TAR 13.05.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Maju, sledze caly czas wasze postepy, jak na takie odleglosci to dzieje sie dobrze a my juz mieszkamy od ub. sierpnia. W kwestii pstryczkow na poczatku chcielismy legranda ale koszt 8500 :jawdrop:i tak wciaz obnizajac cene zamontowalismy bialego Ospela (sprawuja sie b. dobrze a trojkaciki sie nie scieraja) i czesc Berkera (ospel nie mial niektorych gniazdek jakies 2 internet+2 rtv czy cos takiego - maz wie lepiej) ale berker za meblami wiec nie widac ze mamy dwa systemy. W kwestii kontaktów w jednym z pokoi mam ich 8 - 2x4 ale sie teraz przydaja. u nas wszystkie w pionie montowane. Pozdr. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.05.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Hej Aniu, dziekuje za wsparcie;) W kwesti kontaktow - nie bede kombinowac i wszedzie beda te same. Jedynie mysle, ze do kuchni kupie czarne na sciane z affronami, bo biale by za bardzo sie odcinaly od kafli. Tak jak masz kontakty w pionei to tez bym chciala - na pewno wyglada to lepiej - no ale niestety u nas juz pozamiatane i mam rzadek na pol sciany jak w jakims centrum kontroli :). Z checia bym podejzala jak u Ciebie...masz gdzies jeszcze stary dziennik domu, bo w stopce to tylko ogrod...no i lew w minaturze;) Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.05.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) Majeczko, nie mam albumu z domem, czasem wrzucam jakies zdjatka do albumu ogrodowego. dlaczego ? To na priv. Pozdr. A. A tak apropos gazu to wycene zrobili Wam koszmarnie wysoką. Ja placilam za projekt przylacza i instalacji z papierami, pozwoleniem - 500 lub 600 zł, przyłacze + instalacja gazowa w domu (tylko do kotłowni do pieca) podłaczenie i odbiór 1600 zł. - koszt obejmował robociznę i materiały , plus opłaty w gazowni za przyłaczenie. A i jeszcze jedno, zeby miec wczesniej gaz zrobilismy projekt sieci gazowej dla całej ulicy, koszt z mapami geo to ok. 4500 ale Gazownia zwrocila nam 6000 zl i chyba z roznicy pokrylismy przylaczenie do sieci. Zwrot za projekt umozliwia chyba jakas ustawa tylko gazownie niechetnie chca te mozliwosci wykorzystywac, wola to zlecac "swoim" ludziom. Edytowane 19 Maja 2011 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.05.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Hej Aniu, wiem, ze masz wazny powod by nie pokazywac zdjec domu publicznie.Ja ciagle mam gdzies w podswiadomosci, ze kiedys dostane po lbie za ten internetowy ekshibicjonizm:rolleyes:....ale jak to z kazda dewiacja bywa;)...wiem ze nie jest dobre to co robie, ale robie i tak....bo w tym momencie daje mi to ogromna przyjemnosc...konsekwencje beda pozniej...albo mam nadzieje, ze moze mi sie uda uniknac kary;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 co ma sie nie udac , u mnie niestety epizod zawazyl. uruchomilismy wczoraj kamerki zewnetrzne, moge podziwiac ogrod on line, ale fajnie i miejscowych spacerowiczow jakby mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.05.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Hej Aniu, wiem, ze masz wazny powod by nie pokazywac zdjec domu publicznie. Ja ciagle mam gdzies w podswiadomosci, ze kiedys dostane po lbie za ten internetowy ekshibicjonizm:rolleyes:....ale jak to z kazda dewiacja bywa;)...wiem ze nie jest dobre to co robie, ale robie i tak....bo w tym momencie daje mi to ogromna przyjemnosc...konsekwencje beda pozniej...albo mam nadzieje, ze moze mi sie uda uniknac kary;) Ja też czasami o tym myślę... zawsze się denerwowałam jak ktoś za dużo o mnie wiedział, a teraz tak się "uzewnętrzniam" wszystkim nieznajomym dookoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 30.05.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Hej Dziewczyny! Popracowalam sobie troche w pracy;) i nie mialam czasu poforumowac:) Te kamery to tez nam troche chodza po glowie, by moze w przyszlym roku je zainstalowac. Najpierw musimy obgadac internetowa sprawe. Chcielibysmy tez podlaczyc piec gazowy do internetu by moc go sterowac za pomoca klikniecia myszy. Na razie walcze by mi zalozyli alarm na domu za ktory zaplacilam 2 lata temu:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 30.05.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Chcialam sie niesmialo ujawnic jako dlugoczasowa podgladaczka i pogratulowac slicznego domu!!!Ja rowniez na obczyznie ,dokladnie pod Londynem ale prawie na zjezdzie do domku.Zycze sukcesow i wytrwalosci w walce z wykonawcami.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 30.05.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Chcialam sie niesmialo ujawnic jako dlugoczasowa podgladaczka i pogratulowac slicznego domu!!!Ja rowniez na obczyznie ,dokladnie pod Londynem ale prawie na zjezdzie do domku.Zycze sukcesow i wytrwalosci w walce z wykonawcami.Pozdrawiam:) Witaj Gumisowa....dziekuje za zyczenia. Witam nastepna budujaca na ogleglosc:D A gdzie galeria?...tez bym z checia pobawila sie w podgladaczke! Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 30.05.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 No wlasnie galeria....nigdy sie jakos do kupy niepozbieralam a teraz to juz etap WYKANCZAJACEJ wykonczeniowki.Czesc zdjec w domu w PL nigdy niezgrane na komputer, czesc tutaj,malenstwo w drodze tak wiec chyba zaloze dopiero jak zjade na stale latem.Przepraszam;)Ale Twoj zawsze podgladam z niecierpliwoscia czy wrzucisz cos nowego.Jeszcze raz powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 22.06.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Witaj Maya To ja Kotecek marnotrawny się kłania )) Widzę, że u was do przodu )) U nas powolusiu też W lipcu jedziemy na miesiąc szaleć na budowie Cośtam czasem skrobnę w tym muratorowym blogu... W zasadzie cieszę się, że go nie wykasowałam Dziennik trochę okroiłam ze względu na tą parszywą firmę architektów, z którymi mieliśmy na począku kłopoty... A tak w ogóle to mam ochotę założyć bloga na Blogspocie i tam przełożyc wszystkie zapiski i spokojniusio sobie tam pisac Jakby coś to dam Ci znać... Straszną mam ochote wrócić już do Polski na tą naszą działkę, która też nazywam Skarpą )) Choć skarpa dopiero za domem PS: Niesamowitego masz tego kuzyna )) Nam jeszcze nigdy podczas całej budowy nikt nic tak nie wyrysował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.06.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Hej Kotecku! Fajnie, ze sie odzywasz:D w takim razie ide poczytac co u Was. My za 3 tygodnie lecimy na nasza skarpe. Tez nie moge sie doczekac:p Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.06.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 ooo no to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.06.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 To mieszkać będziecie już u siebie? Na jak długo przyjeżdżacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.06.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Hej Dziewczyny! Ciesze sie bardzo, bo ostatnio Kuzyn zniknal nam pod radar i juz myslelismy, ze nie ma budowy.....a z tym przyszlo znowu zniechecenie i zmeczenie tematem:(Przyjezdzamy na 2 tygodnie z malym ogonkiem (16 dni) i zamierzamy sie nacieszyc chalupa:D Na poczatek zatrzymamy sie u tesciow, zeby sobie posprzatac, pojechac do Castoramy kupic kibelek...ale jestesmy zdeterminowani, by wiekszosc wakacji spedzic u siebie....na kupie piachu i z wiaderkiem zamiast umywalki, ale u siebie:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Swietnie i widze, ze gaz lada chwila bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.06.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Majka, ekstra, niesamowite wakacje beda my w czasie wykonczeniowki czesto zajezdzalismy na budowe zeby choc grilla zrobic, taka radocha to byla. Udanego wypoczynku. pozdrowki. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 28.06.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Swietnie i widze, ze gaz lada chwila bedzie:) I bede wlaczac ogrzewanie latem, by sprawdzic jak dziala :D ale ciepla wode bede miec:D Majka, ekstra, niesamowite wakacje beda my w czasie wykonczeniowki czesto zajezdzalismy na budowe zeby choc grilla zrobic, taka radocha to byla. Udanego wypoczynku. pozdrowki. Ania Dzieki Aniu!! Wlasnie na ta radoche liczymy najbardziej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 30.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 nie ma jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.06.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jejku, jaka ja zapozniona jestem. Milych wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts