majki 11.02.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Cześć Takie nieśmiałe pytanko : dom mam nieogrzewany, a chciałem popełnić płytki w pom. gosp. i nie wiem czy przy takiej temperaturze ( w domu około + 1-2 stC ) mogę kleić do ściany ? Czy tu są też do zachowania zasady "nie niżej niż +5 stC" ? Dogrzewać nie bardzo mam czym ... dzięki z góry za info, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.02.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a co pisze na worku kleju?nie boisz się, że Ci palce lekko przymarzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.02.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 A widzisz, wiem co pisze ... powyżej +5stC ... Dlatego, pytam, klej nie przymarźnie, bo mam rękawiczki Nadążam ... albo ogrzewam, albo poczekać na ocieplenie ... dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 12.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 A widzisz, wiem co pisze ... powyżej +5stC ... Dlatego, pytam, klej nie przymarźnie, bo mam rękawiczki Nadążam ... albo ogrzewam, albo poczekać na ocieplenie ... dzięki, pozdrawiam, majki jesli pisze na owrku +5 to poczekaj jak bedzie +10 bezpiecznie dla kleju i bedzie sie lepiej pracowalo w tem. powyzej 10 nigdy nie kladlem plytek przy +5 i pewnie tego nie zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 15.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 ja kleiłem płytki na podłodze w temp od 0 do 5 * bo tylo tyle grzejnik olejowy dawal rady tej zimy i jest ok nic nie odpada co do scian tez pewnie nic sie nie stanie w takich temp. klepiłem płyty gipsowe na sciany i tez sie nic nie dzieje tylko trzeba poczekac troche wiecej czasu az wszytsko wyschnie i nie dopuscic do temperatuty - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 21.02.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 ja kleiłem płytki na podłodze w temp od 0 do 5 * bo tylo tyle grzejnik olejowy dawal rady tej zimy i jest ok nic nie odpada co do scian tez pewnie nic sie nie stanie w takich temp. klepiłem płyty gipsowe na sciany i tez sie nic nie dzieje tylko trzeba poczekac troche wiecej czasu az wszytsko wyschnie i nie dopuscic do temperatuty - ...oj, ryzykant z ciebie bracie, ryzykant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 21.02.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 ja kleiłem płytki na podłodze w temp od 0 do 5 * bo tylo tyle grzejnik olejowy dawal rady tej zimy i jest ok nic nie odpada co do scian tez pewnie nic sie nie stanie w takich temp. klepiłem płyty gipsowe na sciany i tez sie nic nie dzieje tylko trzeba poczekac troche wiecej czasu az wszytsko wyschnie i nie dopuscic do temperatuty - ...oj, ryzykant z ciebie bracie, ryzykant... a odrazu ryzykant wiadomo fundamwntów i storpów to bym nie wylewal bo bym sie bal ale kafelki i plyty gk mnie nie zabija ;p jak odpadna , ale nie odpadna bvo do tej pory all jest OK / pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 22.02.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ja bym nie ryzykowal... chyba ze naprawdo bardzo ci na tym zalezy. Ale licz sie z tym ze moze popekac i bedziesz musial robic bajzel jeszcze raz. A znajac zycie frustracja wtedy siega zenitu... Nawet jak podgrzejesz pomieszczenie to pytanie czy powierzchnia do ktorej przyklejasz bedzie miala choc 5 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 06.03.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nie wiem czy popęka ale na pewno proces wiązania będzie zaburzony. Także klej może nie związać. Cała ta akcja polega oddaniu przez klej wilgoci i do płytki i do podłoża. Ja zdecydowanie odradzam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts