Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rokita ma rację!!! Niemcy to barbarzyńcy!

retrofood

Recommended Posts

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moze dodam, ze sprawa z a c h o w a n i a Rokity Jana, ktoremu padlo na

mozg a sprawa tego Polaka w Kanadzie to zupelnie dwie rozne sytuacje.

Z Rokity to primadonna ze spalonego teatru na dodatek w okresie przekwitania.

Z postawa straznika na lotnisku, ktory strzela z paralizatora do bezbronnego czlowieka , ktory owszem cos tam wykrzykuje, ale trudo powiedziec czy ma atak padaczki czy jest pijany - trudno sie zgodzic..

W Oakland trzy dni ostatnio trwaly zamieszki zanim zdecydowali sie postawic w stan oskarzenia policjanta, ktory zabil chlopaka strzalem w tyl glowy.

Mial mundurowy pecha bo ktos go nagral.

Moze dodam, ze sprawa z a c h o w a n i a Rokity Jana, ktoremu padlo na

mozg a sprawa tego Polaka w Kanadzie to zupelnie dwie rozne sytuacje.

Z Rokity to primadonna ze spalonego teatru na dodatek w okresie przekwitania.

Z postawa straznika na lotnisku, ktory strzela z paralizatora do bezbronnego czlowieka , ktory owszem cos tam wykrzykuje, ale trudo powiedziec czy ma atak padaczki czy jest pijany - trudno sie zgodzic..

W Oakland trzy dni ostatnio trwaly zamieszki zanim zdecydowali sie postawic w stan oskarzenia policjanta, ktory zabil chlopaka strzalem w tyl glowy.

Mial mundurowy pecha bo ktos go nagral.

.....zapomniales napisac , ze samolot sie rozbil. he

jak oszczędzasz na bilecie

to ci Niemiec płaszcz wygniecie :D :wink:

:lol: :lol:

Ogólnie retro ma racje w pewnym sensie. W kanadzie kość zaczął zadymiać, bo miał dość czekania i tego że go wszyscy mają w d..., a ochroniarze przesadzili z paralizatorami i wykończyli faceta :-? .

W przypadku Rokity, pomijając fakt, że niemiecka policja jest bardziej skuteczna od naszej (czytaj:brutalna, szczególnie do nacji "gorszych" w tym Polaków), to w tym konkretnym przypadku rację ma Zielonooka w swoim pierwszym poście i w dużym stopniu Lumpiarka. Z tym że z Zielonooką nie zgodze sie do końca. Niemcy może bez krępacji bekają (chociaż ci kulturalni otwarcie tego nie robią, przynajmniej nie w towarzystwie), ale bąków nie puszczają! :lol: :lol:

No coś tyyyyyyy!!!!!!!!! Poważnie?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , ale nie mów, że w oficjalnym towarzystwie, bo między swojakami, to i u nas jest ok.

towarzystwo chyba nie oficjalne bo to grupa myśliwych polujących ze sobą od lat ale można chyba bez pudła stwierdzić,że są dość rubaszni :lol:

Z tym że z Zielonooką nie zgodze sie do końca. Niemcy może bez krępacji bekają (chociaż ci kulturalni otwarcie tego nie robią, przynajmniej nie w towarzystwie), ale bąków nie puszczają! :lol: :lol:

Boże ... to ja mam jakieś cholerne "szczęście" do tych puszczających :-? :(

Oni chyba uważaja ze jak się "chce" to trzeba i nie wolno "trzymać" bo to szkodliwe . Cos jak u nas z kichaniem - nie wolno "wstrzymywać" :)

Nie przepadam za Jasiem Rokitą, ale to co bandyci zza Odry wyprawiają, to przechodzi ludzkie pojęcie. Niby nie byłem swiadkiem zdarzenia, ale w 100% zgadzam się z jerzym Szmajdzińskim, który w radiu powiedział, że na świecie to stewardessy są od dbania o pasażerów, a nie od decydowania, czy płaszcz powieszony w innym miejscu zagraża bezpieczeństwu lotu samolotu.

Czas wreszcie zademonstrować tym troglodytom - szwabom, że ich zachowania nadają się do talibów, a nie do Europy.

A to pan Rokita (burak jeden) zapomniał chyba powiedzieć, że mając bilet na klasę ekonomiczną płaszczyki sobie na fotelu w biznesklasie umieścił... A tam lecą ludzie, którzy dla stewardesy są priorytetowi, bo zapłacili za bilet kilka razy więcej niż jakiś kmiot z Polski.

o pasach nie ma mowy, bo do startu było jeszcze daleko. chciał przełożyć płaszcz Neli do wolnego sąsiedniego schowka, bo swój mieli zajęty i by się bardzo pomiął. I pisuardessa się wkurwiła. Pewnie że nie zapytał Jej Wysikości.

Dziwne co mówisz, bo sama Nely zeznała, że położyli je na fotelach.

Klasa ekonomiczna, tym się różni od biznes, że jest mniej miejsca zarówno dla pasażerów jak ich bagaży podręcznych, a „światowiec” Rokita doskonale o tym wiedział.

Problem leży w tym, że to Niemiec zwrócił mu uwagę, a żaden „Niemiec nie będzie mi w twarz pluł”. Gdyby linie były angielskie, lub amerykańskie, to powiedział by przepraszam, a jak nie, to, nie dość, że mogło się to też tak skończyć jak w tym przypadku, to oddźwięk społeczny były inny. Tu też by go napiętnowano.

Może i Niemcy są barbarzyńcami, w naszym pojęciu, ze względu na rygorystyczne przestrzeganie przepisów. Ale prawdą jest również fakt, że my mamy wobec nich „kompleks niższości (inni mówią wyższości)”, a w związku z tym jesteśmy przeczuleni.

Bo czyż nie jest barbarzyństwem, takie zachowanie sąsiada: zawiadamia mnie, że jeśli jeszcze raz z mojego mieszkania będzie dobiegała zbyt głośna, jego zdaniem, muzyka, to wystąpi z pismem do administracji, że zakłócam jego mir domowy – a kilka dni po tym fakcie, ten sam sąsiad, mówi mi, że wie kto porysował moje auto i chętnie powie o tym policji.

Bo czyż nie jest barbarzyństwem, takie zachowanie sąsiada: zawiadamia mnie, że jeśli jeszcze raz z mojego mieszkania będzie dobiegała zbyt głośna, jego zdaniem, muzyka, to wystąpi z pismem do administracji, że zakłócam jego mir domowy – a kilka dni po tym fakcie, ten sam sąsiad, mówi mi, że wie kto porysował moje auto i chętnie powie o tym policji.

ale... co w tym oryginalnego?

Z tym że z Zielonooką nie zgodze sie do końca. Niemcy może bez krępacji bekają (chociaż ci kulturalni otwarcie tego nie robią, przynajmniej nie w towarzystwie), ale bąków nie puszczają! :lol: :lol:

Boże ... to ja mam jakieś cholerne "szczęście" do tych puszczających :-? :(

Oni chyba uważaja ze jak się "chce" to trzeba i nie wolno "trzymać" bo to szkodliwe . Cos jak u nas z kichaniem - nie wolno "wstrzymywać" :)

puszczają , fuj