Qura 11.02.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 W najbliższym czasie mam w planach przeprowadzić remont mieszkania. Na pierwszy ogień pójdzie salon i przedpokój. Do zrobienia m.in. mały remont ścian (gipsowanie kabli, obróbka nierównej powierzchni, malowanie lub tapetowanie) oraz cyklinowanie-lakierowanie. Dobrze mniemam, że cyklinowanie już nie jest takie dokuczliwe i można je wykonać na sam koniec? Czy też trzeba je gdzieś wepchnąć przed malowaniem? Dodatkowo wymiana parapetów, grzejników; to też przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.02.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Najpierw instalacje,parapety, szpachlowanie, cyklinowanie-lakierowanie (kurzy sie), malowanie z zabezpieczoną posadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qura 11.02.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 dzięki w międzyczasie udało mi się dotrzeć do podobnych wątków. Nie wiedziałem że cyklinowanie bezpyłowe jest nadal pyłowe tylko mniej i dlatego podłogę trzeba skończyć przed ostatecznym malowaniem. Przy okazji zapytam o obsadzanie drzwi. Czy naprawdę futryny obsadza się na już wykończonych ścianach - nie uszkodzi się wtedy ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Tak sie obsadza. Zalezy jakie drzwi beda montowane i czy pozostawione otwory drzwiowe byly przygotowane pod konkretny model drzwi. Zdarza sie ze otwory trzeba poszerzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 23.04.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 A kiedy kłaść panele podłogowe - przed obsadzeniem drzwi, czy po? W zasadzie, to mogę policzyć, jaka będzie grubość pianki + grubość panela, i na tej podstawie obsadzić drzwi. Ale z płytkami to nie wiem, jaka będzie grubość... A jak Wy robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts