Aedifico 12.02.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 w jakich okolicach budowa ?? trudno bez tej wiedzy podać konkretnie hurtownię bo generalnie to w hurtowniach stali , ale i budowlane mają zbrojeniówkę Budowa będzie we Włocławku, Kuj-pom. Czyli rozumiem że gotowe strzemiona i pręty trzeba dostarczyć na budowę a tu murarze sami sobie poprzycinają pręty pod wymiar i połączą drutem ze strzemionami? Mam w projekcie napisane że posadzkę na gruncie trzeba zazbroić siatką zbrojeniową typu Q188 ze stali A-III (Fi 6). Rozumiem, że tą siatkę układa murarz, jak sprawdzić że wszystko jest w porządku? co to za typ Q188? Do tej pory interesowałem się głównie ścianami i dachem http://www.centrostal.com.pl/CMS/materialy_konstrukcyjno_budowlane/siatki_grzewane.html Projektanta nieco poniosło z tą siatką chyba,że wózki widłowem masz zmiara trzymać w domu. Q188 to jest po prostu przekrój 1,88 cm2 na mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 STRZEMIONA TO KAWAŁEK DRUTU A NIE MIKROPROCESOR JAK IDZIE WYWNIOSKOWAC Z CO NIEKTÓRYCH WYPOWIEDZI.JAK W PROJEKCIE MAM FI 6 TO WIĘKSZE ZAWSZE MOGĄ BYC ALE NIE MNIEJSZE. CZASAMI JAK CZYTAM FORUM TO MAM PRANIE MÓZGU ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalT88 13.02.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Projektanta nieco poniosło z tą siatką chyba,że wózki widłowem masz zmiara trzymać w domu. Q188 to jest po prostu przekrój 1,88 cm2 na mb. OK, jak będę miał kierownika budowy to jeszcze to przegadam choć rzeczywiście obciążenia podłogi na gruncie nie mogą być za wielkie przy grubości betonu 15 cm. Co do garażu to chyba jednak warto taką siatkę pozostawić tak jak w projekcie, acha sorki tam projektant zaleca zbrojenie taką siatką ale górą i dołem (z Waszych odpowiedzi wnioskuje że moze to być pojedyncza siatka w środku płyty?) Oświećcie mnie jeszcze drodzy forumowicze co to znaczy że gładź cementową na styropianie zbroić przeciwskurczowo (Muszę sprawdzić czy ten projekt jest dla domu który wybrałem czy dla schronu przeciwlotniczego?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 15.02.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Pytanie do Aedifico z perspektywy konstrukcyjnej. Mam w projekcie do strzemion drut #8 a kupiłem wcześniej #6 i chciałem dopytać w sprawie tej siły tnącej ...? Co Ty na to? Po mojemu operując wiedzą praktyczną - nie ma problemu ale chcę wysłuchać Twoje zdanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 16.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Pytanie do Aedifico z perspektywy konstrukcyjnej. Mam w projekcie do strzemion drut #8 a kupiłem wcześniej #6 i chciałem dopytać w sprawie tej siły tnącej ...? Co Ty na to? Po mojemu operując wiedzą praktyczną - nie ma problemu ale chcę wysłuchać Twoje zdanie! Jak technik budowlany ma pytanie o siłę tnącą to ja więcej pytań nie mam. Po mojemu pytanie jest idiotycznie zadane, poniżej moje, równie głupie. Teraz ja zadam pytanie. Jak kupiłem sobie wcześniej stal AI a w projekcie jest AIIIN to chciałem dopytać czy mogę sobie tą AI zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 16.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Przyznaję, że pytanie było "pod włos" ale ze względu na Twoje demagogiczne wypowiedzi myślałem, że błyśniesz znów jakąś dobrą radą... Choć takiej odpowiedzi w zasadzie się spodziewałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 16.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Przyznaję, że pytanie było "pod włos" ale ze względu na Twoje demagogiczne wypowiedzi myślałem, że błyśniesz znów jakąś dobrą radą... Choć takiej odpowiedzi w zasadzie się spodziewałem... Jakbyś np. w podciągu chciał wstawić wcześniej kupioną 6 a w projekcie miałbyś 8 i zastosował ten sam rozstaw to byś z tymi strzemionami za bramę budowy wypadł . Lepsza odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalT88 16.02.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Nieśmiało się przypominam jeśli wiecie to napiszcie bo ja nic nie znalazłem necie: Oświećcie mnie jeszcze drodzy forumowicze co to znaczy że gładź cementową na styropianie zbroić przeciwskurczowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek187 16.02.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Spotkałem się już z kilkoma budowlańcami, którym się wydawało, ze strzemiona są tylko do "trzymania" prętów w zbrojeniu. Ale jak się takiego "znafcy" pytałem dlaczego w strefach przypodporowych belek strzemiona są bardziej zagęszczone to konsternacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
star77 14.05.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 A widzieliście cuś takiego? Dla mnie bomba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.05.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 A widzieliście cuś takiego? Dla mnie bomba: Bomba to będzie jak komuś cos na głowe zleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominik.sega 18.05.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Zrób sam, jeśli czegoś nie wiesz, zapraszam do mnie http://d-sega.xaa.pl - są tam obecnie 2 artykuły o zbrojeniu, znajdziesz je na stronie głownej. Skontaktuj się ze mną, wszystko ci wyjaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 28.03.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 witam mam pytanie w projekcie mam lawy 40x40 i 40 x50 czy moga byc strzemiona o wymiarach 25x25 bo nie moge nigdzie znalesc w projekcie wymiarow strzemion do lawy sa podane do wienca i roznych blelek prosze o odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.03.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Ważna jaka ściana jak 25 to w zasadzie powinny być h=30, b=25 ale 25x25 mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 28.03.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 sciana to 25 porotherm E3 sczemiomiona maja dokladnie 26 cm czy to sie mierzy po wewnetrznej czy zewnetrznej stronie strzemion ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 29.03.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 A widzieliście cuś takiego? Dla mnie bomba: To ja czekam na podciągi z drukarki 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts