mayadaski 08.08.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Alunek, te 5 desek na balkonie kuchennym? .....nie wiem...musze zapytac Kuzyna. Juz byly polozone jak przyjechalismy - oczywiscie wszystko na pol gwizdka, bo nie byly jeszcze zakonserwowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.08.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Pięknie Maju! A widoki... Szkoda, że wakacje nerwowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.08.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Mayu nie bardzo widze tam taras zawsze mozna wylac fundamenty i zrobic taras drewniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.08.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Hej Marto...i chyba tak zrobimy jak piszesz:D Tylko caly czas zastanawiamy sie jak rozwiazac ta czesc tarasu, ktora bedzie najdalej od domu...jak ja zakotwiczyc w powietrzu;) mysle moze o czyms takim tylko ze na mniejsza skale: nierownosc terenu bysmy zamaskowali jakimis slupkami...tylko zeby one sie nie osuwaly razem ze skarpa....trzeba popracowac mocno nad zabezpieczeniem skarpy:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.08.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 mozna sie wkrecic wiertnica dosyc gleboko osadzic plastikowe rury, zalac betonem i fundamenty gotowe , spokojnie na pewno da sie cos wymyslic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.08.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Mayu pieknie u Ciebie juz .... jak domek z tynkiem to tak inaczej sie wszystko prezentuje .... barierki przy oknach super podziwiam Twoja " odwage " bo jak patrze na Twoj domek to mnie zachwyca i zarazem przeraza mysl o zamieszkaniu w nim ...... TA SKARPA !!!!!!! ( piekna i dzika ) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.08.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Hej Edyto...noooo skarpa jest:D, ale o dom to sie nie martwie. Wytrzymalsmy w drewnianym kempingu przez tyle lat to i normalny dom powinien wytrzymac:D:D Jak juz zagospodarujemy skarpe to bedzie fajnie....niedawno wspominalam czeresnie, ktora stala posrodku skarpy, a mysmy z kuzynka owoce z jej wierzcholka zrywaly...stojac na balkonie przy kempingu...to bylo jakies 25 lat temu....:cool: powoli do celu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Cześć, je się tylko witam, lepiej nie wydłubuj - choć wiem takie coś potrafi być wkurzające. Ja mam jeden wypaczony panel po tym jak stara lodówka przy braku prądu wylała kilka razy i raz mnie denerwuje a kiedy indziej go nie zauważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.08.2011 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 U mnie odwrotnie .... jak mnie cos wkurza to musze poprawic bo pozniej tylko TO wkurzadlo widze ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.08.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 a ja mialam tak ze na poczatku mnie wkurzaly niedorobki a teraz juz do nich przywyklam i niezauwazam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Mayu, jak dla mnie pierwsza inspiracja jest najlepsiejsza . Betonowe podwaliny i na to drewno ...a skarpy ci nie zazdroszczę...sporo roboty jeszcze przed Wami. jeśli możecie pozwolić sobie na kilka dni urlopu, to może powinnyście poszukać inspiracji wybierając się w nasze piękne góry. Tam przecież prawie wszystkie domy są na skarpach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.08.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Hej Dzieczyny! No niestety tak juz jest:D Marto, Alicjo, moj Pan Maz mowi jak Wy...przyzwyczaje sie;)...rzuca tez argument, ze a co bedzie jak w czasie poprawiania schrzania jeszcze bardziej:D:D nie jest tak zle:D Edyto, to moze dobrze dla Twoich budowniczych, ze jestes daleko?....maja z Toba latwiejsze zycie :D Alunku....damy sobie rade ze skarpa...po woli do celu:D Jak bylam na miejscu to sie wkurzalam...a teraz tesknie....i jak tu dogodzic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.08.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Maja, Ty masz syndrom poczatkujacej wykonczeniowki, wrzuc na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 18.08.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Maja, Ty masz syndrom poczatkujacej wykonczeniowki, wrzuc na luz. Dobrze Pani Dohtur! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.08.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja tez mam skarpę - będę się wzorować . Co prawda nie tak wysoką, ale jednak. Jednak będę unikała robienia ogrodu tarasowego. Będzie się osuwać i fatalnie się to kosi. Jak trzeba będzie to będą mury oporowe, ale mam nadzieję, że się uda bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 22.08.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Super dziennik budowy Mam pytanie dot. schodów, macie podpiwniczenie tak jak my. Czy zejście do piwnicy będziecie oddzielać jakimiś drzwiami i zabudowywać z boku (oddzielać od pierwszego biegu z parteru na poddasze) jakąś ścianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 24.08.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja tez mam skarpę - będę się wzorować . Co prawda nie tak wysoką, ale jednak. Jednak będę unikała robienia ogrodu tarasowego. Będzie się osuwać i fatalnie się to kosi. Jak trzeba będzie to będą mury oporowe, ale mam nadzieję, że się uda bez. Niestety u nas musza byc tarasy. Zeby sie nie osuwalo beda one wzmocnione. Przygotowanie na dole skarpy do najnizszego tarasu juz jest - tylko trzeba kupic podklady kolejowy, by je ulozyc pomiedzy betonowymi filarami. Inaczej z kosiarka u nas by trzebo bylo latac wertykalnie:lol2: Super dziennik budowy Mam pytanie dot. schodów, macie podpiwniczenie tak jak my. Czy zejście do piwnicy będziecie oddzielać jakimiś drzwiami i zabudowywać z boku (oddzielać od pierwszego biegu z parteru na poddasze) jakąś ścianką? Hej Princeso, ciesze sie, ze Ci sie podoba. My nie bedziemy niczego zabudowywac, bo u nas w "piwnicy" sa dwie sypialnie i lazienka, i chcemy by stanowily one czesc domu - nie bedziemy ich oddzielac. Nasza "piwnica" jest w ziemi tylko od strony wschodniej i czesciowo od strony poludniowej. Storna zachodnia i polnocna jest juz naziemna/parter i tam mamy wyjscie z obu sypialni, przez suwane drzwi do ogrodu. Dom jest jakby "wbity" jedna strona w skarpe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No wreszcie wiem o co biega z tymi podkładami kolejowymi. Bo ciągle nie wiedziałam gdzie Ty chcesz je dawać. Ciemna masa jestem - wiem.y się zorientuj czy je możesz wykorzystać, gdzieś (ale zabij nie pamiętam gdzie) natknęłam się na dyskusję, tym że jakiś nadzór czy cóś kazali rozebrać chyba schody z takich podkładów lub ścieżkę, bo to je jest zakwalifikowane do materiałów bud. w PL. Dawno dawno temu to było jak zaczynałam robić projekt ind. Interesowałam się wtedy czy takie podkłady nie wykorzystać jako ścieżki w ogrodzie, ale po natknięciu się na to zrezygnowałam. Nie pamiętam tylko gdzie to było... ale w necie znajdziesz wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 22.09.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 No najwazniejszy mebel jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 22.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Zgadzam się łóżko jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts