Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Całkowity remont pokoju

hay

Recommended Posts

U mnie dzisiaj fachowiec policzył 3 tys. za samą robociznę, Łączę pokoik z kuchnią powierzchnia będzie podobn jak u Cieibe.

Ale oprócz zrywania tapet, robienia gładzi, malowania, wyrównywania dodatkowo mam mieć wyburzaną jedną ściankę, za to w innym miejscu ma być stawiana ściana, dodatkowo wycinanie framugi drzwiowej i zabudowanie drzwi. Przy czym nie wymieniam grzejników.

Same gładzie z malowaniem 17zł za 1m

• 3 weeks później...

Witam,

najlepiej byłoby wstawić kilka fotek pokoju bo trudno to sobie wyobrazić, każdy interpretuje inaczej..

Ekipa 1-2 osobowa

Czas realizacji ok 1,5-tyg

Ceny:

-zerwanie wykładzin i kasetonów ok4-5pln/m2

-skuwanie tynku 10-15pln/m2

-równanie podłogi:

na płytach gipsowo-włóknowych (Fermacell) 45pln/m2

wylewka samopoziomująca 12pln/m2

-Ułożenie paneli podłogowych 10-12pln/m2 (bez oblistwowania)

-Równanie ścian:

klejenie płyt GK 15pln/m2

gładż 15pln/m2 (2-krotne wyłożenie + 3-cia warstwa finish)

malowanie 6pln/m2

obniżenie sufitu 35pln/m2

Dochodzi jeszcze gruntowanie, wstawienie narożników...

Tyle ode mnie,

pozdrawiam

• 1 month później...

chętnie podbijam pytanie.

musze wykończyć pokój 20mkw i połączyc go z pozostałą częścia domu (sytuacjai- blizniak w połowie w stanie suorym z dachem blachodachóka na papie i deskowaniu, okien brak, wylewek brak, poddasze niewykończone..

interesuje mnie wg Waszej orientacji cena-materiał i robocizna za..

zamknięcie sufitu na płasko- bez zostawiania bali pod sufitem- osłonięcie wszytskiego płytaki g-k na płasko z ociepleniem wełną,- jaka cena

tynki- cenę znam:)

podłoga- maja byc panele.. więc jak należy przygotowac podłoge pod panele- nie ma wylewki ani styro.. czy robi sie tj pod parkiet drewniany- styro i wylewka..?

prosze Was o podpowiedz- jak oceniacie koszt wykonania metra podłogi- jesli w pokoju jest stan surowy a maja byc panele..

i jaki może byc przybliżony koszt wykończenia sufitu- pokój na poddaszu jednak sufit będzie płaski..?

aa- i najwazniejsze- czy sa specjalne jakies piły do wycinania otworów w pustakach, bo nie usmiecha mi się przebijanie przez ścianę młotem aby wykonac drzwi..

jakies podpowiedzi..??