Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pisz jak najwyzej sie da, niech oni sie martwia, kto sie ma zajac sprawa. Nic Ci nie pomoze, ze ktos jest mily, Ty masz miec sprawe zalatwiona. Wiem, ze ludzie mieszkajacy za granica sa z lekka oniesmieleni naszymi urzedami, bo mam to w domu, ale tu niestety trzeba czasami panienka jakas rzucic, zeby Cie ktos wreszcie posluchal. Skoro sami doprowadzili do "catch 22" to niech sie teraz z tym bujaja sami, jak to odkrecic. Jak bedziesz miec klopot z tym pismem to my Ci tu pomozemy, nie boj zaby. Podprawimy Ci je tak, ze buty wszystkim spadna. ;)

Maju, przeczytałam to dwa razy... kompletnie nie masz się czym martwić... to oni mają przekichane, a dopóty dopóki nie wyleczą się z tego kataru, posługuj się numerem działki. Spróbuj dotrzeć do jakiś starych dokumentów w rodzinie mówiących o dostępie działki do drogi. To jest podstawa. Każda działka musi taki dostęp mieć i oficjalną zgodę gminy na wjazd na nią. Jeśli masz jakieś dokumenty mówiące o wjeździe z Różanej, oni mają bardziej przekichane niż myślą. Muszą Ci zmienić na Różaną 2, a sąsiadowi na 4.

Ja wszystkie umowy z mediami podpisywałam na działkę, numer posesji nadali mi wszak dopiero po zamieszkaniu (bo wcześniej go nie mieli po prostu). I nie było problemów... tak przy okazji - przy zmianie adresu i numeracji "z urzędu" to UM się musi martwić, bo pokrywa koszty wszystkich operacji, typu KW, wymiana dokumentów mmieszkańców itp.

Dziewczyny,

dzieki wielkie za wsparcie!! Bede dzisiaj wieczorem szperac w dokumentach dzialkowych, jakie papiery ja tam mam. Boje sie, ze na poczatku lat 60tych takie zezwolenia, co pisze o nich Rasia, jeszcze nie istnialy albo mialy inna forme....

...ale nie ma co martwic sie na zapas. ;) Poszukam, tego co mam...i bede wiedziala czego nie mam;)

Zaczne tez pisac list jak Malgos radzi....tylko musze zrobic to w spokoju, zeby mi chaos nie wyszedl niezrozumialy dla nikogo:D:D

...no i grunt to dobra argumentacja:yes:

• 2 weeks później...
Majeczko, nie daj się zbić z tropu. Ja wiem, ze to Ty masz problemy, bo to Ty musisz wszystko odkręcać, ale nie możesz się zamartwiać co to będzie. No co bedzie, będzie co ma być.A co ma byc? Tylko tyle, ze urzędnicy muszą rozsupłać to co zamotali.Nie ma innej opcji. Odwagi. Spokojnie napisz to pismo i wyjaśnij problem, ze szczególnym, delikatnym nakierowaniem na błąd w urzedzie i jakie problemy spowodował w twoim przypadku.Bez pretensji i żalu-zawsze latwiej sie dogadać.Trzymam kciukasy.W papierach posługuj się numerem działki

Chyba nikt nie wykonczyl w kwocie ktora zalozyl :)

i wcale nie poszlam w jakies luksusy..tego nie moge zrozumiec, bo oprocz okien i baterii do gornej lazienki...to ceny innych rzeczy sa umiarkowane....normalne kafle - zadne gorne polki, bukowe schody, zwyczajna farba na scianie...zadne wykusze, obnizane sufity itp:D...nie wiem na co to wszystko poszlo...a ja jeszcze tak daleko w polu..ale to nic damy rade:yes:

Cześć dziewczęta :D

Majuś - zupełnie nie przejmuj się adresem - po pierwsze urząd dał ciała, więc nie Ty powinnaś się martwić, a po drugie - nawet, jeśli w najgorszym przypadku tak będzie musiało zostać, to absolutnie nie będziesz nic zmieniać, ani wjazdu , ani furtek - przecież na taki układ i wjazd masz wszystkie prawomocne pozwolenia!

Pozdrowionka