Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po co oni to wystawiają nie?

Miłego pobytu życzę.

Dzieki Alicjo!!

Kiedy przyjeżdżasz? A tak w ogóle... dlaczego akurat ta?

Przyjezdzam w piatek za tydzien, 10tego maja. Zostane najpierw w Bydgoszczy u Taty. Pojde do Castoramy i innych takich w sobote.

W niedziele musze juz byc w Zaborskim, bo mam Komunie Charzesniaka. A od poniedzialku czekam na moje skarby lazienkowe i hydraulika. :)

Plan tez jest by umowic sie z firma od paneli by pomierzyli podlogi i otwory na drzwi. Ciekawa jestem ile to wyjdzie.

I jeszcze Elektrownia jest do obskoczenia. Ciagle mam taryfe budowlana - chcialabym wrocic do moich starych warunkow przylacza sprzed budowy.

Architekt, ktory tez jest moim Kierownikiem Budowy, juz od pazdziernika zalatwia mi zgloszenie konca budowy...i ciagle nie wiem jaki jest efekt koncowy. Co dzwonie to juz prawie...prawie, ale ciagle nie do konca:rolleyes: zalatwione...

Do Gminy musze isc by powalczyc o moj stary adres - ten nowy mi wcale sie nie podoba...

4 dni robocze - bo w piatek 17go juz jade do Bydgoszczy by leciec spowrotem do domu - a tyle do zalatwienia!!!

Przynajmniej bede sama, bez moich Ogonkow - nie beda mi marudzic i mnie spowalniac - a szczegolnie Pan Maz :rolleyes:...z nim to ja nigdy nic nie moge zalatwic jak jestem w PL....

i jeszcza...dlaczego ta?

bo byla prosta i miala miejsce do ustawienia mydla czy czegos po boku....nie chcialam wiercic w scianie i robic polek - kurzolapek

polka nad stelarzem od kibla mi wystarczy....nie jestem fanem...;)

cena tez nie byla kosmiczna... to jest dom wakacyjny na nastepne 15 lat .....sa i inne piekniejsze umywalki, ale 2 tys za umywalke to lettka przesada;) w tych okolicznosciach....

• 4 weeks później...

Majeczka, ale się dzieje,się dzieje :)

Uściskaj Pana Hydraulika ode mnie, bo chłop ma anielską cierpliwość :)

a Ciebie osobiście wirtualnie przytulam :hug::hug: bo mega dzielnie znosisz wszystkie obsuwy

A Kuzyna kopię w doopę - zasłużył http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/kopniak[1].gif

Dzieki Malko!

Pan Hydraulik mi sie udal - kochany chlop! I duzo doradzil i sam sporo zorganziowal z hurtowni (i to jeszcze z upustem, bo szlo na Jego konto)

Na drugi dzien Kuzyna opitolil, chociaz to koledzy. :D

I pierwszy raz fakture za materialy widzialam - bo kuzyn, to zawsze mi tylko mowil....tysiac, dwa ...zaplac... a tu faktura na stole, taka cena...moze byc? jak nie to On odniesie do hurtowni....Chlop - serce!! I po 4 dniach razem spedzonych na skarpie czuje jakbym Go znala od lat :D:D jego Pan Mistrz tez byl super...obaj fani fachowcy przez duze "F"...

W piatek wracalam do domu szczesliwa, ze zostawiam rozbabrane rury w dobrych rekach...:D

Ale Ci się poszczęściło z Panem Hydraulikiem... SUPER!!!:cool::cool:

A kibelki i bidety pierwsza klasa i wybór umywalki w zupełności uzasadniony:yes:, chociaż nie wiem czy w końcu ją znalazłaś:rolleyes:.

Pogodę miałaś chyba iście wakacyjną podczas pobytu i cieszę się, że wyjechałaś taka szczęśliwa, mimo obsuwy sklepowo-kurierskiej;).

Buziaki zostawiam:hug:.

To takie budowanie na odległość :bash: ludzie nie mają bata nad sobą :(

Bardzo dużo zależy od konkretnej osoby. Są ludzie, którzy wykorzystują takie sytuacje, ale są tacy fachowcy, którzy się naprawdę starają, żeby mimo odległości wszystko grało. Tyle, że lepiej nie z rodziny ich brać, bo ciężko się rozstać w razie potrzeby.

Ale Ci się poszczęściło z Panem Hydraulikiem... SUPER!!!:cool::cool:

A kibelki i bidety pierwsza klasa i wybór umywalki w zupełności uzasadniony:yes:, chociaż nie wiem czy w końcu ją znalazłaś:rolleyes:.

Pogodę miałaś chyba iście wakacyjną podczas pobytu i cieszę się, że wyjechałaś taka szczęśliwa, mimo obsuwy sklepowo-kurierskiej;).

Buziaki zostawiam:hug:.

Hej Rasiu, Pan Hydraulik przywrocil mi wiare w fachowca :D

Umywali do gornej lazienki nie znalazlam jeszcze - mam moze 2 kandydatki, ale nie chcialam podejmowac pochopnych decyzji, wiec do gornej lazienki umywalki niet.

Pogode malam wspaniala..tak bylo :D:D

20130516_114949.jpg

Wracalam zadowolona, ale niestety nie zobaczylam skonczonej lazienki na dole...bo sie nie udalo:( przez te wszystkie przygody kurierskie.

Bardzo dużo zależy od konkretnej osoby. Są ludzie, którzy wykorzystują takie sytuacje, ale są tacy fachowcy, którzy się naprawdę starają, żeby mimo odległości wszystko grało. Tyle, że lepiej nie z rodziny ich brać, bo ciężko się rozstać w razie potrzeby.

Dorka, trafilas w sam srodeczek!! zgadzam sie calkowicie...nigdy wiecej nie wzielabym nikogo z rodziny :yes:

Po takim emocjonującym urlopie przydałoby Ci się pewnie kilka dni .... urlopu? :D

Przebojów z kurirami nie zazdroszczę, bo wiem jak to wnerwia.

Zdaje się, ze będziesz miała takie same panele jak jak w salonie? ;)

Ago, nie masz pojecia nawet jak bardzo urlop by sie teraz przydal :D:D

Najbardziej sie wkurzalam na poczatku, bo czlowiek mial plany, ze poleci tu i tam i pozalatwia to i owo.....a tu z latania wyszly nici, bo siedzialam uwiazana (prawie jak na smyczy) :D:D przy bramie przez 4 dni i czekalam na kurierow roznej masci...

no trudno.....

Panele to wybor po Twojej i Spirei inspiracji :D:D i opluciu Waszych wszystkich zdjec w dziennikach.....czy Ty masz ten sam kolor?

Do salonu wybralam inny kolor niz ten na zdjeciu. Te ze zdjecia to na parter i 2gie pietro, a w pokoju dziennym bedzie tez Elita, ale UE1303 - dab jasny podniszczony - bardziej pasowal mi do szarych kafli.

Mozesz sie czuc matkom pomyslu :D:D

Hej Ago, panele to na pewno skopiowalam od Ciebie....chociaz nie wiedzialam, ze to ten sam kolor....to juz wybieralam, bo mi sie podobal...i patrz! to samo co u Ciebie!!

Tam jest duzo rzeczy w Twoim domu, co moglabym miec takze u siebie....podobno o gustach sie nie dyskutuje...ale te nasze to prawie takie same :D:D

• 1 month później...

Hej Maya!:D Myślałam, że już w tym roku będziecie byczyć się na Skarpie w cudnym słoneczku i z niebiańskimi widokami (takimi jak z sypialni):cool::cool:.

Panele świetne!!!:yes: Wyglądają niesamowicie naturalnie... jak dębowe dechy:D.