user_112233 12.02.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Słyszałem ze produkty gipsowe (gładź etc) uszkadzają np. muszle jeśli się wylewa wodę z resztkami gipsu do takiej muszli. Potwierdzają mi to 2 rożne osoby. Czy to prawda ? Jaka ilość tego gipsu uszkadza i jak bardzo ? Coś ktoś wie w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 13.02.2009 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 nie tyle uszkadzają co tworząc dodatkową warstwę na ściankach zmniejszają przekrój "roboczy" tychże muszli.... uszkodzisz je dopiero ty zdrapując np śrubokrętem tę warstwę, gdy już nic grubszego nie będzie chciało przelecieć przez muszlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
user_112233 13.02.2009 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Jesli chodzi o ryzykowanie zapchaniem to nic nie ryzykuje bo nie wsypuje tam gęstego gipsu tylko ok. 10 l wody a w niej jakies ..... 0,5 kg wypłukanego gipsu/gładzi. O jakiej dodatkowej warstwie mowisz? Ma jakiś kolor czy jest przezroczysta? czy da sie ja usunąć? Jak gruba jest ta "warstwa"? Chodzi mi raczej czy produkty gipsowe wchodzą w reakcje ze szkliwem muszli (uszkadzając ją). Gips na pewno nie idzie w parze z metalem a jak sie ma sprawa białej armatury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.02.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Mnie w bloku załatwili panowie od wymiany rur. Dużo nie wyrzucili - pół wiaderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts