Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nope!;)

Chodzi o ta 5te w rzadku? To sa miejsca na przyciski do rolet (3 rolety) plus wylacznik do swiatla tylko na balkonie i wylacznik do swiatla naokolo domu.

No i wszystko jasne - może jednak nie będę kuć :D

Rolet nie ma i nie będzie , balkonu , a tym bardziej oświetlenia na nim - również nie, a włącznik do oświetlenia zewnętrznego - jest :D

cześć prawie zimowo...brrrrrrrrrrrrr

Ja jestem juz zdecydowala na Berker BKwadrat za 1900 PLN na caly dom. To bedzie jedna piata ceny za Berker B.7 Glas....Glas jest piekny ale nie ma co wariowac;)

Dom na wystawe nie idzie;) To jest tylko wakacyjny - nie bede placic 2500 Euro za cos co bede ogladac moze z miesiac w roku.... jak juz sie przeprowadze na emeryture, to sprzedam dom w Dublinie i za ta kase zrobie sobie zlote klamki i kontakty na Kaszubach:rotfl:

Teraz zaczelam sie zastanawiac, czy ja mam placic tez za podlaczenie tych gniazdek, czy to juz bylo wliczone w cene za elektryke na poczatku....wieczorem zadzwonie do Kuzyna.

markoto, no za te pstryczki z ramkami i kontakty, fakt nie mam tego jakoś dużo w sumie to niecałe 50 sztuk w różnych układach (ramki potrójne ze dwie, kilka podwójnych, a reszta pojedynczych), ale i mój osprzęt powiedzmy tani był, choć nie najtańszy w sklepie na swoją obronę dodam ;) no i nie mam rolet zewnętrznych i iluminacji świetlnych, prosto zwyczajnie, wręcz nudnie :)

I bardzo dobrze.:) Ja mam glas tylko na dole i już jestem po stracie 2 stówek, gdy przy zdejmowaniu ramka pękła. Natomiast bkwadrat mam wszędzie indziej i jest super.:D

Rasiu, to bardzo cenna uwaga. Zdecydowanie nie chce Glas teraz, gdy po domu ciagle przez najblizsze pare lat beda sie krecic rozni ludzie. Wymienie sobie na te super-duper na resorach za pare lat, jak sie wszystko juz uspokoi i dom bedzie tylko nasz...bez fachowcow:)

markoto, no za te pstryczki z ramkami i kontakty, fakt nie mam tego jakoś dużo w sumie to niecałe 50 sztuk w różnych układach (ramki potrójne ze dwie, kilka podwójnych, a reszta pojedynczych), ale i mój osprzęt powiedzmy tani był, choć nie najtańszy w sklepie na swoją obronę dodam ;) no i nie mam rolet zewnętrznych i iluminacji świetlnych, prosto zwyczajnie, wręcz nudnie :)

Kama - faktycznie wtedy moglo Ci wyjsc tak tanio. Ja mam samych kontaktow 46 w calym domu...a jeszcze musze dodac wylaczniki do swiatel, rolet, gniazdka do TV...no nazbieralo mi sie;)

hej Aniu!

Ja irlandzki styl to mam tutaj;) wiec moge poszalec i na skarpie sobie zrobic skandynawsko-(prawie)nowoczesnie:)

Mysle ze latem zabierzemy sie za ten pierwszy taras skarpy. Tam jest okolo 120 cm pomiedzy plotem a murowniem do podpory skarpy. Spadek okolo 20 cm. Moge go juz zagospodarowac, by czesciowo zakryc balagan ktory jest wyzej, w strone domu.

Nie moge sie doczekac;)

ja przepraszam muszę sprostować bo mnię mąż wyprostował, wcale jednak u mnie tak tanio nie było, - zapomniałam o jednym podejściu gdzie mąż sam kupował i zapłacił wtedy podobno drugie tyle. Czyli u mnie wyszło jakieś 1000zł za te pstryczki, i teraz by mi się zgadzało, bo ramki były w granicach 20zł (te większe) i wnętrza(właściwe pstryczki coś po 15-25 w zależności od rodzaju) przepraszam, za wprowadzenie w bląd, cieszę się że już nie taka nędza, czuję się awansowana ;)

swoją drogą ciekawe jak będą wyglądać za jakiś czas, bo to malowany plastik, no ale może kiedyś wymienię na coś porządniejszego

Ech, ładne pstryczki ładnie kosztują. Też na początku wybrałam Berkera, podobał mi się, ale w końcu mamy metalowe, uznałam, ze będą praktyczniejsze kolorystycznie (u nas zawsze będą pasowały).

Hm, jakieś wysokie koszty tego przyłącza gazu. Czy ja dobrze pamiętam, że najpierw komuś płaciliśmy za projekt, a potem gazownia nam zwracała jego koszt, jakiś ryczałt, czy coś? :rolleyes:

Co do pstryczków, to mamy Legranda, seria Suno i na pstryczkach od rolet są namalowane trójkąty ( kierunek otwierania/zamykania rolet ), mieszkamy nie cały rok, a trójkąty już się ścierają. Mam ochotę zareklamować te pstryczki, a miały być porządne ( przynajmniej tak mi się wydawało) :(