jaendrju 12.02.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Wiem,że temat jest stary,ale konkretnie.Rura TECE wielowarstwowa 16x2 5,6 brutto,rura miedziana miękka 15 -Hutmen 8,45 brutto .Piec kondensacyjny i rozprowadzenie do grzejników od 2 rozdzielaczy (parter,poddasze).Czy coś przemawia za miedzią,żeby ponieść dodatkowy wydatek 2,85x350m.Proszę o opinię najlepiej instalatorów,lub osób,które ten temat przerabiały.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.02.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 rozprowadzenie do grzejników od 2 rozdzielaczy (parter,poddasze). Jak już się zdecydowałeś na rozdzielacze to rura wielowarstwowa - brak łączeń w podłodze. Miedź ma sens przy układzie trójnikowym. A tak w ogóle to porównywanie ceny metra rury jest trochę bez sensu - trzeba jeszcze policzyć złączki. Miedziane - tanie, do alupeksów droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.02.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Wiem,że temat jest stary,ale konkretnie.Rura TECE wielowarstwowa 16x2 5,6 brutto,rura miedziana miękka 15 -Hutmen 8,45 brutto .Piec kondensacyjny i rozprowadzenie do grzejników od 2 rozdzielaczy (parter,poddasze).Czy coś przemawia za miedzią,żeby ponieść dodatkowy wydatek 2,85x350m. Proszę o opinię najlepiej instalatorów,lub osób,które ten temat przerabiały. dzięki Trwałość. Od kolegi, który właśnie zakładał ogrzewanie dostałem informację, że cały układ (a nie tylko rury) był w bardzo porównywalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 12.02.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ja mam układ rozdzielaczowy a mam miedz i to w jednym kawałku od rozdzielacza do grzejnika ,właśnie Hutmen 15 miękka w roli po 25mb miałem 250mb zostało mi z 10metrów dałem miedz bo mam ogrzewanie na paliwo stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raafi99 12.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Też mam miedzią jak powyżej, ale ja kurde w lecie za hutmena płaciłem coś koło 12-13 zł, tak spadły ceny czy mnie orżneli (niby sprawdzałem wtedy ceny). Rownież planuje na paliwo stałe więc wolałem przepłacić niż być w strachu.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 12.02.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ja własnie jestem tuż tuż przed instalacją, pytanie do praktyków i speców: gaz ziemny - czy kotłownie robic w miedzi czy może być alupeks( tak to się nazywa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 12.02.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Jaendrju napisał: Rura TECE wielowarstwowa 16x2 5,6 brutto,rura miedziana miękka 15 -Hutmen 8,45 brutto Moje pytanko,czy te ceny są aktualne?wydaje mi się w miarę tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 12.02.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Rura TECE jest po rabacie,a z miedzią jest co dostawa to inna cena.Mówią na hurtowniach,że wszystko zależy od euro.To jest takie polskie "pieprzenie".W Stanach jest kryzys,a u nas zlotówka spada do dolara,euro w górę,a miedz tanieje.Na hurtowniach boją się kupować,bo się kilka miesięcy temu na miedzi umoczyli.Co do TECE to też trzeba uważać.Wypuścili dodatkowo nową rurę wielowarstwową ,żeby zejść z ceny do Wavina,czy Kana.Przy zakupie na allegro trzeba uważać,bo każda z nich ma podobne oznaczenie ,ale grubości ścianek są różne.Ta po 5.60 chociaż potocznie mówi się wielowarstwowa 16x2,ale ściankę ma ok. 2.5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 12.02.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Tak aktualne,tylko dziś jest po 8.45,a jutro będzie po 10.00,co nie znaczy,że w marcu może być po 6.00.Na allegro jeszcze wczoraj była po 11.00-12.00,a dziś jest po 9.99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 12.02.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Tak to jest z cenami,dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts