martek1981 11.02.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kupowaliście gotowe strzemiona czy robiliście na budowie? Na ławy kupiłem gotowe, a teraz sie zastanawiam czy nie kazać ekipie robić na budowie?Czy wychodzi duza różnica w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 11.02.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja bym się w to nie bawił u mnie giecie strzemion to nie było drogie, a jak policzyc czas robocizny tego gięcia to wątpie zeby sie to opłacało giecie przez majstrów na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 11.02.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 zależy jak się rozliczasz z majstrami za godzinę (to stój nad nimi z batem) czy za robotę - po co wtedy przepłacaćżyczę udanych przemyśleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja robiłem sam, i nie narzekam, takie jakie były potrzebne na bieżąco sobie robiłem (oczywiście większość betonowania własnoręcznie wykonywana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 11.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ekipa-kup gotowe będzie taniej i szybciej , budujesz sam to strzemiona robię sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 11.02.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Zdecydowaną większość kupowałem, ale miałem dostęp do stosunkowo tanich, niewiele droższych niż sam materiał. Zaleta takiego rozwiązania - wszystkie równiutkie, jednakowe, bardzo szybko kręci się zbrojenie. Małą część strzemion robiła ekipa na budowie, dla kogoś wprawionego w ich gięciu nie ma problemu, robi się je również dość szybko na sprytnej giętarce.Jeśli cena zamawianych nie powala z nóg - myślę, że warto w takowe zainwestować, sprawniej pójdzie robota na budowie. PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kupowaliśmy gotowe,na fundament - masakra cenowana wieńce - zmieniliśmy hurtownię - już znośnie, ale ciągle dużo drożej niż stal. pan w hurtowni, sam robił 240 szt. zrobił w 6 godzin, więc to chyba żadna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja robiłem sam nic trudnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 11.02.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kupowaliście gotowe strzemiona czy robiliście na budowie? Na ławy kupiłem gotowe, a teraz sie zastanawiam czy nie kazać ekipie robić na budowie? Czy wychodzi duza różnica w cenie? Robiliśmy sami, ale ta zasada dotyczy wszystkiego na budowie: masz czas i brak kasy - musisz robić czas masz czas i kasę - możesz robić sam nie masz czasu i masz kasę - kupujesz nie masz czasu i kasy - nie budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 11.02.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja kupiłam gotowce 1zł/szt z ich materiałem ..drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja kupiłam gotowce 1zł/szt z ich materiałem ..drogo ? z czego te strzemiona, z drutu żarzonego ?? bo jeśli z 6 - to tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 11.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 cena 1zł szt moim zdaniem dobra - ja kupowałem 10.2007 w podobnej cenie, wtedy stal kosztowała 3zł/kg, nie wiem jaka cena teraz, kupowałem na ławy i sam bekli kręciłem ale na wieniec już ekipa robiła, przyzam że nie miałem czasu się zastanawiać czy warto kupić gotowe czy nie, fakt że miałem zaufanie do majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 11.02.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Czas też jest cenny.Czy ekipa czy sam,strzemiona kup gotowe,a zaoszczędzony czas niech przeznaczą na skręcanie zbrojenia. Szybciej skręcą szybciej zaleją(zbrojenie nie pa...łę). Cena za 1 zł jest o.k(do kupienia na Allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 11.02.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Strzemiona na jedną płytę (belki, wieńce) robi się około 2-3 godziny i nie trzeba być jak to któryś nie ładnie powiedział "majstrem" A całą płytę na ok 150m2 robi się maksymalnie 2 dni w 3/4 osoby razem z betonowaniem!!! Widzę, że dużo forumowiczów traktuje murarzy czy innych pomocników jak nieudaczników lub zło konieczne!!! Nieładnie panowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 11.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Nastały takie czasy, że murarz po pracy siada przed kompem i chwali się co dziś zrobił lub co mu nie wyszło! A nie jak zdecydowana wiekszość WAS myśli zalewa pałę! {może jest taki odsetek ale to najwyżej procent} A-ha PANOWIE inwestorowie to jak do domku przyjadą to co piją - ORANŻADĘ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Nastały takie czasy, że murarz po pracy siada przed kompem i chwali się co dziś zrobił lub co mu nie wyszło! A nie jak zdecydowana wiekszość WAS myśli zalewa pałę! {może jest taki odsetek ale to najwyżej procent} A-ha PANOWIE inwestorowie to jak do domku przyjadą to co piją - ORANŻADĘ??? Wiesz, moi budowlańcy "nie byli" od robienia strzemion (tak, tak) - wolałabym by sami je robili, bo ja za tonę płaciłam 5100 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 11.02.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Głowa boli już od tej kasy tu tysiąc tam pięć tu znowu 25?????!!!!!!!! Strzemiona to łatwa sprawa może czas założyć firmę? W-STRZENIĘ / nnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Głowa boli już od tej kasy tu tysiąc tam pięć tu znowu 25?????!!!!!!!! Strzemiona to łatwa sprawa może czas założyć firmę? W-STRZENIĘ / nnego? mówisz,ze łatwa ?? pewnie masz rację - pisałam wyżej ile czasu zajeło panu z hurtowni zrobienia dla nas II partii, jednak nie wszyscy są chętni do zrobienia ich samemu. Może stworzeni są do celów wyższych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.02.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Strzemiona na jedną płytę (belki, wieńce) robi się około 2-3 godziny i nie trzeba być jak to któryś nie ładnie powiedział "majstrem" A całą płytę na ok 150m2 robi się maksymalnie 2 dni w 3/4 osoby razem z betonowaniem!!! Widzę, że dużo forumowiczów traktuje murarzy czy innych pomocników jak nieudaczników lub zło konieczne!!! Nieładnie panowie!!! To w płytach robi się strzemiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 12.02.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Strzemiona na jedną płytę (belki, wieńce) robi się około 2-3 godziny i nie trzeba być jak to któryś nie ładnie powiedział "majstrem" A całą płytę na ok 150m2 robi się maksymalnie 2 dni w 3/4 osoby razem z betonowaniem!!! Widzę, że dużo forumowiczów traktuje murarzy czy innych pomocników jak nieudaczników lub zło konieczne!!! Nieładnie panowie!!! To w płytach robi się strzemiona? - NIE - w kominach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts