Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapada mi się płyta betonowa

Observer27

Recommended Posts

• Odpowiedzi 209
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A płyta się dalej zapada...

P. :D

PZU za to zapadanie zapłaci /mam nadzieje/

wiec niech sie dalej spokojnie zapada :wink:

brzoza co Ty ciągle z tym odszkodowaniem.Życia nie znasz?Ostatnią sensowną rzeczą jest oczekiwanie na odszkodowanie. "Dziabneli" mi Viano(nie płaczę za nim,bo to porażka) 2 miechy temu, a z PZU ino cisza.

Pozdrawiam "brzózkę" :wink:

Gość ZW
Oby umorzyli ;)

Ale Ty masz przenikliwy umysł... 8) Muszę bardziej uważać na to co tu piszę.

P. :wink:

Mrmmmmmm.................... ;)

Nic takiego, przecież sama napisałaś że porażka.

Nie donoszę.

pozdr

Tak sobie czytałem różne posty w tym i innych wątkach odnośnie siadania chudziaka. I zastanawia mnie, jak to możliwe, że nieraz zasypane fundamenty stoją z pół roku, leje się na to deszcz i zasypka nic się nie ruszy. A wystarczy przykryć to chudziakiem i po jakimś czasie, często po deszczach, siada. Nie bardzo rozumiem ten mechanizm. W końcu chyba zasypka nie migruje poza ściany fundamentowe. To skoro padający od góry deszcz nie dał rady tego zagęścić, to czemu grunt obniża się pod wpływem deszczu padającego wokół?

Może pytanie jest naiwne, ale tak mi się urodziło pod wpływem lektury. :-)

Tak sobie czytałem różne posty w tym i innych wątkach odnośnie siadania chudziaka. I zastanawia mnie, jak to możliwe, że nieraz zasypane fundamenty stoją z pół roku, leje się na to deszcz i zasypka nic się nie ruszy. A wystarczy przykryć to chudziakiem i po jakimś czasie, często po deszczach, siada. Nie bardzo rozumiem ten mechanizm. W końcu chyba zasypka nie migruje poza ściany fundamentowe. To skoro padający od góry deszcz nie dał rady tego zagęścić, to czemu grunt obniża się pod wpływem deszczu padającego wokół?

Może pytanie jest naiwne, ale tak mi się urodziło pod wpływem lektury. :-)

Skąd wiesz,że nie osiada? Mierzysz niwelatorem? :o

Skąd wiesz,że nie osiada? Mierzysz niwelatorem? :o

Nie mierzę, tylko przytaczam wypowiedzi ludzi, którzy pisali w tym i innych wątkach.

Nie wytrzeszczaj tak oczu, bo jeszcze ktoś strzeli z torebki i Ci tak zostanie. :lol: :lol: :lol:

Jak ja przytoczę wypowiedź niejakiego Andrzeja O. o lądowaniu Talibów w Klewkach to czy to staje się prawdą?

Aedifico, z natury jestem łatwowierny. :) Zresztą mój sąsiad "sezonował" swoje fundamenty i zasypka nie osiadła sama z siebie, ani z powodu deszczu (nie była zagęszczana).

A co do Leppera, to nie jest akurat najszczęśliwszy przykład. Każdy głupi ma swój rozum i być może w tym przypadku był bliżej prawdy, niż mógłby przypuszczać (w kontekście podejrzeń o więzienia CIA i lądujące na Mazurach samoloty).

Aedifico, z natury jestem łatwowierny. :) Zresztą mój sąsiad "sezonował" swoje fundamenty i zasypka nie osiadła sama z siebie, ani z powodu deszczu (nie była zagęszczana).

A co do Leppera, to nie jest akurat najszczęśliwszy przykład. Każdy głupi ma swój rozum i być może w tym przypadku był bliżej prawdy, niż mógłby przypuszczać (w kontekście podejrzeń o więzienia CIA i lądujące na Mazurach samoloty).

Nadal pozostaje pytanie skąd sąsiad wie,że nie siadła? Zaznaczył markerem poziom pierwotny czy jak?

Co do Talibów to pominę milczeniem.

... A co do Leppera, to nie jest akurat najszczęśliwszy przykład. Każdy głupi ma swój rozum i być może w tym przypadku był bliżej prawdy, niż mógłby przypuszczać (w kontekście podejrzeń o więzienia CIA i lądujące na Mazurach samoloty).
Lepperowi pomyliły sie Klewki z Kiejkutami ... reszta by sie zgadzała

/ ... w szkole wywiadu w Starych Kiejkutach był tajny ośrodek amerykańskiej agencji wywiadowczej. W nim właśnie miano przetrzymywać, a nawet torturować terrorystów z Al-Kaidy .../

http://fakty.interia.pl/polska/news/co-laczy-polskiego-taliba-z-tajnymi-wiezieniami-cia,1177008

" ... Brytyjski dziennikarz śledczy Stephen Grey, który pierwszy opisał loty "Guantanamo Express", mówił "Gazecie" w 2007 r.: - Nie mam dowodów, że takie więzienia były w Polsce. Ale po kursach samolotów widać, że nie chodzi o wizyty dyplomatyczne w Polsce szefów CIA. To szlak tortur. To przesłanki na tyle mocne, że ktoś to w Polsce powinien wreszcie wyjaśnić ..."

http://wyborcza.pl/1,75478,5628064,Co_juz_wiemy_o_wiezieniach_CIA_w_Polsce.html