Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt VIRGO 2 pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Przy wyborze projektu zastanawiałem sie nad "Virgo", jest ładny, ale nie pasował mi ze względu na układ stron - mam wjazd od strony zachodniej. Wybrałem projekt "Emanuela" odbicie lustrzane - tu udało się dopasować układ pomieszczeń do stron świata. Życzę powodzenia przy realizacji.

Ja buduję już drugi dom (jak mówi przysłowie:pierwszy jest dla wroga,drugi dla przyjaciela a dopiero trzeci dla siebie).

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem pierwszy raz na forum

Razem z żoną kupiliśmy projekt VIRGO II i mam kilka wątpliwości

Jeśli już ktoś przerobił budowę takiego domu to mam kilka pytań

O ile pustaków podnieść poddasze

jak rozwiązać problem ogrzewania z kominka

jeśli ktoś może to niech pomoże

Krzysiek

• 1 month później...

Witam w klubie

Coprawda przygoda z budową domu Virgo II z podwójnym garażem (ewenement po przejżeniu forum nikt nie robił podpiwniczenia a my zdecydowaliśmy się około 60mkw) zaczęła się w 2005 ale teraz dopiero coś widać ( obecnie na ukończeniu mury i lada dzień więźba)

A po kolei w 2005 do końca czerwca była kupiona działka, w październiku pozwolenie na budowę i to na tyle. W grudniu znaleźlismy wykonawcę początek robót jak pogoda pozwoli w kwietniu i zadyma się zaczęła.

Bo początek przesunął się na czerwiec w połowie miesiąca zalane ławy, od początku lipca ( pogoda do pracy katastrofa) budowa murów piwnicy i reszty z bloczków na koniec już prawie były skończone i pierwsza zdyma z ekipą poprostu nie przychodzi za pare dni zaczęła się gorsza pogoda i tak przeciągnęlo się do września po telefonicznym zapytaniu czy ekipa buduje dalej - tak, tak - i znowu pare dni ściemy na budowie i znowu cisza i nie wytrzymaliśmy i podziękowaliśmy ekipie. I tu początek większej jazdy następna ekipa chętna tylko rozpocznie w listopadzie bo ma inne prace ale nic z tego, następni zwodzili od grudnia do końca lutego 2007 i w końcu ekipa która obecnie buduje chociaż zaczęli od początku czerwca ale im to idzie ( były momenty że całkowicie zwątpliliśmy). Następna mina ceny materiałów i terminy dostaw. Suporeks( szer 36- 9zł;24-6zł i 12-3zł) i terivę kupiliśmy w 2006 i całe szczęście ale materiał na dach dopiero 03-04/2007 ( drożej o około 10 tyś niż w 2006) i oczywiście beton droższy o około 40%.

• 1 year później...

Dzień dobry Forumowiczom

Jestem dziś pierwszy raz na forum.

W związku z tym, iż podjąłem decyzję o budowie virgo II czy mógłbym otrzymać od was porady na kilka pytań, które mnie interesują:

-czy ten pokój o powierzchni 9 m2 na górze nie jest za mały i można w nim w miarę ustawić meble dla dziecka. Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym o przeslanie zdjęć wnętrza tego pokoju.

- Interesują mnie również rozwiązania schodów i kominka. Jak te dwie w moim zdaniem bardzo ważne sprawy udało się wam zrobić.

- czy waszym zdaniem warto dom nieco wynieść ponad poziom gruntu, by wyprofilować większe spadki otaczającego go ogrodu.

Z góry serdecznie dziękuję za okazaną pomoc.

Czy ktoś z Państwa buduje lub wybudował taki dom w okolicach Lublina by obejrzeć go w stanie rzeczywistym.

Pozdrawiam

Artur

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 4 months później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...

Witam, na wiosne ruszamy z budową Virgo II z podwójnym garażem z pracowni dobre domy. Interesują mnie wszelkie informacje na temat kosztów budowy :o (w tym wynagrodzenie murarzy i zakres prac które w danej cenie wykonali) oraz podpowiedzi w zakresie rozwiązań problemów na które można się natknąć w trakcie budowy. Zdjęcia również mile widziane :lol:

oto moje dane kontaktowe:

[email protected] :D

• 1 year później...

Witam,

my własnei ruszamy z budowa virgo II z podwójnym garzem z pracowni dobre domy. Czy ktoś dokonywał jakis zmain w projekcie?

Boję sie ze dom trochę mały jak na 4-os rodzine... Taka mała kuchnia, salon tez wydaje mi sie mały.. Co wy na to?

prosze o porady? Teraz mam wątpliwości ale trochę za pozno :( Czy jak sypialnia jest na gorze to sprawdza taki ukłąd?