dorkaS 19.11.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Łączę się w bólu z powodu utraty zielenizny! Ani chybi, światło mu zabierały bo na śmiecenie liśćmi ciężko narzekać w tym przypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Podatkowo to chyba prosto - wykazujesz to w picie jako "ïnne przychody"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.11.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Uhu, jak somsiadow uwielbiam, to nie wiem co bym Twojemu zrobiła A niech mu łapa uschnie Edytowane 19 Listopada 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.11.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Gdyby głupota mogła latać sąsiad fruwałby niczym gołębica..... Co też takiemu po łbie chodzi jak sie za czyjąś własnosć zabiera?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.11.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 jakim prawem ten typ to zrobił udusić gołymi rękami takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 19.11.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Podatkowo to chyba prosto - wykazujesz to w picie jako "ïnne przychody"... No właśnie tego pitu brak, przynajmniej polskiego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.11.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 wiemy i bez tych widoków.... Ty po prostu sentymentalna jesteś no ba! romantycznosc! glupich nie sieja - sami sie rodza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.11.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Hej Dziewczyny, na sasiada to sie super wkurzylam...nie wiem czy one mu tak bardzo swiatlo zaslanialy czy nie.....ja tylko nie rozumiem jak mozna byc tak beszczelnymi komus na dzialce zielone ciac:eek:.....gdyby az tak bardzo przeszkadzaly, to moglby powiedziec, a nie wziasc sprawy w swoje rece......to mnie najbardziej wkurzylo.... Na zdjeciu nr 4 tez widac, ze on moje cyprysy uciepal na wysokosci plotu, ale jego wystaja ponad plot...nie wiem, o co mu chodzilo w tym wszystkim.... Edytowane 19 Listopada 2012 przez mayadaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.11.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 To jest podwójne naruszenie Twojej własności - raz, że przełożył rękę (tylko?) przez Twoje ogrodzenie a dwa cięcie drzew i krzewów bez zezwolenia jest karalne - poczytaj u Elfir #81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.11.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 wkleję w dzienniku by nie zaginęło #81 nie dość, że wtargnął na Twój teren to jeszcze dokonał czynu karalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.11.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wpisałam Ci się w dzienniku, by wiadomość nie uciekła gdzieś z czasem (jeśli jednak chcesz to oczywiście usunę) Chyba zgłosiłabym tę samowolną wycinkę w gminie, bo jeszcze gotowi posądzić Ciebie o to barbarzyństwo poczytaj choćby tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.11.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jestem tak wkurzona tym barbarzyństwem, że będę Cię namawiać na założenie monitoringu. Cztery kamerki (najlepiej na podczerwień by i w nocy coś widzieć), nagrywarka, ekran komputera i możesz sprawdzić co się dzieje na Twojej posesji. Domyślam się, że internetu tam nie masz? Wtedy mogłabyś na bieżąco sprawdzać co... w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.11.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 co za gnojek, jakbym ja takiego dorwala to biedny by byl. jakim prawem w ogole on to zrobil, oj nie odpuscilabym tej sprawy. kamerki dobra rzecz, my mamy i mozemy podgladac domek przez neta jak w pracy jestesmy. od czasu jak sa zamontowane to jeden z "sasiadow"juz sie boi swinstwa ze swojego pieca wysypywac przed nasza brama, oj jak pierwszy raz to zrobil (i ostatni) zrobilam zadyme. jak zaczal wysypywac na droge dojazdowa malo sie nogami nie nakryl ale wtedy nie bylam juz sama inny sasiad korzystajacy tez sie dolaczyl ale dopiero jak 2 opony gwozdzie mu przebily (syf wysypywany to byl popiol z gwozdziami z desek pobudowlanych) niestety, glupich nie sieja:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.11.2012 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jestem tak wkurzona tym barbarzyństwem, że będę Cię namawiać na założenie monitoringu. Cztery kamerki (najlepiej na podczerwień by i w nocy coś widzieć), nagrywarka, ekran komputera i możesz sprawdzić co się dzieje na Twojej posesji. Domyślam się, że internetu tam nie masz? Wtedy mogłabyś na bieżąco sprawdzać co... w trawie piszczy Gosiu Kochana!! niestety za reke go nie zlapalam, wiec mleko juz sie rozlalo. W przyszlym roku bedzie trzeba zadbac o jakis monitoring...nawet jezeli atrapa... Moj tata zadzwonil do sasiadki "radia wolna europa", bo ona opiekuje sie dzialka sasiada w ciagu roku - sasiad tylko przyjezdza na wakacje...na poczatku maja by sobie posprzatac (i mi krzaki upitolic:rolleyes:) oraz w sierpniu na urlop. Oczywiscie udawala, ze o niczym nie wie i ze moze budowlancy to zrobili....tiaaa! Interne bedziemy zalatwiac, bo takze chcemy piec gazowy pdlaczyc do sieci i by mozna go bylo odpalic wirtualnie, przez komputer, bo nie mozna ludzi wiecznie prosic... strasznie brutalnie potraktowal mi te drzewka: zostaly mi sie tylko te dwa i swierczek pomiedzy nimi - musze zdazyc z jakas odsiecza, bo sie boje, ze i te mi obskubie w przyszlym roku na wiosne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.11.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Jestem tak wkurzona tym barbarzyństwem, że będę Cię namawiać na założenie monitoringu. Cztery kamerki (najlepiej na podczerwień by i w nocy coś widzieć), nagrywarka, ekran komputera i możesz sprawdzić co się dzieje na Twojej posesji. Domyślam się, że internetu tam nie masz? Wtedy mogłabyś na bieżąco sprawdzać co... w trawie piszczy takich mundrych to tez mielismy - tych z na przeciwka, tylko jak bylismy w pazdzierniku 2 lata temu i jednego wieczoru bez pradu siedzielismy w domu tylko przy swiecach i kominku, to sasiada zlapalismy na goracym uczynku, jak swoj popiol z kapslami po piwie i gwozdziami z desek pod nasza furtke wysypywal. Byl zaskoczony strasznie, bo nie spodziewal sie nikogo u nas w domu...Pan Maz mu tak cos z bardzo elegancka powiedzial, ze az mi uszy zwiedly, ale od tej pory nie zauwazylismy juz tony gwozdzi pod naszym plotem:rolleyes: niestety francja elegancja u siebie na dzialce, ale za plotem to juz kultura nizsza niz z tych budki pod piwem... i tym samym dowiedzialam sie, ze moj Pan Maz tez takim jezykiem wlada....az strach:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 No właśnie tego pitu brak, przynajmniej polskiego.... Pita w Polsce to zawsze mozesz zlozyc, urzad sie ucieszy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 19.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 mayadaski, serce się kraje na widok na rozłupanych drzewek - łączę się z Tobą w bólu... I nie odpuść za coś takiego...fajnych sąsiadów mamy - mój kradł mi prąd ze skrzynki, ech tylko brać i prać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 19.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A kto pamieta jeszcze mojego piankowacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.11.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) mam zdjecie cyprysow (znawcow przepaszam, jezeli drzewka tak naprawde nazywaja sie inaczej, ale na zielonym to ja sie nie znam;)) one byly z tych wolno rosnacych i swiatla zdecydowanie mu nie zabieraly: ..ta sa 20letnie drzewa przez rok na pewno duzo nie urosly...max pare centymetrow..tu na zdjeciach widac, ze nie byly jakies wybujale: pazdziernik 2009 - zaraz za rusztowaniem, nad lewa reka Mlodszego: pazdziernki 2010 po roku nie ma duzej roznicy i wcale nie wystaja jakos wielce poza plot: lipiec 2011 - na prawde nie wiem, jak analizuje te zdjecia, dlaczego on mi je tak obciachal...cienia to na pewno mu zadnego nie rzucaly...na rowni z jego drzewkami byly....Pan Maz mowi, ze z letka uniemozliwialy obserwacje i kontrole: kto wchodzi do nas i z czym w reku.... stan w 2012 juz znacie:rolleyes: Edytowane 19 Listopada 2012 przez mayadaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.11.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dobiłaś mnie tymi zdjęciami - przecudnej urody były Za rękę nie złapałaś, ale na policję możesz zgłosić, że miałaś najście na posesję i ktoś zniszczył Ci 20 letnie rośliny (może ktoś sobie na groby do wiązanki pociął?). Gdyby chcieli Cię wywłaszczać to za każdy taki krzak odszkodowanie by Ci płacili - przynajmniej tak kiedyś było Zgłosiłabym nie po to by barbarzyńcę znaleźli, ale by ślad był w papierach - nigdy nie wiadomo kiedy stara maksyma się sprawdzi - pisz i chowaj A faktycznie światła mu nie zasłaniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts