kiera 12.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam.Mam działkęw jednym kawałku na mapie,ale w opisie w skład tej działki wchodzi ziemia RIIIb(rola,wiem),RIVa 50m2,i (???!!!) to co stanowi sęk pytania-użytki rolne zabudowane B-RIVa o pow.120m2-czyle działka budowlama??? Działka znajduje sie w terenach UŻYTKÓW ROLNYCH zgodnie z Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrz.De fakto na działce nie ma budynku (może są gdześ w darni stare fundamenty-nie wiem,bo tej działeczki nikt przez paare lat nie uprawieł,więc wszystko strasznie zarosło!! ). Pytanie 1 : czy mogę sie ubiegać o zezwolienie na przebudowe ewentualnego"starego budynku" i poprostu postawiś tam domek,ale 2-w jaki sposób dostać pozwolienie na podciągnięcie wody i prądu? 3-czy złożyć wniosek o warunki zabudowy (i gdzie to sie robi)? 4- czy co ja mam zrobić z tym fantem ???bo wogle nie wiem z jakej strony do tego sie zabrać by postawić na działce dom. W gminie powiedziali że działka nie znajduje sie w Planie zagosp. więc nic nie znaczy że jest tam ziemia budowlana,a nawet stoi budynek lub kiedy kolwiek stał .Czy rzeczewiście wszystko zalerzy tylko i wyłącznie od MPZP a nie od rodzaju działki.No i jeszcze-na mapie nigdzie nie jest zaznaczone w którym miejscu działki jest tek kawałek "rony zabydowany"(cytat).Do kogo mam sie zwrócić?Mam już mętlik w głowie.....Bede wdzieczna za podpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia81 12.03.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 kiera ja mam to samo tylko dizałke RIIIa,to sa rolne działki ale pod zabudowe domku jednorodzinnego,,bynajmniej mi tak powiedzieli,,złożyłam teraz wniosek(który pobrałam w Gminie) o warunki zabudowy....potem musze wyłączyc część ziemi pod zabudowe,a potem prad,woda,kanaliza i pozwolenie an budowe...tak miw starostwie powiedzieli..wtedy bede stawiac domek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts