Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz racje Alicjo....tylko by mnie z pracy wywalili gdybym chciala tyle latac do PL :):D

Dzieci w szkole - to tez nie jest takie proste, bo trzeba przynajmniej mlodszego zawiesc te 8 km pod szkole....sam, jeszcze samochodem nie jezdzi.... jak na 11latka troche leniwy.. :D ....ale nawachalam sie eteru :D i dzisiaj juz mam tumiwisism.

Troche mnie ten strop zastanawia, o ktorym mowila sasiadka....bardziej z babskiej ciekawosci bym pojechala....gdzie by oni mogli robic tej strop na mojej skarpie....bunkry jakies czy faktycznie goralska architekture, o ktorej pisala Agata...

....ale Kuzyn sie nie kontaktuje - znaczy kasy nie chce....:cool: zaczelam wychodzic z tego zalozenia...

Dzieki za pozytywne fluidy:hug:

Maja

Anulku, zrobilam :D

Rozmawialam wstepnie z Panem Mezem i chyba przyjade na tydzien lub cos kolo tego w lipcu, by sprawdzic co sie dzieje.

Planuje juz co moglabym zalatwic...zatrzymalabym sie w u taty w Bydgoszczy i ruszyla na zakupy po Casto i innych Liroyach...a wtedy z pelnym bagaznikiem ruszylabym na Skarpe...umowilabym sie z hydraulikiem na zamontowanie kibelkow i elektrykiem na podlaczenie gniazdek....musze jokis poszukac przez internet....pomacalabym i wybrala panele na podlogi. Rany...jak ja chce juz to skonczyc - chociaz w srodku.

Ogrod zostawie na przyszly rok....jak juz bedzie w srodku zrobione to wtedy mamy gdzie miaszkac...wtedy bedziemy grzebac w ziemi...:D

Majka witaj ,a Ty wogóle chcesz tutaj zamieszkać,czy taki dom letni budujesz?

Z tym kuzynem to niezła checa,ale co nie odbiera telefonu?może ma numer zmieniony?

I tak dobrze,że on jest -tylko żeby był uczciwy, bo niestety ze znajomymi,czy rodziną się interesów nie robi.Tak czy owak przyjeżdzaj do Polski umów się wcześniej z elektrykami i innymi ,niech działąją,jak Ty będziesz kawkę piła i patrzyła przez to okna tam na samej górze.Będzie dobrze ważne,żeby zdrowie było...

pozdrawiam,gdybym mieszkała blisko to bym jak paparazzi z lotrnetką,aparatem porobiła Ci zdjęcia i przesłaął co tam się u Ciebie dzieje:)

Basiu, ja buduje dom wakacyjny z zamiarem, ze moze kiedys na emeryture;)

Rzmawialam z Kuzynka (zona mojego Budowlanca) i numer mam dobry - telefonu nie zmienil.

Uczciwy jest i dokladny takze...tylko ze cholerka zachorowal na bardzo popularna chorobe zawodowawsrod budowlancow, ktora uniemozliwia odbieranie telefonow of petentow:lol2::lol2: a przez to i niestety brakuje dogadania sie i pewne zonki powstaja, jak kable w sypialni lub pod balkonem...sa nie tam gdzie chcialam;)

Takiego paparazzi to mi strasznie brakuje:D Pan Maz sie denerwuje na ta nasza sasiadke "wolna europa", ale ja sie po cichu na nia ciesze....przynajmniej wiem od niej, ze cos sie dzieje ;)

Powoli przymierzam sie do lipca....chce przyjechac...juz w glowie postanowione...:)

Maja

Julianna pomocna kobietka, niech Ci Bozia latwa budowa i wykonczeniowka wynagrodzi;)

Maju przybyłam od Gumisiowej, skąd przytargałam Twój "życzliwy cytat", tak piękny że milczeć nie mogę ;). Więc odpowiadam - Bóg zapłać :D

A korzystając z okazji kłaniam się pięknie witając w Twoich progach :).

Byłam już kiedyś (nie raz i nie dwa) u Ciebie i zawsze zachwycam się skarpą i widokami :). Od 13 lat są mi bliskie bom szczęśliwą żoną syna Kaszubki :D. Tak więc od lat spędzamy wiernie wakacje na Kaszubach :).

Przesyłam moc serdeczności i odwzajemniam "dobre słowo" :)

ewa

• 2 months później...
  • 1 month później...

Allo, allo,

dzieki wielkie za pamiec i buziaki:hug:

W Borach jeszcze nie bylam - bede na koniec pazdziernika. Bilety juz kupione:) kontakt z kuzynem nawiazany;) Moj tata zalatwil, bo ja mialam skropuly, ale ociec sie nie szczypal i zadzwonil do ciotki i zapytal o telefon do Jej ziecia...to mam...juz sie umowilam z kuzynem, ze on sie wyprowadzi i ja zabieram klucze...:cool: tak bedzie lepiej