Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

Maju, sledze caly czas wasze postepy, jak na takie odleglosci to dzieje sie dobrze a my juz mieszkamy od ub. sierpnia. W kwestii pstryczkow na poczatku chcielismy legranda ale koszt 8500 :jawdrop:i tak wciaz obnizajac cene zamontowalismy bialego Ospela (sprawuja sie b. dobrze a trojkaciki sie nie scieraja) i czesc Berkera (ospel nie mial niektorych gniazdek jakies 2 internet+2 rtv czy cos takiego - maz wie lepiej) ale berker za meblami wiec nie widac ze mamy dwa systemy. W kwestii kontaktów w jednym z pokoi mam ich 8 - 2x4 :D ale sie teraz przydaja. u nas wszystkie w pionie montowane. Pozdr. Ania

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Aniu,

dziekuje za wsparcie;)

W kwesti kontaktow - nie bede kombinowac i wszedzie beda te same. Jedynie mysle, ze do kuchni kupie czarne na sciane z affronami, bo biale by za bardzo sie odcinaly od kafli.

Tak jak masz kontakty w pionei to tez bym chciala - na pewno wyglada to lepiej - no ale niestety u nas juz pozamiatane i mam rzadek na pol sciany ;) jak w jakims centrum kontroli :):).

Z checia bym podejzala jak u Ciebie...masz gdzies jeszcze stary dziennik domu, bo w stopce to tylko ogrod...no i lew w minaturze;)

Maja

Majeczko, nie mam albumu z domem, czasem wrzucam jakies zdjatka do albumu ogrodowego. dlaczego ? To na priv. Pozdr. A.

A tak apropos gazu to wycene zrobili Wam koszmarnie wysoką. Ja placilam za projekt przylacza i instalacji z papierami, pozwoleniem - 500 lub 600 zł, przyłacze + instalacja gazowa w domu (tylko do kotłowni do pieca) podłaczenie i odbiór 1600 zł. - koszt obejmował robociznę i materiały , plus opłaty w gazowni za przyłaczenie.

A i jeszcze jedno, zeby miec wczesniej gaz zrobilismy projekt sieci gazowej dla całej ulicy, koszt z mapami geo to ok. 4500 ale Gazownia zwrocila nam 6000 zl i chyba z roznicy pokrylismy przylaczenie do sieci. Zwrot za projekt umozliwia chyba jakas ustawa tylko gazownie niechetnie chca te mozliwosci wykorzystywac, wola to zlecac "swoim" ludziom.

Edytowane przez TAR

Hej Aniu, wiem, ze masz wazny powod by nie pokazywac zdjec domu publicznie.

Ja ciagle mam gdzies w podswiadomosci, ze kiedys dostane po lbie za ten internetowy ekshibicjonizm:rolleyes:....ale jak to z kazda dewiacja bywa;)...wiem ze nie jest dobre to co robie, ale robie i tak....bo w tym momencie daje mi to ogromna przyjemnosc...konsekwencje beda pozniej...albo mam nadzieje, ze moze mi sie uda uniknac kary;)

Hej Aniu, wiem, ze masz wazny powod by nie pokazywac zdjec domu publicznie.

Ja ciagle mam gdzies w podswiadomosci, ze kiedys dostane po lbie za ten internetowy ekshibicjonizm:rolleyes:....ale jak to z kazda dewiacja bywa;)...wiem ze nie jest dobre to co robie, ale robie i tak....bo w tym momencie daje mi to ogromna przyjemnosc...konsekwencje beda pozniej...albo mam nadzieje, ze moze mi sie uda uniknac kary;)

Ja też czasami o tym myślę... zawsze się denerwowałam jak ktoś za dużo o mnie wiedział, a teraz tak się "uzewnętrzniam" wszystkim nieznajomym dookoła...

Hej Dziewczyny!

Popracowalam sobie troche w pracy;) i nie mialam czasu poforumowac:)

Te kamery to tez nam troche chodza po glowie, by moze w przyszlym roku je zainstalowac. Najpierw musimy obgadac internetowa sprawe. Chcielibysmy tez podlaczyc piec gazowy do internetu by moc go sterowac za pomoca klikniecia myszy.

Na razie walcze by mi zalozyli alarm na domu za ktory zaplacilam 2 lata temu:rolleyes::rolleyes:

Chcialam sie niesmialo ujawnic jako dlugoczasowa podgladaczka i pogratulowac slicznego domu!!!Ja rowniez na obczyznie ,dokladnie pod Londynem ale prawie na zjezdzie do domku.Zycze sukcesow i wytrwalosci w walce z wykonawcami.Pozdrawiam:)

Witaj Gumisowa....dziekuje za zyczenia. Witam nastepna budujaca na ogleglosc:D

A gdzie galeria?...tez bym z checia pobawila sie w podgladaczke!;)

Pozdrowienia,

Maja

No wlasnie galeria....nigdy sie jakos do kupy niepozbieralam a teraz to juz etap WYKANCZAJACEJ wykonczeniowki.Czesc zdjec w domu w PL nigdy niezgrane na komputer, czesc tutaj,malenstwo w drodze tak wiec chyba zaloze dopiero jak zjade na stale latem.Przepraszam;)Ale Twoj zawsze podgladam z niecierpliwoscia czy wrzucisz cos nowego.Jeszcze raz powodzenia!!!

• 4 weeks później...

Witaj Maya :)

To ja Kotecek marnotrawny się kłania :)))

Widzę, że u was do przodu :)))

U nas powolusiu też :)

W lipcu jedziemy na miesiąc szaleć na budowie :) Cośtam czasem skrobnę w tym muratorowym blogu... W zasadzie cieszę się, że go nie wykasowałam ;)

Dziennik trochę okroiłam ze względu na tą parszywą firmę architektów, z którymi mieliśmy na począku kłopoty...

A tak w ogóle to mam ochotę założyć bloga na Blogspocie i tam przełożyc wszystkie zapiski i spokojniusio sobie tam pisac :)

Jakby coś to dam Ci znać...

Straszną mam ochote wrócić już do Polski na tą naszą działkę, która też nazywam Skarpą :))) Choć skarpa dopiero za domem ;)

PS: Niesamowitego masz tego kuzyna :))) Nam jeszcze nigdy podczas całej budowy nikt nic tak nie wyrysował ;)

Hej Dziewczyny!

Ciesze sie bardzo, bo ostatnio Kuzyn zniknal nam pod radar i juz myslelismy, ze nie ma budowy.....a z tym przyszlo znowu zniechecenie i zmeczenie tematem:(

Przyjezdzamy na 2 tygodnie z malym ogonkiem (16 dni) i zamierzamy sie nacieszyc chalupa:D

Na poczatek zatrzymamy sie u tesciow, zeby sobie posprzatac, pojechac do Castoramy kupic kibelek...ale jestesmy zdeterminowani, by wiekszosc wakacji spedzic u siebie....na kupie piachu i z wiaderkiem zamiast umywalki, ale u siebie:D:D

Swietnie :) i widze, ze gaz lada chwila bedzie:)

I bede wlaczac ogrzewanie latem, by sprawdzic jak dziala :D:D

ale ciepla wode bede miec:D

Majka, ekstra, niesamowite wakacje beda :D my w czasie wykonczeniowki czesto zajezdzalismy na budowe zeby choc grilla zrobic, taka radocha to byla. Udanego wypoczynku. pozdrowki. Ania

Dzieki Aniu!!

Wlasnie na ta radoche liczymy najbardziej:yes: