09.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Tez marzylam o alu... marzenia miec to piekna rzecz;) teraz marze o prundzie zwyklym, a nie megadrogim budowlanym i o gazie z ziemi, a nie z butli;) troche brakuje by te marzenia spelnily sie....ale moze w listopadzie:) a utro pokazuja nowy odcinek Grand Design!! nareszcie, bo wszystkie powtorki juz znam na pamiec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts