tqlis 12.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zrobilem sufit podwieszany na dole w domu, teraz musze zrobic tynki i posadzki. Obawiam sie ze troche zla kolejnosc zastosowalem. Co prawda robilem to swiadomie, ale teraz mam stracha, czy jak zrobia mi tynki i posadzki, to czy sufit nie spadnie mi na podloge Czy macie doswiadczenia z takimi pracami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 12.02.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a co ekipa budowlana składa się z małp albo spider-mana? dwa zagorzenia dla sufitu - mogą ci go zachlapać przy tynkowaniu, no i wilgoć technologiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tqlis 12.02.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a co ekipa budowlana składa się z małp albo spider-mana? Chodzi o to czy wilgoc nie spowoduje nasiakniecia plyty i obsuniecia z wkretow? Tylko z drugiej stromy tej wilgoci nie bedzie za duzo. Zachlapanie to nie problem - papier scierny i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 12.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a co ekipa budowlana składa się z małp albo spider-mana? Chodzi o to czy wilgoc nie spowoduje nasiakniecia plyty i obsuniecia z wkretow? Tylko z drugiej stromy tej wilgoci nie bedzie za duzo. Wilgoci będzie i to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.02.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zrobilem sufit podwieszany na dole w domu, teraz musze zrobic tynki i posadzki. Obawiam sie ze troche zla kolejnosc zastosowalem. Co prawda robilem to swiadomie, ale teraz mam stracha, czy jak zrobia mi tynki i posadzki, to czy sufit nie spadnie mi na podloge Czy macie doswiadczenia z takimi pracami? jak zrobiłeś świadomie to o co się martwisz? Wietrz i nie będzie problemu (wyjścia i tak specjalnie nie masz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 12.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 wilgoci nie będzie za dużo , to ci dobre średnio na pokój schodzi 100 - 150litrów wody ,nie licząć wody którą wapno spotrzebowało przy gaszeniu wylewki mniej ale też z 300 litrów na poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 12.02.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 posadzka z miksokreta, na ściany płyty gk, ewentualnie folia na sufit, wietrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.02.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Zrobilem sufit podwieszany na dole w domu, teraz musze zrobic tynki i posadzki. Obawiam sie ze troche zla kolejnosc zastosowalem. Co prawda robilem to swiadomie, ale teraz mam stracha, czy jak zrobia mi tynki i posadzki, to czy sufit nie spadnie mi na podloge Czy macie doswiadczenia z takimi pracami? Zbyt duża wilgotność powduje pęcznienie i wyboczenie płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 12.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Rzeczywiście kolejność trochę nie ta. Jeżeli posadzki będą robione z mikrokreta to sufitowi nic się nie stanie. Gorzej przy tynkach. Moja rada to: wstaw do środka kozę i ogrzewaj pomieszczenia oraz naklej na sufit folię. Musisz tylko zastosować odpowiednią taśmę klejącą która nie dosyć, że będzie dobrze kleiła się do płyt K-G to nie odpadnie pod wpływem wilgoci od tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tqlis 12.02.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 dziekuje wszystkim za porady, trzeba bedzie jakos przez to przejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts