daggulka 09.03.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 a mnie nic nie przysłali ...z tego co ostatnio przysłali wynika, że jeszcze w marcu i kwietniu zapłacę normalną czyli jak zwykle w cholerę wysoką ratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flexus 09.03.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 "Przysłali", "nic nie przysłali", "aktualizują co 3 miesiące chyba" .... Ręce opadają!!! O czym tu dyskutować? Czy nie czytaliście tych szczegółów przed podpisaniem umów? Mnie nie mieści się w głowie, aby interesować się tym dopiero po podpisaniu umowy i biadolić, że to czy tamto, bank informuje czy nie informuje! Bank po prostu robi to co w umowie i tyle. I na dobrą sprawę nie musi informować. Po co? To wszystko jest w umowie. Przecież oprocentowanie kredytu, od czego zależy, jak się zmienia, ile w tym marży banku itd, itp. to podstawowe sprawy przy wyborze kredytu! Jak walutowy to LIBOR, ale czy 1M, czy 3M itd., z którego dnia miesiąca (kwartału) skutkuje i kiedy zmianą oprocentowania? Jak złotówkowy to Wibor. A Libor lub Wibor można i należy samemu sprawdzać na bieżąco np. tu:http://www.bankier.pl/fo/kredyty/components/elw/index.html?what=3M&dataminY=2008&dataminM=12&dataminD=30&datamaxY=2008&datamaxM=12&datamaxD=30&zakladka=wibori na bieżąco można i należy kontrolować oprocentowanie jakie bank nalicza. Przecież bank może sie pomylić. To też są omylni ludzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 09.03.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Albo obok... http://www.bankier.pl/fo/kredyty/components/elw/index.html?zakladka=wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaaniaaa 10.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a mnie nic nie przysłali ...z tego co ostatnio przysłali wynika, że jeszcze w marcu i kwietniu zapłacę normalną czyli jak zwykle w cholerę wysoką ratę Najlepiej sprawdź w umowie, co ile miesięcy Twój bank aktualizuje stawkę Wibor. Jak obniżą później, to też dobrze, ważne że w ogóle obniżą Tak więc głowa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a mnie nic nie przysłali ...z tego co ostatnio przysłali wynika, że jeszcze w marcu i kwietniu zapłacę normalną czyli jak zwykle w cholerę wysoką ratę Najlepiej sprawdź w umowie, co ile miesięcy Twój bank aktualizuje stawkę Wibor. Jak obniżą później, to też dobrze, ważne że w ogóle obniżą Tak więc głowa do góry Kredyt daggulki był już na forum rozłożony na czynniki pierwsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.03.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dokładnie ...co 3 miechy aktualizują , ale chociaż se pobiadole że tak cholera nie co miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.03.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 dokładnie ...co 3 miechy aktualizują , ale chociaż se pobiadole że tak cholera nie co miesiąc Jak chcesz co miesiąc -spróbuj w banku aneksować umowę. Pamiętaj, że jak stopy zaczną rosnąć sytuacja się odwróci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 10.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 "Przysłali", "nic nie przysłali", "aktualizują co 3 miesiące chyba" .... Ręce opadają!!! O czym tu dyskutować? Czy nie czytaliście tych szczegółów przed podpisaniem umów? Mnie nie mieści się w głowie, aby interesować się tym dopiero po podpisaniu umowy i biadolić, że to czy tamto, bank informuje czy nie informuje! Bank po prostu robi to co w umowie i tyle. I na dobrą sprawę nie musi informować. Po co? To wszystko jest w umowie. Przecież oprocentowanie kredytu, od czego zależy, jak się zmienia, ile w tym marży banku itd, itp. to podstawowe sprawy przy wyborze kredytu! Jak walutowy to LIBOR, ale czy 1M, czy 3M itd., z którego dnia miesiąca (kwartału) skutkuje i kiedy zmianą oprocentowania? Jak złotówkowy to Wibor. A Libor lub Wibor można i należy samemu sprawdzać na bieżąco np. tu: http://www.bankier.pl/fo/kredyty/components/elw/index.html?what=3M&dataminY=2008&dataminM=12&dataminD=30&datamaxY=2008&datamaxM=12&datamaxD=30&zakladka=wibor i na bieżąco można i należy kontrolować oprocentowanie jakie bank nalicza. Przecież bank może sie pomylić. To też są omylni ludzie. PozdrawiamDokladnie.Leszcze podpisaly umowy ,czesto na cale zycie nie czytajac dokladnie,ani nie konsultujac sie z kims kto ma wiecej wiedzy od nich(no,w koncu kazdy leszcz,jest przekonany,ze jest rekinem ).Wzili,najmniej dla nich kozystne kredyty w obcej walucie jak zloty stal najwyzej i teraz zaczyna sie jazda na maxa.Az,milo sie patrzy .Acha mieszkam z "mamusia" w U.K i pracuje "na zmywaku ",a na kredyt"mnie nie stac' ,a ceny nieruchomosci "beda rosly do 2012 roku ,bo bedzie Euro i kibice wykupia mieszknia w PL" ,az mnie zazdrosc zrzera gdy ktos kupil nieruchmosc w latach 2006-2008 i "stac" go bylo na kredyt we frankach .Moj najmlodszy syn (mial 9 lat wtedy jak Polacy na gorce brali kredyt we frankach , ma jakies tam pojecie o ekonomi,cos mu czasami tlumacze ) to sam stwierdzil"tata, miales racje ,Polacy sa walnieci,prawie tak samo jakRosjanie" .Ogolnie,podpisali,nie bardzo wiedza co ,ale mialo byc taniej (i nawet bylo jakis czas),a teraz jedola i przezywaj jak mrowka okres .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 10.03.2009 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 "Przysłali", "nic nie przysłali", "aktualizują co 3 miesiące chyba" .... Ręce opadają!!! O czym tu dyskutować? Czy nie czytaliście tych szczegółów przed podpisaniem umów? Mnie nie mieści się w głowie, aby interesować się tym dopiero po podpisaniu umowy i biadolić, że to czy tamto, bank informuje czy nie informuje! Bank po prostu robi to co w umowie i tyle. I na dobrą sprawę nie musi informować. Po co? To wszystko jest w umowie. Przecież oprocentowanie kredytu, od czego zależy, jak się zmienia, ile w tym marży banku itd, itp. to podstawowe sprawy przy wyborze kredytu! Jak walutowy to LIBOR, ale czy 1M, czy 3M itd., z którego dnia miesiąca (kwartału) skutkuje i kiedy zmianą oprocentowania? Jak złotówkowy to Wibor. A Libor lub Wibor można i należy samemu sprawdzać na bieżąco np. tu: http://www.bankier.pl/fo/kredyty/components/elw/index.html?what=3M&dataminY=2008&dataminM=12&dataminD=30&datamaxY=2008&datamaxM=12&datamaxD=30&zakladka=wibor i na bieżąco można i należy kontrolować oprocentowanie jakie bank nalicza. Przecież bank może sie pomylić. To też są omylni ludzie. PozdrawiamDokladnie.Leszcze podpisaly umowy ,czesto na cale zycie nie czytajac dokladnie,ani nie konsultujac sie z kims kto ma wiecej wiedzy od nich(no,w koncu kazdy leszcz,jest przekonany,ze jest rekinem ).Wzili,najmniej dla nich kozystne kredyty w obcej walucie jak zloty stal najwyzej i teraz zaczyna sie jazda na maxa.Az,milo sie patrzy .Acha mieszkam z "mamusia" w U.K i pracuje "na zmywaku ",a na kredyt"mnie nie stac' ,a ceny nieruchomosci "beda rosly do 2012 roku ,bo bedzie Euro i kibice wykupia mieszknia w PL" ,az mnie zazdrosc zrzera gdy ktos kupil nieruchmosc w latach 2006-2008 i "stac" go bylo na kredyt we frankach .Moj najmlodszy syn (mial 9 lat wtedy jak Polacy na gorce brali kredyt we frankach , ma jakies tam pojecie o ekonomi,cos mu czasami tlumacze ) to sam stwierdzil"tata, miales racje ,Polacy sa walnieci,prawie tak samo jakRosjanie" .Ogolnie,podpisali,nie bardzo wiedza co ,ale mialo byc taniej (i nawet bylo jakis czas),a teraz jedola i przezywaja jak mrowka okres .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 11.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dokladnie.Leszcze podpisaly umowy ,czesto na cale zycie nie czytajac dokladnie,ani nie konsultujac sie z kims kto ma wiecej wiedzy od nich(no,w koncu kazdy leszcz,jest przekonany,ze jest rekinem ).Wzili,najmniej dla nich kozystne kredyty w obcej walucie jak zloty stal najwyzej i teraz zaczyna sie jazda na maxa.Az,milo sie patrzy .Acha mieszkam z "mamusia" w U.K i pracuje "na zmywaku ",a na kredyt"mnie nie stac' ,a ceny nieruchomosci "beda rosly do 2012 roku ,bo bedzie Euro i kibice wykupia mieszknia w PL" ,az mnie zazdrosc zrzera gdy ktos kupil nieruchmosc w latach 2006-2008 i "stac" go bylo na kredyt we frankach .Moj najmlodszy syn (mial 9 lat wtedy jak Polacy na gorce brali kredyt we frankach , ma jakies tam pojecie o ekonomi,cos mu czasami tlumacze ) to sam stwierdzil"tata, miales racje ,Polacy sa walnieci,prawie tak samo jakRosjanie" .Ogolnie,podpisali,nie bardzo wiedza co ,ale mialo byc taniej (i nawet bylo jakis czas),a teraz jedola i przezywaja jak mrowka okres .Pzdr Gumis107 - a nie łaska poczekać? Te kredyty są na trochę dłużej. Zastanawiające z jaką łatwością niektórzy wypowiadają krytyczne opinie. Gdzie byliście rok temu? Gdzie będziecie za lat 3, kiedy znów sytuacja może sie odwrócić... Tacy ekonomiści a posteriori.... Zazdrość to jak rozumiem raczej z powodu odwagi i ambicji Tych Polaków. W przyszłym miesiącu uruchamiam kolejną transzę, marża na starych warunkach. Jakoś nie posra... sie ze strachu jeszcze. Wiedziałem i wiem nadal co podpisałem. P.S. Widać latorośl dobrze wychowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 12.03.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Leszcze podpisaly umowy ,czesto na cale zycie nie czytajac dokladnie,ani nie konsultujac sie z kims kto ma wiecej wiedzy od nich(no,w koncu kazdy leszcz,jest przekonany,ze jest rekinem ) Ale jaki INWESTOR byl z takiego LESZCZA Szastali kasa na lewo i prawo,nie załowali grosza na nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.03.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ale jaki INWESTOR byl z takiego LESZCZA Szastali kasa na lewo i prawo,nie załowali grosza na nic Rozumiem, że twoje podejście do ludzi, którzy zlecają ci robotę zupełnie sie nie zmieniło... Nadal z pogardą..... Całe szczęście, że u mnie robią inne ekipy.... Podobno niektórzy kucharze plują do zupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 12.03.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A tymczasem Bank Szwajcarii obniżył dziś stopy procentowe o 0,25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 12.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 A tymczasem Bank Szwajcarii obniżył dziś stopy procentowe o 0,25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.03.2009 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 znowu będę płacić niższą ratę.I frank się trochę ruszył... same tragedie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.03.2009 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ale jaki INWESTOR byl z takiego LESZCZA Szastali kasa na lewo i prawo,nie załowali grosza na nic Rozumiem, że twoje podejście do ludzi, którzy zlecają ci robotę zupełnie sie nie zmieniło... Nadal z pogardą..... Całe szczęście, że u mnie robią inne ekipy.... Podobno niektórzy kucharze plują do zupy... O co Tobie chodzi Panie Wirecki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ale jaki INWESTOR byl z takiego LESZCZA Szastali kasa na lewo i prawo,nie załowali grosza na nic Rozumiem, że twoje podejście do ludzi, którzy zlecają ci robotę zupełnie sie nie zmieniło... Nadal z pogardą..... Całe szczęście, że u mnie robią inne ekipy.... Podobno niektórzy kucharze plują do zupy... O co Tobie chodzi Panie Wirecki?A o te żałosne, pogardliwe, lekceważące posty w kierunku tych o których piszesz, Janie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 13.03.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Niedługo nie będzie miał Bank Szwajcarii co obniżać A kurs jak ładnie na wykresie wygląda. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 13.03.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A o te żałosne, pogardliwe, lekceważące posty w kierunku tych o których piszesz, Janie.... Mosci Wirecki jesli juz to Panie Janie!! Nikim nie pogardzam,a że często lekce sobie waże co niektóre wypowiedzi,nie uwazam za naganne. Nigdy nie byłem wazeliniarz i nie zamierzam być. Faktem jest iz swiadcze usługi,ale nie dla wszystkich,ot co. Takiemu Leperowi na ten przykład,chocby i złotem płacił nie wykonam zadnej Bywaj w zdrowiu mości Wirecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 14.03.2009 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Pownineneś się cieszyć, że nie masz we frankach, bo nie staniałaby Ci o 7 zł tylko zdrożała o 700. Ja brałam kredyt w czerwcu w CHF pierwsza rata 450 zł , a dzisiaj płacę ok. 800. pozdrawiam renius, to dziwne bo ja brałam w sierpniu 2008 we frankach, do tej pory rata 920 zł, od marca 320 zł. Każdy przypadek jest indywidualny. Ludzie negocjowali różne marże, różne okresy zmiany oprocentowania, jak widzisz nie u każdego rata poszła do góry a śmiem nawet twierdzić że w związku z tak niskim Liborem wielu osobom, m.in mnie poszła do dołu Tak, tylko ja nie mam długoterminowego, a krótkoterminowy, co sprowadza do tego, ze oprocentowanie i marża jest inna. Jeżeli masz hipoteczny to się zgodzę Jeśli masz kredyt krótkoterminowy, to max do sierpnia, więc nie ma co płakac My mamy jeszcze 20-30 lat splacania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts