Myszasta 11.10.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Kupiłam w sklepie w Warszawie, kosztował ok 1220 zł + transport i wniesienie gratis. Na ceneo nie znalazłam taniej. Na allegro znalazłam za 960 zł ale trzeba doliczyć transport i liczyć się z ok 3 dniowym oczekiwaniem na dostawę a mnie się bardzo spieszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 11.10.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Nie rozumiem...myslalam, ze Estrella Lux tez ma warstwe latexu A my z mezem mamy klopot...ja wole bardziej miekki materac a on twardy Obecnie spimy na dwoch i jest fatalnie...zawsze laduje na srodku, na tym laczeniu i nie wysypiam sie No i teraz jemu pasje bardziej zwykla Estrella (bez lateksu) a dla mnie nawet ta Lux wydaje sie twarda. On o Estrelli lux slyszec nie chce Czy ktos spi na zwyklej Estrelli? Czy ten materac naprawde jest taki twardy? Waznie niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 11.10.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Tak czytam...czym sie rozni 7-polowa od 1-polowej??? Cana ta sama.No i na ktorej stronie Estrelli spicie? Tej "grubszej" czy cienszej? Pojawiala sie Estrella Lux limited. Wyglada jak polaczenie zwyklej i lux..i jest w promocji..hmmmmm Szkoda, ze nie ma jej gdzie wyprobowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myszasta 11.10.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Z tego co wiem 1polowa wszędzie ma takie same sprężyny, a 7polowa ma siedem stref, w których sprężyny dostosowywują się do poszczególnych partii ciała. Generalnie jak są w tej samej cenie to bierzcie 7polową, chociaż 1polowe są podobno twardsze, ale tracą właściwości ortopedyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 13.10.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Zamowilam w koncu materac - Estrelle jednololodwa w pokryciu aloe vera. Pytalam, ktora mam wziac 1 czy 7 polowa i pani odradzila mi przy moim niskim wzroscie te 7 polowa. Twierdzila, ze strefy podzielone sa dla wysokich osob i te niskie zwyczajnie nie "trafiaja" w te strefy co powinny Wybralam pokrycie aloe vera, bo jest bardziej miekkie i mile. Okazuje sie, ze materac na ktorym lezalam i ktory mi odpowiadal..mial wlasnie to pokrycie. Wczesniej nie bylam tego swiadoma. Bardzo mila ta aloe vera ..naprawde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anasan 24.10.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A mogłabys dac namiary na ten sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agni71 26.10.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Kupiłam w sklepie w Warszawie, kosztował ok 1220 zł + transport i wniesienie gratis. Na ceneo nie znalazłam taniej. Na allegro znalazłam za 960 zł ale trzeba doliczyć transport i liczyć się z ok 3 dniowym oczekiwaniem na dostawę a mnie się bardzo spieszyło No nie bądż taka, podaj nazwe sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 14.12.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 I ja stałam się dumną posiadaczką materaca Estrella Lux Limited. Ogólnie jestem zadowolona, ale myślałam, że będzie to twardszy materac. Strona z lateksem jest stanowczo za miękka, już po godzinnej drzemce bardzo bolały mnie żebra. Przewróciłam na drugą, według opisów twardszą stronę i od razu lepiej! Śpi się bardzo wygodnie. Martwi mnie tylko jedno: codziennie czytam w łóżku, siedząc na jego szczycie. Wtedy ciężar rozkłada się dość nierównomiernie, jeśli wiecie co mam na myśli Chociaż materac użytkuję dopiero ok. 2 tygodni to już zaczyna się robić wgłębienie. Póki co obróciłam o 180stopni i liczę na to, że tamten szczyt wróci do układu wyjściowego. Jak myślicie? Jak to wygląda w Waszych materacach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 14.12.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Od 4 lat estlella lux (wersja dwustronna letnio-zimowa) + firmowe regulowane stelaże i stalowe łózko - powiem jedno - REWELACJA, wczesniej jakieś tapczany, rogówki róznej masci - nigdy więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_g 06.12.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Troche odgrzebie temat materacy, bo przymierzam sie do zakupu modelu z pianki termoelastycznej Medivis H3 firmy Koło, nie jestem tylko pewien jak z trwaloscia tych materacy. Moze sa na forum osoby, ktore uzytkuja takie materace. Bede wdzieczny za wszelkie opinie. Lezalem tez na Estrella Lux, ale ten z pianki wydawal mi sie wygodniejszy, niestety jest on drozszy i nie wiem czy jest sens doplacac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miechu 09.12.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 polecam estrelle, materac super wygodny. Tez obawialiśmy się na początku, że może być trochę za twardy, ale już po pierwszej nocy nasze wątpliwości zostały rozwiane. Zamawialiśmy u jakiegoś sprzedawcy na allegro, rozmiar 160x200 kosztował 1000zł, przesyłka pobraniowa kurierska w tej cenie, następnego dnia po zamówienia już był u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 17.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 My od dwóch lat mamy estrellę i nadal jest super wygodna. Bardzo sobie chwalę ten zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 22.01.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 I ja stałam się dumną posiadaczką materaca Estrella Lux Limited. Ogólnie jestem zadowolona, ale myślałam, że będzie to twardszy materac. Strona z lateksem jest stanowczo za miękka, już po godzinnej drzemce bardzo bolały mnie żebra. Przewróciłam na drugą, według opisów twardszą stronę i od razu lepiej! Śpi się bardzo wygodnie. Martwi mnie tylko jedno: codziennie czytam w łóżku, siedząc na jego szczycie. Wtedy ciężar rozkłada się dość nierównomiernie, jeśli wiecie co mam na myśli Chociaż materac użytkuję dopiero ok. 2 tygodni to już zaczyna się robić wgłębienie. Póki co obróciłam o 180stopni i liczę na to, że tamten szczyt wróci do układu wyjściowego. Jak myślicie? Jak to wygląda w Waszych materacach? Tak sobie przypomniałam o swoim wpisie i dla porządku chciałabym zaktualizować swoją opinię: - stanowczo odradzam materac Estrella - tysiak wyrzucony w błoto, niestety, jesteśmy po prostu zmuszeni kupić nowy materac, bo coraz częściej pojawiają nam się po nocy bóle kręgosłupa - przeanalizowaliśmy sprawę i jedyna możliwa przyczyna naszych problemów z kręgosłupem to ten cholerny materac - nie złamał się w pół, nie wyskoczyła żadna sprężyna, nie ma widocznych 'gór i dolin', więc właściwie nie wiem co bym mogła napisać w ewentualnej reklamacji, ale najzwyczajniej w świecie źle się nam na nim śpi, mamy wrażenie jakby się zużył, zmiękł, stracił sprężystość... plecy bolą regularnie... nie wspominam już o takich szczegółach jak krusząca się na obrzeżach pianka lateksowa czy bardzo szybkie skłaczenie pokrowca (golarka do ubrań nie pomaga, syzyfowa praca), co wygląda nieestetycznie i jest wyczuwalne przez prześcieradło (musieliśmy kupić matę ochronną) - dodam, że materac regularnie przewracany i używany wg wszelkich zaleceń producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts