Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się skromnie. nie wiem czemu ale dopiero dziś dotarłam do tego wątku. Jest tak , ze dech zapiera. Dom z widokiem na jeziora, piękny, duży, przestronny...marzenie każdego inwestora. Pozdrawiam.

Witaj zona m! Bardzo dziekuje za pochwaly! Dom az tak duzy to nie jest...okolo 115m2, ale i tak moje marzenie:D:D do sprzatania wystarczy:D

Szósty punkt mi się wydaje trudny... znaczy, dla mnie był, ale się udało! :D

Moim zdaniem szosty punkt... to rowniez najwieksze wyzwanie i oby sie udalo. :D

hej Dziewczyny, tez tego sie obawiam...tym bardziej, ze dzwonie codziennie od 2 tygodni i Kuzyn nie odbiera....wysmarowalam e-maila, ale nie wiem czy przeczytal...typowy budowlaniec:(

odnalazlam tez e-maila z tamtego roku, gdzie pisalam jak i gdzie chcielismy miec rozciagnieta elektryke i swiatla....zgodnie z rozpiska i rysunkami jest zrobione tylko w lazienkach:mad:

dlatego juz nie chce robic na telefon......jestem troche zmeczona tym wszystkim....chyba mnie przeroslo:yes:

Maja uszy do góry, wszyscy, no większość ;) na tym etapie tak ma, nawet jak się buduje będąc na miejscu

ja jestem w stadium niechciejstwa - nic mi się nie chce :(, nie przeszkadza mi brak listew, blatów w kuchni, lamp i wielu innych..

koczujemy, moje dni po zjechaniu na nocleg sprowadzają sie do umycia garów w umywalce i odrobienia lekcji z dzieckami...

może od poniedziałku się wezmę?

Hej Anulku,

niestety nie za bardzo...a wiosna sie tutaj zaczyna 1 lutego...ale cale szczescie temperatury sa dodatnie:D

Dzieki Kama...moze faktycznie jak ta wiosna przyjdzie to mi i humor sie poprawi:D:D...do Patryka tylko dobre poltora miesiaca...bedzie pieknie zolto od zakili.

Rany ...mija nam wlasnie 13 lat na Wyspie...ale ten czas leci:cool::cool::cool:

W najblizszym czasie niestety nie. Planuje latem - przelom lipca i sierpnia - na 2/3 tygodnie przyjechac, chociaz Pan Maz mi sie buntuje i z mlodszym Francje planuja....cale szczescie ze starszy syn jeszcze mnie wspiera...jak nie to sama przyjade:D ...chociaz mi tak troche glupio, bo mysmy zawsze wszedzie razem jezdzili...no kiedys bedzie musial byc ten pierwszy raz:cool:

Może jednak przyjedzie i Pan Mąż, wesprze Cię w walce o prawa inwestora ;)

U nas (czyli blisko Alunek) jest mróz, -10 rano, w dzień słoneczko i cieplej. Pochodziłam sobie po ogródku i łapałam tego słoneczka na zapas. Może w tym roku będzie lepiej, ale wiosna zazwyczaj się tak wcześnie nie zaczyna... :rolleyes:

• 2 weeks później...

hej, hej,

bardzo fajny dom!!!! przyznam, że ujawniam się z interesem :D

otóż jestem zakochana w płytkach casalgrande....a Wy macie łazieneczke i to używając 3 odcieni - czy mogłabym prosić o więcej foteczek w świetle dziennym? wiem, wiem.... wymagania duże, ale wszystko przez to że zupełnie nie mam okazji ich zobaczyć w naturze i dobrać odpowiedniego odcieniu do Argento.

testowo kupiłam 2 płytki - Argento i Carbonio. Ale to Carbonio jest za ciemne dla nas, więc szukam czegoś jaśniejszego.

mam nadzieję, że udało się ruszyć w pozytywną stronę z pozwoleniami.

cierpliwości życzę w walce z systemem. A domek suppper!! kominek też bardoz fajny. no i te szarości w kuchni :D boskie!!!

Hej Nicol,

baaardzo dziekuje za pochwaly...sa potrzebne, bo ostatnio mnie cos checi opuszczaja:D

niestety nie jestem w stanie Ci pomoc z fotkami.

Po pierwsze u nas Casalgrande jest polozone w lazience, ktora nie ma okien - nie mam swiatla dziennego i zawsze musze uzyc lampy.

Po drugie...mieszkam ponad 2 tysiece kilometrow od budowy...nie mam okazji wpasc do domu ot tak sobie:D...sorrki..jawczesnie jedzie to lipiec, ale zapewne dla Ciebie to juz bedzie po ptakach:D:D

W naszej lazience sa 2 odcienie - piombo i platino

http://www.casalgrandepadana.com/index.cfm/1,218,0,0,html/catalogue/Granitoker/Metalwood

Piombo sa toche jasnawe, ale ja sie zdecydowalam na takie ze wzgledu na brak okna. Jezeli Carbonio sa za ciemne dla Ciebie to czemu nie zdecydujesz sie na Silicio? sa pomiedzy Piombo a Carbonio...sa piekne...widzialam je w sklepie na wystawie....

to zdjecie najbardziej odzwierciedla kolory Metalwood'u w naszej lazience:

po lewej platino, po prawej i na podlodze jest piombo:

IMG_0040..jpg

pozdrowienia,

Maja

Faktycznie, sa malo brudzace w kolorze :D:D:D..ale jeszcze nie uzywamy, wiec glowy sobie nie dam uciac...prztestuje latem:D

Na Platino nie widac zadnych plamek z wody - to moge powiedziec z doswiadczenia w tutejszym domu....jedynie jak dzieciarnia w butach sie wpakuje, to widac plamy na plytkach na podlodze, ale w tym przypadku to na niczym nie udaloby sie plamek uniknac.;)

• 2 weeks później...