Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Znacie ekspres Philips Senseo HD 7850 Latte Select ?

iva_marti

Recommended Posts

Fajnie ,ze ktoś go ma :lol:

Ja nie jestem wytrawnym smakoszem kawy. Lubię kawy deserowe z dużą ilością pianki. Nie piję kawy strasznie duzo. Teraz może 2 na tydzień. Mąż pija tylko kawę ,ale on i tak cały dzień w pracy ,a tam mają super ekspres za duuuze pieniądze (mi kawa z niego zdecydowanie nie smakuje :wink: )

Szukam więc czegoś do robienia różnych słodkick kawek. Myslałam o dolce gusto (ale te kapsułki mega drogie i nawet mleko z kapsułki) i pomyślałam o tym bo mozna wlewac zwykłe mleko.

Tylko martwi mnie ,że on ma takie niskie ciśnienie tylko 1,5 bara. Czy to wystarczy,zeby zrobić dobrą kawkę i porządnie ubic mleko? Jak smakuje czekolada z niego.

Czytałam gdzieś na forum gazetowym że w carefurze są jakieś tanie pady ,a podobno bardzo smaczna kawka. Może warto spróbować. Mozna też dokupić podajnik do kawy sypanej tylko nie wiem czy do tego nowego modelu już jest dostępny. Do czekolady też chyba trzeba inny podajnik (nie wiem jak to poprawnie się nazywa)

Za ile go kupowałaś?

Tylko martwi mnie ,że on ma takie niskie ciśnienie tylko 1,5 bara. Czy to wystarczy,zeby zrobić dobrą kawkę i porządnie ubic mleko?

1,5 bara? Jakos dziwnie malo mi sie wydaje, "normalnie" ekspresy cisnieniowe maja po 15, 16 barow. Mozna tam w ogole ustawic jak mocna chce sie kawe i jaka ilosc wody ma pobrac? Kupowanie takich padsow tez wydaje sie byc mniej oplacalne niz kupowanie kawy na kg. No, ale jak ktos pije kawe od swieta :wink: .....

• 11 years później...