Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele podłogowe

hamerg

Recommended Posts

Myślę że nie jest ważne po co. Potrzebuję wygiąć 2 sztuki które mają leżeć luźno. Gdyby była możliwość przyklejenia to nie było by problemu.

Zastanawiałem się czy podgrzewanie coś da, Mam formę w którą mogę włożyć jedną sztukę. Próbowałem ścisnąć i zostawiłem na miesiąc i efektu żadnego nie ma. Poprostu wrucił do stanu orginalnego.

Tak dokładniej to chcę go skręcić wzdłuż o 30 stopni.

Chyba bez wprowadzenia wilgoci się nie da. Raz kładłem panele, które kupił klient i po rozpakowaniu okazało się, że wszystkie są wygięte. Jak położyło się jeden panel to każdy z końców wisiał w powietrzu po ok 1,5 cm. Podejrzewam, że były magazynowane gdzieś na dworze lub w wilgotnym pomieszczeniu na krzywym podłożu. Panele jednak nie były spuchnięte bo składały się dobrze, chociaż ja bym je zareklamował ale klient chciał żeby je położyć. Może spróbuj wsadzić je jeszcze raz w tą formę i delikatnie potraktować gorącą parą w małej ilości.

hamerg postępujesz jak sadysta, który w sklepie prosi o jedna papużkę nierozłączkę :wink: Całe zastępy inżynierów łamią sobie głowę co zrobić by panel nie wyginał się i nie zmieniał kształtów nawet w ekstremalnym użytkowaniu, a ty tak po prostu chcesz to wygiąć? :o Wstydź się! :D

A tak serio to chyba próżny twój trud, panel jest właśnie tak skonstruowany by się nie odkształcał.