Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Od czego tu zaczynać...Uzytki rolne zabudowane-co to jest?

kiera

Recommended Posts

Witam.Mam działkęw jednym kawałku na mapie,ale w opisie w skład tej działki wchodzi ziemia RIIIb(rola,wiem),RIVa 50m2,i (???!!!) to co stanowi sęk pytania-użytki rolne zabudowane B-RIVa o pow.120m2-czyle działka budowlama??? :o Działka znajduje sie w terenach UŻYTKÓW ROLNYCH zgodnie z Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrz.De fakto na działce nie ma budynku (może są gdześ w darni stare fundamenty-nie wiem,bo tej działeczki nikt przez paare lat nie uprawieł,więc wszystko strasznie zarosło!! ).

Pytanie 1 : czy mogę sie ubiegać o zezwolienie na przebudowe ewentualnego"starego budynku" i poprostu postawiś tam domek,ale

2-w jaki sposób dostać pozwolienie na podciągnięcie wody i prądu?

3-czy złożyć wniosek o warunki zabudowy (i gdzie to sie robi)?

4- czy co ja mam zrobić z tym fantem ???bo wogle nie wiem z jakej strony do tego sie zabrać by postawić na działce dom.

W gminie powiedziali że działka nie znajduje sie w Planie zagosp. więc nic nie znaczy że jest tam ziemia budowlana,a nawet stoi budynek lub kiedy kolwiek stał .Czy rzeczewiście wszystko zalerzy tylko i wyłącznie od MPZP a nie od rodzaju działki.No i jeszcze-na mapie nigdzie nie jest zaznaczone w którym miejscu działki jest tek kawałek "rony zabydowany"(cytat).Do kogo mam sie zwrócić?Mam już mętlik w głowie.....Bede wdzieczna za podpowiedzi.Pozdrawiam

• 1 month później...
kiera ja mam to samo tylko dizałke RIIIa,to sa rolne działki ale pod zabudowe domku jednorodzinnego,,bynajmniej mi tak powiedzieli,,złożyłam teraz wniosek(który pobrałam w Gminie) o warunki zabudowy....potem musze wyłączyc część ziemi pod zabudowe,a potem prad,woda,kanaliza i pozwolenie an budowe...tak miw starostwie powiedzieli..wtedy bede stawiac domek...