Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wielka ściema ... kredyt w złotówkach

daggulka

Recommended Posts

Opowiem Wam jaki numer odwaliłem w temacie wyboru waluty :lol: Przeczołgaliśmy naszego brokera, Nordea z kolei mnie przeczołgała...pewnie dla równowagi :wink: w każdym razie decyzja kredytowa (we franciszkach) była więc umówiliśmy się na podpisanie umowy.

Przywitali nas kawą i ciastkami...sielanka. Wziąłem długopis do ręki ale lekko zbladłem i resztkami zdrowego rozsądku zagadałem Panią "Bankierkę":

- kredyt będzie w transzach ?

-tak

-może się zdarzyć, że po zmianie kursu ostatniej nie dostanę?

-no, teoretycznie tak

-a teoretycznie może się zdarzyć, że zadzwonicie do mnie abym Wam jeszcze oddał pieniądze z ostatniej transzy?

-no, teoretycznie tak

więc ładnie przeprosiłem i powiedziałem, że właśnie się rozmyśliłem :D W sumie każdy może zmienić zdanie hihi

a teraz słuchajcie jak Nordea chciała mnie ORŻNĄĆ (inaczej tego nie nazwę)

Pani z banku powiedziała, żebym podpisał umowę w CHF a zaraz będzie przewalutowana na PLN bo mają taką opcję ZA DARMO. Coś mnie tknęło i zapytałem po jakim kursie, na co usłyszałem "ile może się zmienić w 4dni". Założyłem sobie dosłownie wahnięcie o 2-3gr i wyszło jakieś 4000pln. Pomyślalem, że na te 4tysie to troszkę muszę się "pozginać" w robocie i podziękowałem.

i na deser

Potem okazało się, że nie wspomnieli o jednym drobiazgu....przy przewalutowaniu z CHF na PLN musiałbym pokryć różnicę kursową SPRED (czy jak to się pisze). Te DARMO mogło mnie kosztować ponad 27kpl

UWAŻAJCIE na "gratisy" bankowe....chyba bym się pociął

• Odpowiedzi 363
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tylko ja się tak zastanawiam - po co brać kredyt w CHF i go od razu przewalutować :o Przecież bank NIC nie daje za darmo.

Co nie zmienia faktu, że jestem baaaaaaardzo zadowolona z mojego kredytu w Nordea z oprocentowaniem 1,14 % w CHF rocznie :):)

• 2 months później...