magicsirk 13.02.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam,Zamierzam z nimi podpisać umowę na montaż instalacji z odzyskiem ciepła. Proszę o opinię na ich temat i ich przedstawiciela Pana Mikołaj Szymborę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janko37 06.09.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Szczerze mówiąc to ja również miałem do czynienia z ta firmą i nie mam zastrzeżeń. Ceny wydają sie całkiem w porządku,co prawda montaż instalacji trwał trochę dłużej niż myślałem,ale wynikło to z komplikacji technicznych w moim domu,także ogólnie firma dobra i solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.09.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekgr 07.09.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 @Serwis24 - że firma super, czy wypowiedzi pochwalne? Fajnie byłoby gdyby na temat Klima-Polu wypowiedział się ktoś z większą niż 2 ilością postów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 07.09.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 mozna wziac pod uwage firme San-Gaz z Jarocina, oficjalny przedstawiciel Bartosza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.09.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Tak jakoś nie mam przekonania, czy to aby na pewno zadowoleniu użytkownicy chwalą właśnie te dwa posty Trudno jest znaleźć firmę od rekuperacji która będzie dobra i będzie miała normalne ceny. Trochę kółko się zamyka bo mali inwestorzy nie zapłacą takich pieniędzy jakie chcą firmy więc firmy dalej robią obiekty a nie domki, czyli nadal brak wykonawców na małe domki. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasper77 08.12.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam serdecznie Chciałbym poinformować, że pozew który złożyłem przeciwko firmie KLIMA-POL zakończył się w sądzie ugodą i odzyskaniem przeze mnie nieuczciwie zatrzymanej przez firmę KLIMA-POL zaliczki. (Jest prawomocny wyrok sądu) Zatem można w świetle prawa walczyć o swoje interesy i wszystkich Państwa, oszukanych przez nieuczciwych wykonawców, do tego namawiam. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klima-pol 20.01.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Szanowni Panowie Michał i Jakub Kasperczak jak zwykle rozmijacie się z prawdą. Owszem doszło do ugody, w której zwróciliśmy wam pieniądze, ale:- instalacje wykonaliśmy dla Panów w 90% dopiero z zgłoszeniu, że kończymy i prośbie o rozliczenie się za pierwszy etap zgłosiliście uwagi pomimo tego, że na budowie w trakcie montażu instalacji byliście, co najmniej klika razy. - do dziś nie zwróciliście i nie udostępniliście budynków w celu demontażu podobno źle wykonananej instalacji - skoro jest zła to, dlaczego nie mogliśmy jej rozebrać ??- jednym mój pierwszy i ostatni błąd to taki, że zgodziłem się na podpisanie umowy u Pana w domu i wydrukowanie jej przez Pana, a ponieważ zazwyczaj ufam ludzią nie przeczytałem załącznika technicznego - który jak mi się wydawało sam wcześniej przygotowałem. Jak się później okazało dziwnym trafem w moim załączniku były inne rury niż w Pana hmm ??? o to cała sprawa Woli jeszcze uściślenia, grzecznie stawialiśmy się na spotkania z panem oraz z pana bratem, „ projektantką wnętrz”, panów ojcem, asystentem „projektantki”. No cóż życie widać macie taki tani sposób budowania. Mikołaj Symbora KLIMA-POL Poznań Sp. z o.o. Sp.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IBAZI 01.02.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 WITAM Pana Mikołaja Symbora z FIRMY KLIMA-POL.Ponieważ od pazdziernika 2011 nie odbiera Pan telefonówpragnę na forum zapytać, kiedy zamierza Pan wywiązać się z umowy zawartejdnia 20 10 2011 z Panią Anną Przetakiewicz i co z zaliczką pobraną przez Pana na poczetniewykonanej instalacji wenylacyjnej .Pisze Pan że" zazwyczaj ufa ludziom " lecz czy można zaufać Panu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.02.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 cos chyba toczy tą firmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Może mają za dużo roboty a za mało ludzi Często tak jest jak ktoś robi dobrze i za rozsądne pieniądze to klientów robi się więcej i więcej i więcej.. I tu jest kwestia czy mieć więcej ludzi i próbować nad tym zapanować? Czy łatwiej małą i cały czas tak samo Zawsze decyzja ludzka i czynnik ludzki Więc może zamiast krzyku usiąść pogadać i jakoś wyjaśnić to ??? Po co po sądach biegać?? Szkoda życia:) Rozmowa zazwyczaj prowadzi do znalezienia jakiegoś rozwiązania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.02.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 miki, ale u nas w kraju to jest wręcz normalne, wziąć zaliczę i rozgrzebać, potem zniknąć na 3-5 tygodni albo i dłużej, proceder znany mi jak zły szeląg, złapiesz klienta, wpłaci zaliczkę to nie ucieknie a w międzyczasie pokończyć wcześniej rozgrzebane i zaliczkowane roboty, założyć firmę budowlaną każdy potrafi, paru szwagrów i betoniarka , reszte z czasem się pojawi, jedni wiedzą co robią inni mają tyle wiedzy co ta betoniarka, nie odgadniesz, po to są takie fora, tylko ten proceder zaliczkowania i znikania na miesiąc jest koszmarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 01.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dobra i wykwalifikowana ekipa wykona instalacje w ciągu 3-4 dni, więc co tutaj zaczynać i nie kończyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja zawsze dzieliłem robotę na 2 góra 3 etapy 1 etap orurowanie 2 etap ( nieraz ) montaż anemostatów lub ramek montażowych przed malowaniem na gotowo 3 etap montaż urządzenia, rozruch, regulacja instalacji i przeszkolenie klienta Bardzo ogólnikowo ale tak można to najlepiej opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dobra i wykwalifikowana ekipa wykona instalacje w ciągu 3-4 dni, więc co tutaj zaczynać i nie kończyć? wentylację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IBAZI 02.02.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ja rozumiem czynnik ludzki,ale szukam kontaktu z tym człowiekiem od od trzech miesięcy zainkasował pieniądze i cisza.Negocjacje jestem za,tylko jak na razie niema z kim negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 02.02.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Ja rozumiem czynnik ludzki,ale szukam kontaktu z tym człowiekiem od od trzech miesięcy zainkasował pieniądze i cisza. Negocjacje jestem za,tylko jak na razie niema z kim negocjować. Ok. rozumiem teraz całość Trochę przykro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart900 23.02.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam! Niestety muszę wystawić mocno negatywną opinie firmie Klima Pol zarządzaną przez Pana Mikołaja Szymbora.Wykonali u nas pierwszy etap ( montaż przewodów wentylacyjnych), po dwóch miesiącach mieli przyjechać i powiesić jednostkę centralną. Zamiast tego nastąpiła cisza...... Nie odbierają od 3 miesięcy telefonów , a kiedy dzwonimy z numerów których nie znają odrzucają połączenie jak tylko zorientują się że to my. Nie odbierają również listów poleconych. Nie wiem jak można tak prowadzić biznes. Totalny brak profesjonalizmu. Nie polecam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wife 31.07.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Trzy tygodnie temu firma Klima-pol zainstalowała klimatyzację ,sprzęt był używany,obiecano nam że, mamy na niego gwarancję .Klimatyzacja się niestety zepsuła i przez cztery dni czekaliśmy na jej naprawę,zapewniano nas że to zaraz nastąpi.W dniu wczorajszym tj.30.07.2012 po bardzo nieprzyjemnej rozmowie telefonicznej (pan do którego udało mi się dodzwonić ,krzyczał że opinię w internecie to sobie mogę w d... wsadzić odmówił gwarancji i naprawy gwarancyjnej )Po kolejnym telefonie tym razem do instalatorów ,dowiedziałam się że, szef nie pozwolił naprawiać klimatyzatora i że sprzęt używany ma gwarancję tylko na montaż..Gdybym wcześniej wiedziała że sprzęt nie ma żadnej gwarancji to bym go nie kupiła! Brak mi słów , jak można tak żle potraktować klienta który za usługę zapłacił i liczył na uczciwe potraktowanie,kto tak prowadzi biznes? Myślę że , dobra firma dba o każdego klienta a jej pracownicy nie krzyczą przez telefon i nie obrażają kobiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_P 01.08.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Jestem kolejnym niezadowolonym klientem firmy KLIMA-POL, przed wpłaceniem zaliczki wszystko ok (1 etap), przyjechali rozłożyli rury wentylacyjne, przyszła pora na II etap, montaż anemostatów i rekuperatora , wpłaciłem zaliczke na drugi etap i cisza, pan Mikołaj zapadł sie pod ziemię, nie odbiera telefonów, w biurze tez nikt nie odbiera, nikt nie odpisuje na maile, w końcu gdy sie dodzwoniłem w jakis dziwnym trafem do biura to ktoś przekazał mi info że mój rekuperator już jedzie do nich z Bartosza i lada dzień zjawia sie u mnie, ale cos mnie tkneło zadzwoniłem do firmy Bartosz, handlowiec i opiekun który opiekuje sie firma Klima-pol stwierdził że nic nie zamawiała ta firma od niego , wyszło wiec że jest to kłamstwo i tu Bartosz okazał sie firma rzetelna, Pan z Bartosza zają sie sprawa, po kilka dniach oddzwonił do mnie z informacja że firma klima-pol nie zrealizuje tego (nie chcał wdawać sie w szczegóły) i że poleci mi inna zaufana i rzetelna firme. I tak sie stało, firma z Oleśnicy przyjechała zamontowała rekuperator, uruchomiła instalacje. Oczywiście zaliczke od Klima-pol odzyskałem (wysłałem im przedsądowe wezwanie do zapłaty , zwrotu mojej zaliczki), Wiec reasumujac nie polecam firmy Klima-pol, trzymajcie sie od nich z daleka. Straciłem przez nich 4 miesiąc (o tyle szybciej mogłbym sie wprowadzić) i mase nerwów. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Jarek_P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts