ZBYSZEK_SK 19.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Przy wyborze projektu zastanawiałem sie nad "Virgo", jest ładny, ale nie pasował mi ze względu na układ stron - mam wjazd od strony zachodniej. Wybrałem projekt "Emanuela" odbicie lustrzane - tu udało się dopasować układ pomieszczeń do stron świata. Życzę powodzenia przy realizacji. Ja buduję już drugi dom (jak mówi przysłowie:pierwszy jest dla wroga,drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek0417 06.06.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam Jestem pierwszy raz na forumRazem z żoną kupiliśmy projekt VIRGO II i mam kilka wątpliwościJeśli już ktoś przerobił budowę takiego domu to mam kilka pytańO ile pustaków podnieść poddaszejak rozwiązać problem ogrzewania z kominka jeśli ktoś może to niech pomożeKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomD 06.06.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_k4 24.07.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam w klubie Coprawda przygoda z budową domu Virgo II z podwójnym garażem (ewenement po przejżeniu forum nikt nie robił podpiwniczenia a my zdecydowaliśmy się około 60mkw) zaczęła się w 2005 ale teraz dopiero coś widać ( obecnie na ukończeniu mury i lada dzień więźba)A po kolei w 2005 do końca czerwca była kupiona działka, w październiku pozwolenie na budowę i to na tyle. W grudniu znaleźlismy wykonawcę początek robót jak pogoda pozwoli w kwietniu i zadyma się zaczęła.Bo początek przesunął się na czerwiec w połowie miesiąca zalane ławy, od początku lipca ( pogoda do pracy katastrofa) budowa murów piwnicy i reszty z bloczków na koniec już prawie były skończone i pierwsza zdyma z ekipą poprostu nie przychodzi za pare dni zaczęła się gorsza pogoda i tak przeciągnęlo się do września po telefonicznym zapytaniu czy ekipa buduje dalej - tak, tak - i znowu pare dni ściemy na budowie i znowu cisza i nie wytrzymaliśmy i podziękowaliśmy ekipie. I tu początek większej jazdy następna ekipa chętna tylko rozpocznie w listopadzie bo ma inne prace ale nic z tego, następni zwodzili od grudnia do końca lutego 2007 i w końcu ekipa która obecnie buduje chociaż zaczęli od początku czerwca ale im to idzie ( były momenty że całkowicie zwątpliliśmy). Następna mina ceny materiałów i terminy dostaw. Suporeks( szer 36- 9zł;24-6zł i 12-3zł) i terivę kupiliśmy w 2006 i całe szczęście ale materiał na dach dopiero 03-04/2007 ( drożej o około 10 tyś niż w 2006) i oczywiście beton droższy o około 40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturleo 09.01.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Dzień dobry ForumowiczomJestem dziś pierwszy raz na forum.W związku z tym, iż podjąłem decyzję o budowie virgo II czy mógłbym otrzymać od was porady na kilka pytań, które mnie interesują:-czy ten pokój o powierzchni 9 m2 na górze nie jest za mały i można w nim w miarę ustawić meble dla dziecka. Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym o przeslanie zdjęć wnętrza tego pokoju. - Interesują mnie również rozwiązania schodów i kominka. Jak te dwie w moim zdaniem bardzo ważne sprawy udało się wam zrobić.- czy waszym zdaniem warto dom nieco wynieść ponad poziom gruntu, by wyprofilować większe spadki otaczającego go ogrodu.Z góry serdecznie dziękuję za okazaną pomoc. Czy ktoś z Państwa buduje lub wybudował taki dom w okolicach Lublina by obejrzeć go w stanie rzeczywistym.PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McNull 11.02.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Mam pytanie do osób, które budowały Virgo II z pustaka MAX-a. Ile Wam poszło sztuk pustaków (Max 220 (29cm), U-220 (25cm), cegła K-3 (12cm). Będę bardzo wdzięczny za informacje. P.S. Na wiosnę zaczynamy budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIA111111 13.02.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 CZESC MAM ZAMIAR BUDOWAC TAKI DOMEKPROSZE O PODANIE ILE MA DACH METROWILE PUSTAKOW ILE BLOCZKOWPOZDRAWIAM MARIUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIA111111 03.03.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 CZESC MAM ZAMIAR BUDOWAC TAKI DOMEK PROSZE O PODANIE ILE MA DACH METROW ILE PUSTAKOW ILE BLOCZKOW POZDRAWIAM MARIUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Idziu5 20.07.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 pojawiło sie juz kilka VIRGo - różne biura projektowe jaki model Virgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thirdreccecoy 05.09.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Jakiej szerokości zrobiliście schody drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiniol 22.09.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witam Bloczkow 1500szt. A pustakow kupilem 1600 i malo-calych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedroneczka83 02.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam, na wiosne ruszamy z budową Virgo II z podwójnym garażem z pracowni dobre domy. Interesują mnie wszelkie informacje na temat kosztów budowy (w tym wynagrodzenie murarzy i zakres prac które w danej cenie wykonali) oraz podpowiedzi w zakresie rozwiązań problemów na które można się natknąć w trakcie budowy. Zdjęcia również mile widziane oto moje dane kontaktowe: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poker000 30.05.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam, my własnei ruszamy z budowa virgo II z podwójnym garzem z pracowni dobre domy. Czy ktoś dokonywał jakis zmain w projekcie? Boję sie ze dom trochę mały jak na 4-os rodzine... Taka mała kuchnia, salon tez wydaje mi sie mały.. Co wy na to? prosze o porady? Teraz mam wątpliwości ale trochę za pozno Czy jak sypialnia jest na gorze to sprawdza taki ukłąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts