Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO 2 pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to kupiliśmy VirgoII z podwójnym garazem.

Domek będzie powstawał pod Tarnowem.

pozdrawiam

Super, powodzenia!!

Jakby coś to pisz, chetnie podzielę się moja dotychczasową wiedzą o tym projekcie.

Prosba, pisz dalej w watku do którego dałem link powyżej.

Z czego zamierzasz budować??

Kiedy ruszasz?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Cześć

Od marca jeśli zima odpuści ruszamy z budowa Virgo II z podwójnym garażem.Zmian dokonaliśmy na piętrze - zmniejszona łazienka i pokój nad garażem

Super, witam w kluble i zapraszam do głownego wątku ( link powyżej).

Ja tez myślałem o zrobieniu tam pokoju, jednak zżoną doszlismy do wniosku że musimy mieć suszarnię.

Rozumiem że budujesz z podwójnym garażem.

Pozdrawiam

Witam jarek 999

Ja również jestem zainteresowany tym projektem w Częstochowie.

Na razie mam tylko wstępny projekt i kosztorys, który przysłała mi firma Domus. Ja się jeszcze zastanawiam nad projektem Jupiter II.

Czy Ty również jesteś na etapie wyboru projektu czy już go kupiłeś, a jeśli tak to napisz jakiś mail do siebie gdyby w przypadku jakiś pytań można się było z tobą skontaktować. Dzięki.

Chyba nikt jeszcze w Naszym mieście wg. tego projektu domu nie budował ?

Czekam na info.

Pozdrawiam

s.m.

witam szanowne grono forumowiczow i virgo maniakow...!! :lol:

razem z zona podjelismy decyzje wybudowania naszego nowego gniazdka wlasnie wg projektu VIRGO II z po2nym garazem ... !!

czy jest moze ktos z Poznania lub okolic co juz wybudowal...??

czytam ze powstaje juz projekt "bydgoski" wiec na pewno sie poznamy... !! :roll:

na dniach chce kupic projekt... czy moze ktos zdradzic cyferki ze wstepnego kosztorysu ... ?? :roll:

Hej! tu Bydgoszcz

Zaczynamy budowę na koniec marca VIRGO II z podwójnym garażem i zamierzmy wprowadzić się na gwiazdkę 2006 więc się ostro przygotowujemy. Sądzę że mam już wszystko ostalone ale to wszystko na papierze( a ten wszystko przyjmie) zobaczymy jakie będą realia i pierwsze spotkania z fachowcami na budowie.

Pozdrawia

Kasia

hey Kasia.... !!

zazdroszcze ze juz macie papiery za soba i zaczynacie batalie budowlana... !!

...my czekamy za odpowiedzia z Domusa i najprawdopodobniej w przyszlym tyg. zamawiamy projekt...!!

brakuje nam 32 cm zeby sie zmiescil na dzialce w szerokosci i planuje okna garazowe boczne zlikwidowac albo wstawic luksfery...!! zaoszczedzone 68 cm chce wykorzystac na ewentualne poszerzenie garazu...!!

mozesz mi odczytac z projektu jaka jest szerokosc garazu...?? na odpowiedz z domusa juz czekam 2gi dzien...

pozdrawiam

Kasia... !! :lol:

• 7 months później...

Witam forumowiczów. Bardzo się cieszę że znalazłem to forum i ludzi którzy również budują Virgo II. Jestem obecnie przed kładzeniem więźby i pojawił się mały problem z okuciem wiązara WT. Jest on w projekcie z pancernego materiału i prawie każdy wykonawca do którego się zwracam sugeruje problem w realizacji - za gruba blacha itp. Kierownik budowy również jest za dużo cienszym materiałem ale nie chce wziąć na siebie odpowiedzialności i odsyła do konstruktora. Z jakiej blachy wykonaliście ten element, może jest jakieś rozwiązanie alternatywne. Będę wdzięczny za wszystkie uwagi.

Dziękuję i pozdrawiam

Piotr

• 4 weeks później...

Witam szczęśliwców, którzy budują VIRGO II !!!!!!!!!!!!!!1

Jestem tutaj pierwszy raz. A oto moja historia :

Razem z żoną będziemy budować w Krakowie. Po 14 miesiącach oczekiwania dostaliśmy w końcu WZ (popieprzone miasto ). Po lekturze tego magicznego dokumentu zaczęliśmy dopasowywać projekt.

Od dawna bardzo podoba nam się właśnie VIRGO II z podwójnym garażem, ale...........nie wiadomo czy będziemy go mogli zrealizować.

W związku z tym chciałem prosić o przesłanie na priva projektów ( o ile to możliwe), które pomogłyby ustalić z odpowiednimi osobnikami czy "to można tam zbudować", zanim kupię ten właściwy projekt wykonawczy.

Dodatkowo, i teraz chyba nadużyję Waszej dobrej woli, prosiłbym o przesłanie wszelkich zdjęć z realizacji (interesują mnie zwłaszcza zdjęcia wnętrz, które pokażą rzeczywisty rozkład pomieszczeń oraz ich wielkość). Owe fotki utwierdzą mnie, że warto walczyć o ten projekt z bezdusznymi urzędasami, którzy głupio formułują WZ-ki.

Witam szczęśliwców, którzy budują VIRGO II !!!!!!!!!!!!!!1

Jestem tutaj pierwszy raz. A oto moja historia :

Razem z żoną będziemy budować w Krakowie. Po 14 miesiącach oczekiwania dostaliśmy w końcu WZ (popieprzone miasto ). Po lekturze tego magicznego dokumentu zaczęliśmy dopasowywać projekt.

Od dawna bardzo podoba nam się właśnie VIRGO II z podwójnym garażem, ale...........nie wiadomo czy będziemy go mogli zrealizować.

W związku z tym chciałem prosić o przesłanie na priva projektów ( o ile to możliwe), które pomogłyby ustalić z odpowiednimi osobnikami czy "to można tam zbudować", zanim kupię ten właściwy projekt wykonawczy.

Dodatkowo, i teraz chyba nadużyję Waszej dobrej woli, prosiłbym o przesłanie wszelkich zdjęć z realizacji (interesują mnie zwłaszcza zdjęcia wnętrz, które pokażą rzeczywisty rozkład pomieszczeń oraz ich wielkość). Owe fotki utwierdzą mnie, że warto walczyć o ten projekt z bezdusznymi urzędasami, którzy głupio formułują WZ-ki.

• 2 months później...

Witam wszystkich na forum. Proszę o wasze indywidualne opinie na temat projektu virgo 2 ze strony http://www.dobredomy.pl. Chciałbym poznać wasze opinie ponieważ nie mogę się zdecydować jaki projekt wybrać. Mam swoje dwa typy - 80% dla virgo II w lustrzanym odbiciu albo prometeusz II.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wasze posty

Witam wszystkich na forum. Proszę o wasze indywidualne opinie na temat projektu virgo 2 ze strony http://www.dobredomy.pl. Chciałbym poznać wasze opinie ponieważ nie mogę się zdecydować jaki projekt wybrać. Mam swoje dwa typy - 80% dla virgo II w lustrzanym odbiciu albo prometeusz II.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wasze posty

witaj, zapraszam do poniższego wątku

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39132&start=720

pozdrawiam