sure 16.11.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 E, tam, wzrost. Dramat to był, jak w pewnym momencie zauważyłam wystającą spod kołdry mojego dziecka włochatą nogę ze stopą rozmiar 40 ileś!! Pierwsza myśl - ktoś porwał moje dziecko! ...ale w końcu się przyzwyczaiłam, ze to jego! p.s. to też powiem: fajne te szare - złamane kafle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.11.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Maja, Ty nie sciemniaj sciemniaro, ze rosniesz w szerz, widzialam Cie na zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.11.2010 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 :D:D powili nawet nie wiem kiedy z numeru 6 przeszlam na 8...ostatnio gacie juz na rozmiar 10 w M&S kupowalam....no stopniowo przez te lata rozmiary obwodu sie poszezaja....a wzrost stoi w miejscu;) Starszego syna noga to juz chyba 44? numer buta (tutaj 9tka)...chociaz ciagle nie wlochata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 17.11.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 pisałaś w dzienniku No i nie udalo sie zlozyc wniosku w Gminie. Potrzebuje potwierdzenia, ze jestem wlascicielka dzialki. Dzisiaj wieczorem Kuzyn ma mi wyslac pisemko, ktore mam wypisac i Mu przeskanowac, a oryginal wyslac poczta. Pani w Gmnie zgodzila sie operowac skanem przez pare dni zanim nie przyjdzie oryginal. nie może sobie Pani urzędniczka wejść do elektronicznych Ksiąg Wieczystych? Jeżeli jesteś wpisana w KW to każdy poprzez internet może tam zaglądnąć a zwłaszcza urzedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Widocznie nie moze;) U nas w gminie i tak jest balagan...chociazby moja przygoda z adresem...nie wiem co by im sie pokazalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.11.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 :D:D powili nawet nie wiem kiedy z numeru 6 przeszlam na 8...ostatnio gacie juz na rozmiar 10 w M&S kupowalam....no stopniowo przez te lata rozmiary obwodu sie poszezaja....a wzrost stoi w miejscu;) Starszego syna noga to juz chyba 44? numer buta (tutaj 9tka)...chociaz ciagle nie wlochata;) Ja juz nie pamietam kiedy mialam 6 i 8... Pepe, chyba nigdy w urzedzie nie bylas. Jak pieczatki nie ma, duzej i czerwonej to sie nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 na temt mojego ostatniego pobytu w urzedzie namisalam w dzienniku.... ...jak dla mnie to no comments i moj brak wiary w gminne urzedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.11.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 niezle tam namieszali, najgorzej jak ktos chce poprawiac cos co dziala przez lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 17.11.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ja juz nie pamietam kiedy mialam 6 i 8... Pepe, chyba nigdy w urzedzie nie bylas. Jak pieczatki nie ma, duzej i czerwonej to sie nie liczy. oj byłam i jako petent a przede wszystkim jako ten urzędnik właśnie wszystko zależy od osoby nietsty i jej zdrowego acz zgodnego z prawem postepowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.11.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Maja, moim zdaniem pisz do kierownika urzedu pisemko, wyjasnij wszystko po kolei, ze uprzejmie prosisz, daj im do zrozumienia, ze zawalili oni i ze bardzo bys chciala to wyjasnic, ale ze bez ich pomocy nie dasz rady no i w ogole jestes taka bidusia... Jak nie zadziala, to MSWiA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ja sie teraz najbardziej boje, ze natkne sie gdzies w gminie na kogos upierdliwego i bede miala klopoty, bo:zmiane adresu wprowadzili w 2007, ale warunki zabudowy wystawili w 2008 na stary adres, i pozwolenie na budowe w 2009 i tez na stary adres...architekt w projekcie tez wszedzie pisal stary adres...pan w gmnie mnie zapewnial, ze najwazniejszy jest numer dzialki i tym mam sie glownie poslugiwac, bo on jest niezmieny, ale jakis taki maly niedosmak i gdybanie mam z tylu glowy....prad ciagle mam na stary adres...teraz wystepujemy o gaz i nie wiem, ktory adres wpisac: ten "na razie" bo latem cos wymyslimy...czy ten na ktory sa wystawione cale papiery budowlane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.11.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Za duzo sie przejmujesz, nie masz zamiaru krasc pradu ani gazu, za wlasne pieniadze go kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Maja, moim zdaniem pisz do kierownika urzedu pisemko, wyjasnij wszystko po kolei, ze uprzejmie prosisz, daj im do zrozumienia, ze zawalili oni i ze bardzo bys chciala to wyjasnic, ale ze bez ich pomocy nie dasz rady no i w ogole jestes taka bidusia... Jak nie zadziala, to MSWiA. co to jest MSWiA? A wczesniej to do kierownika urzedu calej gminy? czy tylko do kierownika Wydział Budownictwa i Gospodarki Przestrzennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.11.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Masakra że zacytuję jedną panią urzędniczkę ".......droga pani , niezmienna to jest tylko wola boska i pesel....." Majeczka, a może faktycznie nr działki sie posługuj , będzie bezpieczniej, a te dziwne historie koniecznie wyjaśnij, bo będzie się to ciągnąć i utrudniac zycie. Małgoś ma racje, ładne pisemko może wyjaśnić wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Za duzo sie przejmujesz, nie masz zamiaru krasc pradu ani gazu, za wlasne pieniadze go kupujesz. a prad czy gas tak bardzo sie nie matrwie - bardziej o budowe...jak zakonczymy, to co w papierach wpisac? jaki adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.11.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ministerstwo Spraw Wewnentrznych i Administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 17.11.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 pan w gmnie mnie zapewnial, ze najwazniejszy jest numer dzialki i tym mam sie glownie poslugiwac, bo on jest niezmieny, bo tak jest chyba że zrobisz podział działki i wtedy jest nadany nowy numer (oczywiście musi to być decyzja administracyjna) napisz pismo do gminy tak jak malgos2 radzi z prosbą o zweryfikowanie numeru domu kopię z datą wpływu do urzędu potwierdzoną oczywiście w gminie zostaw sobie i dołączaj w razie potrzeby do tych innych urzędów ale generalnie operuj numerami działek i wskazuj jeden adres jako adres do korespondencji i powodzenia ps. trudno cos doradzić jak sie nie widzi konkretnych dokumentów ot taka urzędnicze zboczenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Ministerstwo Spraw Wewnentrznych i Administracji :D Dzieki!! kopię z datą wpływu do urzędu potwierdzoną oczywiście w gminie zostaw musze sie zastanowic, jak ten manewr mam wykonac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 17.11.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 co to jest MSWiA? A wczesniej to do kierownika urzedu calej gminy? czy tylko do kierownika Wydział Budownictwa i Gospodarki Przestrzennej? na czele gminy stoi wójt, burmistrz prezydent czy u Ciebie w urzedzie gminy jest Wydział Budownictwa? czy w Starostwie Powiatowym? warunku zabudowy wydaje wójt burmistrz prezydent pozwolenie na budowę - starosta chyba ze starosta przekazał swoje uprawnienia do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.11.2010 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 na czele gminy stoi wójt, burmistrz prezydent czy u Ciebie w urzedzie gminy jest Wydział Budownictwa? czy w Starostwie Powiatowym? warunku zabudowy wydaje wójt burmistrz prezydent pozwolenie na budowę - starosta chyba ze starosta przekazał swoje uprawnienia do gminy Na pewno jest Wydzial Budownictwa w naszej gminie...ale na reszte pytan to nie znam odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts