krolik2002 22.02.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Opowiem Wam jaki numer odwaliłem w temacie wyboru waluty Przeczołgaliśmy naszego brokera, Nordea z kolei mnie przeczołgała...pewnie dla równowagi w każdym razie decyzja kredytowa (we franciszkach) była więc umówiliśmy się na podpisanie umowy. Przywitali nas kawą i ciastkami...sielanka. Wziąłem długopis do ręki ale lekko zbladłem i resztkami zdrowego rozsądku zagadałem Panią "Bankierkę": - kredyt będzie w transzach ? -tak -może się zdarzyć, że po zmianie kursu ostatniej nie dostanę? -no, teoretycznie tak -a teoretycznie może się zdarzyć, że zadzwonicie do mnie abym Wam jeszcze oddał pieniądze z ostatniej transzy? -no, teoretycznie tak więc ładnie przeprosiłem i powiedziałem, że właśnie się rozmyśliłem W sumie każdy może zmienić zdanie hihi a teraz słuchajcie jak Nordea chciała mnie ORŻNĄĆ (inaczej tego nie nazwę) Pani z banku powiedziała, żebym podpisał umowę w CHF a zaraz będzie przewalutowana na PLN bo mają taką opcję ZA DARMO. Coś mnie tknęło i zapytałem po jakim kursie, na co usłyszałem "ile może się zmienić w 4dni". Założyłem sobie dosłownie wahnięcie o 2-3gr i wyszło jakieś 4000pln. Pomyślalem, że na te 4tysie to troszkę muszę się "pozginać" w robocie i podziękowałem. i na deser Potem okazało się, że nie wspomnieli o jednym drobiazgu....przy przewalutowaniu z CHF na PLN musiałbym pokryć różnicę kursową SPRED (czy jak to się pisze). Te DARMO mogło mnie kosztować ponad 27kpl UWAŻAJCIE na "gratisy" bankowe....chyba bym się pociął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Tylko ja się tak zastanawiam - po co brać kredyt w CHF i go od razu przewalutować Przecież bank NIC nie daje za darmo. Co nie zmienia faktu, że jestem baaaaaaardzo zadowolona z mojego kredytu w Nordea z oprocentowaniem 1,14 % w CHF rocznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 23.02.2010 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tytuł bardzo mi sie podoba. Spłacam już 6 lat i mam 100% pewność - że tytuł posta jest idealnie prawdziwy - niestety......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.04.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 ;)Znów niższe oprocentowanie .... co prawda o 0,16 ale zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts