retrofood 08.03.2009 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Stasiu! Zły osąd. Wojny popieranie niekonieczne było. Popierali ją na pewno przemysłowcy typu Messerchmit, ale czy akurat Donnensmarc? Hmmmmm Pruska stara rodzina, czyli mogli Hitlera nie kochać. Ale cenę zapłacili taka że i tak musieli rzucić swoją 6 pokoleniową pracę i dorobek - i spierdzielać ze wszystkimi germańskimi kulturowo. Więc ja czasami mam takie lekkie zawahania , no........ Dopuszczam, że mój osąd może być błędny. Bo uogólniam, a to w zasadzie nigdy nie jest w całości prawdziwe. Tyle, że tutaj bobiczku nie ma dobrej miary. Bo sprawiedliwie, to tylko jedna Bozia wie, jaka jest prawda Weź ten współczesny film o zamachu na Hitlera. Wykonawcy dzisiaj to jak bohaterowie, a oni w realu to chcieli zabić Hitlera i kontynuować wojnę. Tacy naziści jak i on. I komu tu wierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.03.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 no tak, tylko że my nie o bohaterach albo pseudo bohaterach tylko o zwykłych ludziach jak i my co sie dorabiali przez pokolenia, realizowali - ba - nawet szacunek mieli (do dzisiaj - znałem 14-nią polską współtowarzyszkę zabaw dzieci Donnensmarców, która zawsze o nich ciepło mówiła - Weronka) i historia pozbawiła ich tego wszystkiego.Jak myślisz Stanisław!Robisz, tworzysz, zbudowałeś...ktoś Cie przegnał, zabrał, pogonił bezprawnie.Czułbys potrzebe zadośćuczynienia czy nie?Bo ja na pewno..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 a ja nie jeslibym wiedział ze moj ojciec dziad i wuj wymordowali polowe sasiadów ..sam bym spierdzielał stamtąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.03.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 jakby mój dziad i wuj - to może i tak, ale jakby sąsiad albo znajomy - i to taki którego nigdy nie lubiłem - to chyba nie........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.03.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 noo my to musielismy 6 lat odpowiadac zbiorowo za to ze przegralismy wrzesien 39 i solidarnie ginac..to oni 6 lat pozniej mogli solidarnie uciekac ..zaraz przyklad kazdego niemca i kazdego polaka zaczniemy rozpatrywać indywidualnie..a to nie pokoj nie panstwo prawa..tylko wojna..rozpetana przez agresora który ja przegrał i poniósł konsekwencje juz nawet nie samej wojny tylkko powszechnego bestialstwa i ludobójstwa..sprawa juz przycicha pokolenia zapoominaja..ktos na tym bije kapitał polityczny pani steinbach straszliwie przecie wycierpiała maja 1,5 roku wszystko pamieta..rzeciez ta dyskusja to jakas paranoja jest..powtarzam to nie warunki pokoju to dyktowały..nie było prawa ..poszanowania godnosci i zycia ludzkiego ..była wojna i ludobójstwo.. Gdyby kogokolwiek kiedykolwiek wypedzono..w czasach normalnych..tylko za to ze jest innej narodowosci..czy jakiegokolwiek zreszta innego powodu..moge indywidualnie sie nad tym pochylic..a zreszta rozmowy by nie było bo byłby od tego stosowny sąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.03.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 noo my to musielismy 6 lat odpowiadac zbiorowo za to ze przegralismy wrzesien 39 i solidarnie ginac..to oni 6 lat pozniej mogli solidarnie uciekac ..zaraz przyklad kazdego niemca i kazdego polaka zaczniemy rozpatrywać indywidualnie..a to nie pokoj nie panstwo prawa..tylko wojna..rozpetana przez agresora który ja przegrał i poniósł konsekwencje juz nawet nie samej wojny tylkko powszechnego bestialstwa i ludobójstwa..sprawa juz przycicha pokolenia zapoominaja..ktos na tym bije kapitał polityczny pani steinbach straszliwie przecie wycierpiała maja 1,5 roku wszystko pamieta..rzeciez ta dyskusja to jakas paranoja jest..powtarzam to nie warunki pokoju to dyktowały..nie było prawa ..poszanowania godnosci i zycia ludzkiego ..była wojna i ludobójstwo.. Gdyby kogokolwiek kiedykolwiek wypedzono..w czasach normalnych..tylko za to ze jest innej narodowosci..czy jakiegokolwiek zreszta innego powodu..moge indywidualnie sie nad tym pochylic..a zreszta rozmowy by nie było bo byłby od tego stosowny sąd.. ty mnie tu sądami nie angażuj, ludzko i sprawiedliwie sądź. No jak byś czuł (pierdol Steinbach) ogólnie mówię. Pobudowałeś nie tylko dom, ale fabryki, osiedla dla robotników (dzisiaj inwestycja że dziennik by zajety Tobą był 20 min) i nagle co. No? Nie czaruj mnie że zawoalowania, sytuacja i coś tam. Czujesz poczucie własności>? Masz je w stosunku do swojej? Nie pierdziel o historii.... Żydzi co? Inni są? Mało zostawili kamienic pokoleniowych w Łodzi? Maja prawo? Czy traktujemy - i tak nie zbiednieli? A Ci co pozostawili we Lwowie kamienice? Lepiej sie słucha-prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.03.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Slowo 'pierdol" to piekne slowo, ale uzywane w ograniczonych ilosciach i nie w kazdym poscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.03.2009 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Slowo 'pierdol" to piekne slowo, ale uzywane w ograniczonych ilosciach i nie w kazdym poscie. a ja użyłem w nerwach - i wara od demokracji, wolności i prywaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.03.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 no ale jak rany nie mozesz oderwac centrum wypedzonych i niemców od historii Żydzi przeciez ..stopniowo odzyskuja w jakiejs mierze swe majatki vide krakowski kazimierz np jasne ze nie czułbym sie dobrze...ale kurna jest jakies prawo moralne jakies sumienie..nie rozmawiamy o czasach normalnych..jesli ci chodzi jakbym sie czuł w czasach normalnych zero stresu obomo rekami jestem za..w zarzadzie zwiazku wypedzonych siedzi 3 nazistów z których jeden był uczestnikiem puczu monachijskiego, poźniej "sędzią"..i wydawał wyroki smierci na polakach za jakies błache przewinienia..i teraz sie dusi bo działke mu repatriant ze lwowa wzioł..?niech sie cieszy gnój ze miał szanse swe geny przekazac i siedzi cicho..akurta moja prababka pochodzi z trembowli spod lwowa i jakos kurcze nawet przez mysli mi nie przechodzi latac po ukrainie i wyganiac bogu ducha winnych ludzi ktorzy mi nic nie zawinili stamtąd takie były czasy kijem wisły nie zawróce..i wcale sie lepiej nie słucha..słucha sie gorzej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 08.03.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Slowo 'pierdol" to piekne slowo, ale uzywane w ograniczonych ilosciach i nie w kazdym poscie. a ja użyłem w nerwach - i wara od demokracji, wolności i prywaty Dobra, dobra, nie pier..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 08.03.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 hm....tylko Ci powtarzam - zawsze sie wczuj w siebie.Ja ich z całej siły nie bronię.Mój dziadek ma straszne zdjęcia w pasiaku pod szubienicą (takie były modne innych nie robiono - też dziwactwo do pracy co najmniej magisterskiej) wrócił z gruźlicą, bay,bay, matka uciekała jako dziecko z wojenno-politycznych powodów, w lepiance mieszkałaNie łapiesz o czym ja.Ja o własności dla tych, którym sie należy.W Twoim podejściu, rok 2009 zabierają mi pół działki obok domu i autostrada - bo Euro, cele ważne, spec ustawa, a w dupie maja mój kredyt, marzenia o domku w polach itdInni są?Zabieraja mi własność?Powodują frustrację spowodowaną spadkiem wartości nieruchomości w żaden sposób nie zrefundowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 08.03.2009 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 no i pelna zgoda skur...synstwo i tyle..jedno male lae panstwo musi miec taki instrumenty niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.03.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Instrumenty?Powiem Ci ja - i posłuchajNew państwo, kochane.Zrobili mi tak, wedle swoich(nie moich) ustaw, że z kredytem zostanę przy autostradzie.Mam 2 wyroki sądu, a maja mnie gdzieś w "imię wyższych celów-czytaj autostrada ma byc a Ty spadaj maluczki"I co?Ma mi sie podobać?Dlatego silnie moje poczucie własności potrafi w rtym momencie zrozumieć czyjeśI tu akurat widzę że to nie jest zależne od rocznika sprawy - tylko od wygodnictwa państwa wobec którego roszczenia są podejmowane.Nasze niestety, Nasze państwo kocha być w pozycji skrzywdzonego i żądającegoTyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.03.2009 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 nooo..zawsze tak niestety było i bedzie..gdyby mnie dotkneło tez bym sie wkurw.. na 100% ja sie odnosiłem ..do zwiazku wypedzonych..i paru rzeczy juz zamierzchłych..raczej..co cały czas próbowałem wykazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.03.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ghost!zależy mi żebyś się określił przed wszystkimi.To jak w/g Ciebie jest.Jest to uczciwie zrobione do końca czy nie?Zmieniasz zdanie czy nie?Jest najważniejsze w/g mnie prawo własnościczy nie istnieje?Ma go bronić coś dziwacznego, choćby sie nazywało "ustawa" czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.03.2009 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 w koncu mnie też-jakby nie było- dotkneła ustawaprzez sejm RP zatwierdzonai co?mam nie mieć poczucia niesprawiedliwości?zabronisz mi lżyć ją i uznać za niesprawiedliwą?tak jak tych wyżej?w wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.03.2009 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 prawo własności jest swiete i kardynalne ale zawsze interes ogółu jakby to nie bolało..niestety musi byc w panstwowości przedkładany nad interes jednostki współczuje ci i jest mi przykro i wiem ze se te porzykro moge głeboko w doope wsdzadzic kurna ..ale bez tegoz ani jeden zbiornik retencyjny ..ani jedna trasa czy km autostrady by nie powstał pomijajac juz koleje i inne takie..na ogól to czyjes ojcowizny..własności sa sek w tym aby zadośćuczynienie kompensowało łagodziło strate..toz to juz od greków mamy w europie..no nie poradzisz dura lex sed lex i bronic akurat tobie poczucia krzywdy nie bronie ..jakze bym smiał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.03.2009 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 sranie w banie kukuryku!!!!Wiesz jak to sie załatwia?Prosto(w normalnym kraju)Wypłaca się równowartość + wywidendę z tytułu utraty, strat moralnych) i jużNie zarabia się na obywatelu - bo to niegodziwe.Nie wmawia mu się że bank ma się zgodzić na stratę "bo jest mała w cłym kredytowaniu całej inwestycji"nie piszę się do swojego krajana i obywatela "że w jego intersie jest zlikwidować wpis w księdze wieczystej", nie pisze się do niego pism że odległość do krawędzi autostrady jest około 49 ma nie 50 i gada sie tak w/g mnieChopie+potrzebujemy, placimy,zabieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 09.03.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 no masz ze razje ja nie wiem jaka jest ze twoja sytuacja..wez ze sie odwołuj i walcz..nie mialem na mysli twojej sytuacji..zanieraja wogóle głos w tym wątku hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 09.03.2009 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 ha, cwaniaczku-spierdzielaszA tak odważnie gadałeś o innych.No to bez rozwodzenia się - wiedz....Nie wyklinaj nikogo za ich żądania - moje są niby przyziemne, w państwie prawawalczę od 2001 rokuSegregator mam zapełnionyA sprawiedliwości jak nie było - tak nie ma.TyleA więcej jest w atku "autostrada przez mój nowo budowany dom" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts