Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMINEK TRÓJSTRONNY - Piaseczno

Recommended Posts

Witam zacnych forumowiczów!

Poszukuję solidnego i doświadczonego wykonawcy do wykonania kominka "z podglądem" płomieni z trzech stron.

- Co to za dziwactwo? Ktoś zapyta :roll:

Mam salon+kuchnię rozdzielone do połowy ścianą, którą zwieńcza zgrabnie wkomponowany komin spalinowy. Zatem z lewej strony mamy salon, z prawej kuchnię, a po środku wspólną powierzchnię. Idea kominka trójstronnego jest więc taka, żeby płomyki były widoczne z lewej, z prawej i z przodu. Ufam, że doświadczony/rekomendowany wykonawca zna się na swym rzemiośle i jest w stanie zaproponować kilka rozwiązań wkładów oraz aranżacji obudowy. Zależy mi na zgrabnym wypełnieniu centrum połączonych pomieszczeń owym kominkiem. Dopuszczam rozwiązanie "alternatywne" tzn. półokrągłą szybę (180 stopni) o ile będzie ciekawsze od "3 szyb".

Kto się zgłasza na ochotnika? :wink: Ewentualnie kogo możecie polecić do takiej pracy? Budynek jest w podwarszawskim Piasecznie, spać też jest gdzie. Więcej szczegółów na priva...

Witam.

Mam pytanie podstawowe Panie Danielu.

Jeżeli będzie później ze strony klienta jakakolwiek reklamacja (np. za pięć lat, bo przeciętnie taki okres gwarancji mają w tej chwili wkłady) to będzie Pan "dylał" z Zielonej Góry do Piaseczna żeby ją wyjaśnić i załatwić pozytywnie dla klienta?

Czy zacznie się klasyczna "przepychanka" i "spychologia winy" na stronę użytkownika wkładu i kominka?

Pozdrawiam.

Słuszna uwaga-spostrzeżenie Forest, zwłaszcza, że Pan Daniel zadebiutował na forum miesiąc temu... 8) Może kolega kogoś polecić do tej pracy, kto traktuje swój fach poważnie (odpowiedzialnie)? To nie jest prosta sprawa, jakby się mogło wydawać, bo gdyby tak było to nie zawracałbym nikomu głowy na tym forum.

Witam ponownie

Jesteśmy dużą firmą kominkową z własnym zakładem obróbki kamienia, biurem projektowym. Wykonujemy kompleksowo kominki na terenie całej Polski. Najwięcej kominków budujemy właśnie w Warszawie i okolicach. Co tydzień w Warszawie przebywa 2 lub 3 grupy montażowe, więc z ewentualnymi reklamacjami radzimy sobie błyskawicznie. Ja osobiście co drugi tydzień, na kilka dni przyjeżdżam do Warszawy i odwiedzam potencjalnych klientów na budowach. Pana wątpliwości są zupełnie niepotrzebne. W Pana przypadku idealnym, choć nie najtańszym, rozwiązaniem będzie zastosowanie wkładu Spartherm Varia CH-4S. Gdyby był Pan zainteresowany, to proszę o kontakt mailem: [email protected] lub tel. 0503 033 999

• 3 weeks później...
Witam ponownie

Jesteśmy dużą firmą kominkową z własnym zakładem obróbki kamienia, biurem projektowym. Wykonujemy kompleksowo kominki na terenie całej Polski. Najwięcej kominków budujemy właśnie w Warszawie i okolicach. Co tydzień w Warszawie przebywa 2 lub 3 grupy montażowe, więc z ewentualnymi reklamacjami radzimy sobie błyskawicznie. Ja osobiście co drugi tydzień, na kilka dni przyjeżdżam do Warszawy i odwiedzam potencjalnych klientów na budowach. Pana wątpliwości są zupełnie niepotrzebne. W Pana przypadku idealnym, choć nie najtańszym, rozwiązaniem będzie zastosowanie wkładu Spartherm Varia CH-4S. Gdyby był Pan zainteresowany, to proszę o kontakt mailem: [email protected] lub tel. 0503 033 999

Witam Panie Danielu,

mam następujące pytanie:

- jeden z moich znajomych mówił mi, iż większość "szanujących" się firm (w tym Spartherm, który Pan poleca) stosuje bezwzględną autoryzację swoich partnerów handlowych. Mam na myśli ewentualne roszczenia gwarancyjne itd. Jak w Pana przypadku to wygląda? Czy faktycznie nie otrzymam gwarancji od producenta, jeżeli nabędę kominek od profesjonalnej firmy lecz nie będącej autoryzowanym partnerem jakiegoś producenta?

