Gość magdali 01.11.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 witam, mam zamiar ogrzewac caly dom drewniany kominkiem. Czy w zwiazku z tym kominek moze byc zamontowany przy scianie drewnianej??czy dobra izolacja tu wystarczy??czy tez nalezaloby fragment tejze sciany zmienic przykladowo na murowna?? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 02.11.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Musi być zachowana zasada- 30cm od ściany przewodu dymowego do elementu drewnianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość magdali 02.11.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 dziekuje za odpowiedz, czyli jest to mozliwe??? jekie materialy izolacyjne powinny byc uzyte? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 02.11.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 wbij slowo: kominki w zakladce SZUKAJ i znajdziesz dokladne opisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 03.11.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 witam, mam zamiar ogrzewac caly dom drewniany kominkiem... Wazna jest tez nosnosc podlogi pod kominkiem - ciezar nieraz przekracza 500 kg. Mozna komin dac na zewnatrz, kominek w sumie tez - tylko okienko z paleniskiem do wewnatrz. Ja w swoim domku, tez drewnianym niestety nie zaplanowalem kominka w projekcie i teraz pozostala mi ew. wersja z promiennikiem. Bede mial kominek ktory bedzie grzal i swiecil, a nie bedzie potrzebowal ani komina ani mocnych fundamentow, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 03.11.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Kominki w budynkach drewnianych stawiamy od ponad dwudziestu lat..w czym problem??? Ostatnio jedni z kupujacych dopytywali sie bo w wilu "sklepach z kominkami " słyszeli że jest to awykonalne... "Sklepy z kominkami" to taki fajny wynalazek... sami fachowcy. Komin i kominek musi byc odpowiednio odizolowany od drewna i to wszystko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 moje pytanie wynika wlasnie z rad sklepow kominkowych - wszyscy odradzaja, choc slyszalem ze dobra izolacja w zupelnosci wystarczy, wielkie dzieki za odpowiedz, pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olegeo.pl 27.06.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 No dobrze, ale czy w końcu ktoś wie ile od ściany powinna być izolacja, ile od izolacji ścianakominka no iprzede wszystkim jak przeprowadzić rurę przezścianę do komina zewnętrznego (jak odizolowaćją od ściany) ? Tego nigdzie w internecie nie znalażłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.06.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Bo to nie jest zadanie dla internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olegeo.pl 10.10.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Oj, elita,elita.... Co ty wiesz o internecie....Chociaż, fakt, praktyka pokazuje, że że internet najczęściej służy do wygłaszania wydumanych przez siebie pierdół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.10.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Oj, elita,elita.... Co ty wiesz o internecie.... Chociaż, fakt, praktyka pokazuje, że że internet najczęściej służy do wygłaszania wydumanych przez siebie pierdół... Oni wiedza wszystko:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts