mayadaski 04.05.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Niestety;) Kontaktow mamy multum ale juz zaden z kabelkow do swiatel nie jest polozony jak prosilam i opsalam w mailu...koncepcje oswietlenia domu wewnatrz i na zewnatrz mam kompletnie skopana:mad:. Nigdzie nie sa kable wyprowadzone jak chcialam i w ilosci takiej jak chcialam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.05.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 nope! Chodzi o ta 5te w rzadku? To sa miejsca na przyciski do rolet (3 rolety) plus wylacznik do swiatla tylko na balkonie i wylacznik do swiatla naokolo domu. No i wszystko jasne - może jednak nie będę kuć Rolet nie ma i nie będzie , balkonu , a tym bardziej oświetlenia na nim - również nie, a włącznik do oświetlenia zewnętrznego - jest cześć prawie zimowo...brrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 05.05.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 cześć, ja to mam dopiero nędzę się okazuje moje ramki to jakieś nonamy z Praktikera faktycznie sporo tych puszek u Ciebie ja za moje dałam sporo w sumie, to aż ciekawa jestem ile trza zabulić za takie porządniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.05.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Za te co Panu mezowi w oko weszly? Za Berker B.7 Glas, czarny co tak pieknie sie usmiechal do Pana Meza na wystawce w sklepie, wyszlo 10tys PLN na caly dom:rolleyes: sama ramka pieciokrotna to koszt 400 PLN:eek: Trzeba pojsc po rozum do glowy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 05.05.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 :jawdrop: to ja marudziłam jak za swoje zapłaciłam cuś koło 1/20 tego... to ja to jednak mam już "nędzę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 500zl za cala elektryke??? musialas chyba miec bardzo malo punktow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 05.05.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Ja jestem juz zdecydowala na Berker BKwadrat za 1900 PLN na caly dom. To bedzie jedna piata ceny za Berker B.7 Glas....Glas jest piekny ale nie ma co wariowac;) Dom na wystawe nie idzie;) To jest tylko wakacyjny - nie bede placic 2500 Euro za cos co bede ogladac moze z miesiac w roku.... jak juz sie przeprowadze na emeryture, to sprzedam dom w Dublinie i za ta kase zrobie sobie zlote klamki i kontakty na Kaszubach:rotfl: Teraz zaczelam sie zastanawiac, czy ja mam placic tez za podlaczenie tych gniazdek, czy to juz bylo wliczone w cene za elektryke na poczatku....wieczorem zadzwonie do Kuzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.05.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 I bardzo dobrze. Ja mam glas tylko na dole i już jestem po stracie 2 stówek, gdy przy zdejmowaniu ramka pękła. Natomiast bkwadrat mam wszędzie indziej i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.05.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 markoto, no za te pstryczki z ramkami i kontakty, fakt nie mam tego jakoś dużo w sumie to niecałe 50 sztuk w różnych układach (ramki potrójne ze dwie, kilka podwójnych, a reszta pojedynczych), ale i mój osprzęt powiedzmy tani był, choć nie najtańszy w sklepie na swoją obronę dodam no i nie mam rolet zewnętrznych i iluminacji świetlnych, prosto zwyczajnie, wręcz nudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.05.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 I bardzo dobrze. Ja mam glas tylko na dole i już jestem po stracie 2 stówek, gdy przy zdejmowaniu ramka pękła. Natomiast bkwadrat mam wszędzie indziej i jest super. Rasiu, to bardzo cenna uwaga. Zdecydowanie nie chce Glas teraz, gdy po domu ciagle przez najblizsze pare lat beda sie krecic rozni ludzie. Wymienie sobie na te super-duper na resorach za pare lat, jak sie wszystko juz uspokoi i dom bedzie tylko nasz...bez fachowcow:) markoto, no za te pstryczki z ramkami i kontakty, fakt nie mam tego jakoś dużo w sumie to niecałe 50 sztuk w różnych układach (ramki potrójne ze dwie, kilka podwójnych, a reszta pojedynczych), ale i mój osprzęt powiedzmy tani był, choć nie najtańszy w sklepie na swoją obronę dodam no i nie mam rolet zewnętrznych i iluminacji świetlnych, prosto zwyczajnie, wręcz nudnie Kama - faktycznie wtedy moglo Ci wyjsc tak tanio. Ja mam samych kontaktow 46 w calym domu...a jeszcze musze dodac wylaczniki do swiatel, rolet, gniazdka do TV...no nazbieralo mi sie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.05.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 hej Aniu!Ja irlandzki styl to mam tutaj;) wiec moge poszalec i na skarpie sobie zrobic skandynawsko-(prawie)nowoczesnie:)Mysle ze latem zabierzemy sie za ten pierwszy taras skarpy. Tam jest okolo 120 cm pomiedzy plotem a murowniem do podpory skarpy. Spadek okolo 20 cm. Moge go juz zagospodarowac, by czesciowo zakryc balagan ktory jest wyzej, w strone domu. Nie moge sie doczekac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.05.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 ja przepraszam muszę sprostować bo mnię mąż wyprostował, wcale jednak u mnie tak tanio nie było, - zapomniałam o jednym podejściu gdzie mąż sam kupował i zapłacił wtedy podobno drugie tyle. Czyli u mnie wyszło jakieś 1000zł za te pstryczki, i teraz by mi się zgadzało, bo ramki były w granicach 20zł (te większe) i wnętrza(właściwe pstryczki coś po 15-25 w zależności od rodzaju) przepraszam, za wprowadzenie w bląd, cieszę się że już nie taka nędza, czuję się awansowana swoją drogą ciekawe jak będą wyglądać za jakiś czas, bo to malowany plastik, no ale może kiedyś wymienię na coś porządniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.05.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Ech, ładne pstryczki ładnie kosztują. Też na początku wybrałam Berkera, podobał mi się, ale w końcu mamy metalowe, uznałam, ze będą praktyczniejsze kolorystycznie (u nas zawsze będą pasowały). Hm, jakieś wysokie koszty tego przyłącza gazu. Czy ja dobrze pamiętam, że najpierw komuś płaciliśmy za projekt, a potem gazownia nam zwracała jego koszt, jakiś ryczałt, czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.05.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Co do pstryczków, to mamy Legranda, seria Suno i na pstryczkach od rolet są namalowane trójkąty ( kierunek otwierania/zamykania rolet ), mieszkamy nie cały rok, a trójkąty już się ścierają. Mam ochotę zareklamować te pstryczki, a miały być porządne ( przynajmniej tak mi się wydawało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.05.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Dziewczyny, macie może sprawdzony i tani sklep z pstryczkami, też myślę berkerze kwadrat, simon classic jst droższy, tak? A szare nie jakieś za srylion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.05.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Mazo, ten szary Simon Classic jest mniej-wiecej w tej samej cenie co bialy Berker BKwadrat: tez jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.05.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Czyli źle zrozumiałam - Biały simon classic jest tańszy niż berker kwadrat... Ten simon 82 też mi się podoba - chyba prostszy, jakoś z tych zdjęć w necie mało wynika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.05.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Pooglądałam tego Simona classic i to gniazdko podwójne jakoś mi się nie podoba: http://elektrodo.pl/makethumb.php?pic=images/MG2MzP.jpg&w=300&sq=Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.05.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 strasznie drogi macie gaz na Kaszubach. U mnie kosztuje to 4 lata temu 2,3 tys. zł i wątpię aby dużo zdrożało. Co do robocizny...też sporo,ale z drugiej strony prace w trudnym terenie (skarpie) to może tak biorą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Hej dziewczyny!! Mazo, na zywo te podwojne tez mi sie nie podobaly: Anulku, o koszty podlaczenia gazu przez firme ciagle walcze...zobaczymy co z tego wyjdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts