Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZKLANA UMYWALKA

Tyson

Recommended Posts

moje znaleziska

allegro

http://www.allegro.pl/item550916431_szklana_umywalka_meble_lazienkowe_tamiza.html

bardzo duży wybur i duże ceny!!!

http://e-lazienki.com/

Przy okazji może ktoś podzieli się doświadczeniem w użytkowaniu takich umywalek, przy tych z gładkiego jasnego szkła jest prawdopodbnie problem jak z kabinami prysznicowymi, jak wytarte, suche, bez zacieków - to zachwycają, pochlapane już mniej.

Przypomniało mi się jeszcze, że widziałam taką w necie, ktoś prezentował w swojej łazience, mam wrażenie że była z Leroy Merlin, taka mikrusia z całym osprzętem...

Poszukaj na formum LM, albo normalnie w googlach pod hasłem łazienka pod skosami, albo biała łazienka...

Jak coś znajdę dam znać!

witam.

szklana umywalkę kupiłam w kąplecie z metalowym stelażem i wbudownaym w stelaż wieszakiem i półką na ręcznik- w TTW OPEX w Wawie. widziałam tez spory wybór w Leroy merlin- fasony i kolory..

od siebie dodam, ze umywalkę mam z grubego, przezroczystego szkła- piękna, ale do oglądania, ktoś wspominał , że nie jest praktyczna..i niesteyty zgadzam się- przynajmniej odnośnie przezroczystej.. wszystko widac- każdą plamkę- dośc to kłopotliwe, chociaż taki "mebel" w łazience robi wrażenie.

widziałam też takie umywalki gładkie z wierzchu ale jakby w bąbelkami wtopionymi w srodek- może to lepsze rozwiązanie maskujące krople zaschniętej wody..

aha..ważne, że szklaną mam nie tylko umywalkę- czyli misę, ale cały szklany jest blat- z misą jakby wkładaną w zagłębienie w blacie..i w zasadzie to nie sama misa umywalki sprawia kłopot- tylko właśnie ten blat!

wstawiłabym zdjęcie, jednak instrukcja mnie przerosła :oops:

to jest umywalka ze szkła..? na foto wyglada jka zwykła..a może to szkło tak barwione..?

ja mam szklaną, przezroczysta..z takim lekkim odcieniem zieleni, alewszystko widać na wylot. widziałam całkowicie barwne- brąz, pomarańcz, zieleń..białej jeszcze nie..źle widze czy to tak barwione szkło..? jeśli tak to ciekawe połączenietradycji i nowoczesności:)

• 4 months później...
  • 2 years później...

My też mamy umywalkę ze szkła.Na szczęście w toalecie dla gości na dole :).Nie jest więc mocno eksploatowana i PRZEDE WSZYSTKIM nie myje sie tam zębów :D.

Odmyć zacieki z pasty do zębów-to dopiero wyzwanie.Z wodą i mydłem nie ma dramatu ;)

Pozdrawiam!

Taka umywalka fajnie sprawdzi się jako ozdoba,dekoracja. Natomiast z praktycznego punktu widzenia nie jest wskazana. Tym bardziej jeżeli w domu są dzieci.

no bez przesady ;)

Jak o wszystko w domu trzeba dbać-myć i sprzątać na bieżąco :)

Myślicie,że białe umywalki się nie brudzą,nie zachodzą kamieniem? :D

• 2 weeks później...