Witam.

Ponieważ nie jestem w żadnej mierze stroną w sporze pomiędzy firmą Spartherm a firmami Pana Daniela Hrehoreckiego Centrum Komina i inne), postanowiłem zmienić niniejszy "post".

Wszystkich zainteresowanych kupnem wkładu firmy Spartherm od Pana Hrehoreckiego kieruję bezpośrednio do producenta poprzez jego stronę internetową:

http://www.spartherm.com.pl/

lub bezpośrednio:

ul. Wodociągowa 1

66-500 Strzelce Krajeńskie

Tel. +48 95 763 97 00 Pn-Pt 8-16

Fax. +48 95 763 97 05

e-mail: [email protected]

kierownik biura Miroslaw Szyrle

Tel. +48 95 763 97 02, +48 698 609 677

e-mail: [email protected]

Myślę że "u źródła" wyjaśnią szanownym Forumowiczom moje wcześniejsze wypowiedzi, łącznie z tą że Pan Hrehorecki nie ma jednak prawa sprzedawać tych wkładów na terenie naszego kraju i wkłady te nie są w żadnej mierze objęte rękojmią producenta.

Pozdrawiam.

Witam Państwa serdecznie

Przykro mi czytać takie informacje na tym forum. Przykro mi także, że konkurencja działając na tym samym rynku nie potrafi działać fair i posuwa się do przekazywania nieprawdziwych informacji na temat mojej firmy.

Po pierwsze, nikt nie może nikomu zabraniać importować kominków z jakiegokolwiek kraju. Jestem właścicielem dużej firmy kominkowej w Polsce i w Niemczech. Korzyści skali pozwalają mi budować kominki po atrakcyjniejszych cenach niż mniejsze firmy. Wieloletnie kontakty z wieloma producentami wkładów kominkowych w całej Europie skutkują pozyskiwaniem urządzeń po atrakcyjnych cenach.

Jeżeli chodzi o gwarancję, to wprowadza Pan forumowiczów w błąd. Wkłady kominkowe Spartherm posiadają znak CE, który jest WAŻNY na terenie całej Unii Europejskiej. Jest to oczywiste. Każdy z naszych klientów otrzymuje instrukcje w języku polskim oraz oryginalna kartę gwarancyjna firmy Spartherm. Wszystkie zgłoszenia klientów załatwiamy bardzo szybko i skutecznie. Inna sprawa że jest ich bardzo mało, z uwagi na bardzo wysoką jakość kominków Spartherm.

Twierdzenie Pana , że nie mam prawa sprzedawać tych wkładów w Polsce nie ma absolutnie żadnej podstawy prawnej!!!

Jednocześnie chciałbym oficjalnie oświadczyć, że nie otrzymałem żadnego pisma od firmy Spartherm w tej sprawie, ani także od Państwowej Inspekcji Handlowej!!!

Nie ukrywam, iż rozważam podjęcie środków prawnych w stosunku do Pana, który rozpowszechnił te nieprawdziwe informacje.

Daniel Hrehorecki

Witam.

Upewniłem się (tak na wszelki wypadek ;-)) Panie Danielu że wszystko to co zawarłem w moim poprzednim "poście" jest zgodne z prawdą...

I proszę nie telefonować do mnie i nie straszyć mnie więcej...bo i tak się nie boję...a świadczy to tylko źle o Panu...

Ponownie zainteresowanych odsyłam do samego producenta :D

Pozdrawiam.

Odpowiedż dla IRON_67

Moja firma jest autoryzowanym partnerem firmy Spartherm. Współpracujemy jednak nie z dealerem polskim w Strzelcach Krajeńskich, tylko bezpośrednio z fabryką Spartherma w Niemczech a także z innymi firmami w Niemczech.

W przypadku wykrycia usterki we wkładzie kominkowym Spartherm wysyłamy kominek do Niemiec. Po naprawie, wkład kominkowy, wolny od wad, wysyłamy bądź montujemy u Klientów. Cała operacja trwa zazwyczaj około 7-10 dni. W całej Polsce i Niemczech nie ma ani jednego naszego klienta, który by pozostał bez załatwienia reklamacji.

Chciałbym także zauważyć, iż firma ze Strzelc Krajeńskich - Spartherm Polska nie jest producentem wkładów kominkowych, a jedynie dealerem producenta. Uważam nawet, iż biorąc pod uwagę, że moja firma kompleksowo montuje kominki na terenie całej Polski i Niemiec, jesteśmy w stanie szybciej i sprawniej reagować na różne zgłoszenia klientów.

Każdy z naszych klientów otrzymuje oryginalną kartę gwarancyjna Spartherm oraz instrukcję w języku polskim.

Witam.

Piszę ten post z Frankfurtu, gdzie właśnie odbywają się teraz jedne z największych targów kominkowych w Europie. Jakieś trzy godzinki temu rozmawiałem z właścicielem firmy Spartherm i szefem polskiego oddziału firmy.

W Urzędzie Nadzoru Budowlanego odpowiednim dla terenu działania rzeczonej firmy toczy się właśnie postępowanie wyjaśniające fakt importu przez nią materiałów budowlanych bez zezwoleń.

Skutkować to może obowiązkiem demontażu przez tę firmę wszelkich zamontowanych w ten sposób wkładów.

Jeszcze raz powtarzam:

Zakupione wkłady firmy Spartherm w firmie Centrum Komina są przez nią sprzedawane na terenie naszego kraju bezprawnie i nie są obejmowane rękojmią producenta. W najgorszym wypadku dla nieświadomych niczego inwestorów konsekwencją może być nawet ich demontaż.

Pozdrawiam i jeszcze raz po informację kieruję do żródła - firmy Spartherm w Strzelcach Krajeńskich.

PS. Wcale Pan nie współpracuje bezpośrednio z firmą Spartherm w Mele w Niemczech i nie jest Pan ich partnerem. Znów Pan oszukuje klientów.

Witam…

Miałam przyjemność współpracować z panem Danielem.

Na stronę internetową firmy Centrum Komina trafiłam przypadkiem, gdy szukałam wkładu (teraz wiem, że dobrze wybrałam zlecając budowę swojego kominka właśnie tej firmie)

Wysłałam do pana Daniela zapytanie ofertowe i kilka zdjęć mojego wymarzonego kominka. Następnego dnia dostałam już profesjonalny projekt z komputerową wizualizacją (to było dokładnie to, o co mi chodziło) Pozostała tylko kwestia wybrania kamienia i tu miałam problem, ponieważ nie mogłam się zdecydować. Pan Daniel wysłał, więc próbki kilku kamieni. Podpisaliśmy umowę i ustaliliśmy termin montażu.

…wczoraj panowie skończyli instalację i obudowę mojego kominka jestem zachwycona, kominek jest dokładnie taki jak chciałam. Panowie montażyści- punktualni, mili, grzeczni, dokładni.

Gorąco polecam wszystkim, którzy zastanawiają się nad zakupem kominka. Firma naprawdę profesjonalna. Pracownicy chętnie i wyczerpująco odpowiadają na wszystkie pytania. Doskonałe doradztwo. Ceny bardzo konkurencyjne.

Witam.

No a ja mam nieodparte wrażenie że jesteś Panią Joasią (nazwiska nie wymienię) siedzącą przy komputerze w biurze tejże firmy. I zarejestrowałaś się dzisiaj na Forum żeby napisać ten post...

No dobre, dobre...

Myślę że da to wszystkim zarzucającym mi tu, wiele do myślenia...

Tym bardziej że identyczną wiadomość zamieściłaś w bliźniaczym wątku o tej firmie...

Pozdrawiam.

Panie Forest, wpuszcza się Pan w coraz większy "kanał" i dobrze, że Pan przestaje wymieniać nazwiska, bo nie opędziłby się Pan przed sprawami o pomówienie... dla wyjaśnienia Pani asiek.j mieszka w woj. Mazowieckim i daleko jej do biurka w firmie C.K. :roll: jest wielu ludzi, którzy czytają tylko to forum, a odzywają się tylko jak mają rzeczywiście coś do powiedzenia... różnie bywa z ich intencjami, ale nie może Pan wszystkich sprowadzać do jednego mianownika... albo oceniać według swojej miary... :( bo przecież Pan też pisze identyczne posty w kilku wątkach...

Abstrahując:

Ja ze swojego kominka jestem bardzo zadowolona, o czym napisałam TU: http://forum.muratordom.pl/post3185489.htm#3185489

Odpowiedż dla IRON_67

Moja firma jest autoryzowanym partnerem firmy Spartherm. Współpracujemy jednak nie z dealerem polskim w Strzelcach Krajeńskich, tylko bezpośrednio z fabryką Spartherma w Niemczech a także z innymi firmami w Niemczech.

W przypadku wykrycia usterki we wkładzie kominkowym Spartherm wysyłamy kominek do Niemiec. Po naprawie, wkład kominkowy, wolny od wad, wysyłamy bądź montujemy u Klientów. Cała operacja trwa zazwyczaj około 7-10 dni. W całej Polsce i Niemczech nie ma ani jednego naszego klienta, który by pozostał bez załatwienia reklamacji.

Chciałbym także zauważyć, iż firma ze Strzelc Krajeńskich - Spartherm Polska nie jest producentem wkładów kominkowych, a jedynie dealerem producenta. Uważam nawet, iż biorąc pod uwagę, że moja firma kompleksowo montuje kominki na terenie całej Polski i Niemiec, jesteśmy w stanie szybciej i sprawniej reagować na różne zgłoszenia klientów.

Każdy z naszych klientów otrzymuje oryginalną kartę gwarancyjna Spartherm oraz instrukcję w języku polskim.

Witam,

czy dobrze rozumiem, że w przypadku awarii rozbieracie kompletnie kominek by wysłać wkład do Niemiec????

To chyba jakiś żart.

Za radą Foresta zadzwoniłem do Strzelec Krajeńskich do przedstawiciela na Polskę firmy Spartherm. W całej rozciągłości potwierdzili, Pan Daniel nie ma od nich autoryzacji (proponowali mu współpracę - lecz on odmówił twierdząc, że rabat jaki mu proponują go obraża) a co za tym idzie wkłady przez niego montowane nie podlegają ich serwisowi dilerskiemu tylko rękojmi producenta. Z tym jak wiadomo sprawa jest trochę skomplikowana - bo po to producent wyznacza autoryzowanego dilera, by on sprawował kompleksową opiekę nad klientem finalnym (łącznie z serwisem pogwarancyjnym).

Dla mnie osobiście bardzo ważne znaczenie ma nie tylko cena zakupu ale także możliwość zwrócenia się do autoryzowanego przedstawiciela producenta po okresie gwarancji. Do kogo mam zadzwonić na przykład za pięć lat jak Pan Daniel przebranżowi się albo zwinie interes?

Kilkaset złotych różnicy w cenie nie może, moim zdaniem, być jedynym powodem podjęcia decyzji o zakupie akurat w danej firmie.

A może sama firma Spartherm Polska zajęłaby stanowisko w tej sprawie?

Wszyscy sie napinaja jak by kominki psuły sie kilka razy w roku, co tam moze sie popsuc?

Kawał mela z szybką i cale elaboraty o niczym. Kupujemy wszystko co mozna kupic, jak widac mozna nadziac sie nawet w Castoramie ( info na stronie GUNB)

Sprowadzamy na własna reke samochody materiały budowlane i co wpadnie w rece, a jest tansze i moze 5 razy lepsze niz to co nam podaja polscy przedstawiciele. CK jest firmą działająca na terenia Polski ale takze ma zarejestrowaną działalnosc na terenie Niemiec, kto zabroni mu kupowac z wiekszym rabatem wkłady na rynku niemieckim z pominieciem polskiego dystrybutora, a w drugą strone moze tam jest drozszy kamien i jedzie od nas.

Sam znam polską firme (piekarnie) w Niemczech, która sprzedaje odgrzewane ciasta kupowane w naszym MAKRO. CK montuje kominki u niemców to ma kupowac wkłady w Polsce? ....i niech nam nikt nie wmawia ze czarne jest czarne, a biłe jest białe.....

Witam,

czy dobrze rozumiem, że w przypadku awarii rozbieracie kompletnie kominek by wysłać wkład do Niemiec????

To chyba jakiś żart.

a co Ty myślisz, że generalny dystrybutor naprawi Ci zabudowany wkład na miejscu, bez rozbierania. Drzwiczki deflektor i tylna płyta to nie problem, ale jeśli obudowa jest do naprawy to tylko rozbiórka kominka.

Witam.

Ale w takim wypadku producent pokrywa koszty rozbiórki i wykonania kominka na nowo, swojemu autoryzowanemu przedstawicielowi...lub wykonuje to sam, swoimi ekipami. Dlatego nie ma z takimi rzeczami problemu.

Jesteś z Krakowa - byłeś na Balickiej? To właśnie zaplecze techniczne i logistyczne na południu naszego kraju. Wszystko na miejscu. "Od ręki" części, szyby, wyłożenia szamotowe, ekipa serwisowa...Autoryzacja polega między innymi na tym, że to wszystko ma się na telefon...

Pozdrawiam.