Gabi.gg 14.02.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja pomalowałam prawie cały dom na kolor zbliżony do koloru wanilii, a dokładnie pastelowa orchidea z duluxa. Nie żałuję, bo do wszystkiego pasuje.Jest miło ciepło i przytulnie. Polecam Ja też polecam "pastelową orchideę" z Duluksa. Mam pomalowane nią nie tylko ściany (większość), ale też wszystkie sufity. Pastelowa orchidea pasuje niemal do wszystkiego, jest bardzo neutralna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 15.02.2009 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 reasumując: jakis delikatny! ale KOLOR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 15.02.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ja mam w większości pomieszczeń magnolię, w niektórych pokojach połączoną z dodatkiem innego koloru. W sypialni jest np. magnolia, a ściana u wezgłowia łózka jest czekoladowa. W salonie też magnolia, ale dwie scianki lekko odgradzające aneks kuchenny są w kolorze orzecha z Duluxa. Przedpokój, żeby nieco odcinał się od salonu jest pomalowany na jasny beż (Dulux). Klatka schodowa (u mnie to pokój przerobiony na klatkę schod.) też w kolorze magnolii. A że pomieszczenia sie ze sobą łączą, bardzo dobrze to wygląda. Nie ma pstokacizny, jest jasno, lekko i przestronnie.Na poddaszu mamy otwartą przestrzeń. Pomalowaliśmy na eggwhite (taka złamana biel). BArdziej mi się podoba niż typowa biel, bo nie jest taka "szpitalna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 15.02.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 u mnie w domu rowniez dominuje magnolia, duluxa nie uwazam ze jest oklepana. bo jest kolorem domiinujacym w domach w UK- a tak na marginesie tez ogladalam ten program) w poszczegolnych pokojach wpowadzilismy dodatkowe kolory np. zielen alpejska w salonie czy francuski fiolet w sypialni, ktora ma okna na poludnie i zachod wiec chcialam by byla w chlodnej tonacji. Wnetrze w magnoli prezentyje sie elegancko,harmonijnie i po prostu przytulnie poprzedni dom mialam pomalowany na bialo i teraz zachcialo mi sie koloru pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 16.02.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 To ja może następny dom też pokoloruje , na razie biły mi sie nie znudził, ale moja córcia prosi o różowy kolor w swoim pokoju więc szykują się zmiany. A jak Julci pomaluje pokój to i syn zapragnie więc pewnie na etapie odświeżania domu na wiosne wiele sie pozmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 17.02.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Mam pytanie do osób, które mają u siebie magnolię. Czy jest to kolor z Bondexu "Super wall"? Czy jakaś inna firma - bo chyba nie Dulux, tam nie kojarzę takiego koloru, a też szukam złamanej na ciepło bieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bondzo83 17.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Niestety tylko w salonie mam "magnolię", planowaliśmy w całym domu, niestety zły dobór farby trafił na kuchnię i za drugim podejściem znaleźliśmy 'magnolie" (salon).My malowaliśmy wszystkie ściany farba firmy PARA - mają baaaaardzo duży wybór kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika34 17.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 a ja jak najbardziej jestem za jednym kolorem w całym domu, ponadto biel jest kolorem ponadczasowym zawsze eleganckim , gdzieś wyczytałam że biel nie jest ciepła ale również nie jest zimna i tak jak napisała Nefer jest doskonałym tłem dla całej reszty , przy białym wnetrzu pieknie uwidaczniaja się przedmioty , jestem jak najbardziej za bielą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 18.02.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mam pytanie do osób, które mają u siebie magnolię. Czy jest to kolor z Bondexu "Super wall"? Czy jakaś inna firma - bo chyba nie Dulux, tam nie kojarzę takiego koloru, a też szukam złamanej na ciepło bieli Dulux ma magnolię. Ja mam właśnie z Duluxa. http://img252.imageshack.us/img252/3617/dsc6709malebd6.jpg A tak wygląda w zestawieniu z czekoladową tikkurilą. http://img3.imageshack.us/img3/2668/dsc6640malero3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.02.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 asizo, wielkie dzięki za odpowiedź i fotki Niestety, dla mnie ta magnolia jest jednak zbyt żółta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edziab 18.02.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 uniwersalnym kolorem w chlodnym odcieniu jest "jasny bez" duluxa - mam go w salonie w polaczeniu z jedna sciana w kolorze "amerykanski orzech" dekorala (swietny ciemny braz w chlodnym odcieniu - inne brazy wygladaj przy nim jka... kupa heheheh) oraz wsypialni z "jagodowym koktajlem" duluxa i w tym przypadku bardziej wyglada na szary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.02.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 asizo, wielkie dzięki za odpowiedź i fotki Niestety, dla mnie ta magnolia jest jednak zbyt żółta joliska, ta magnolia nie jest aż tak zółta. Zdjęcia robione z lampą i niestety kolor trochę przekłamany. Początkowo chcieliśmy jasny beż, ale zrobiłam próbki i w salonie wyglądał brudno. Za to mamy go w przedpokoju i tam wygląda dobrze. Spróbuję jeszcze poszukać zdjęć magnolii w innym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.02.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 joliska, o tu masz przegląd kolorów Duluxa: http://img8.imageshack.us/img8/6161/dsc6619malenh9.jpg w salonie magnoliaw przedpokoju jasny beża ten najciemniejszy to orzech włoski (ale orzecha chyba nie będzie, bo nastąpiły małe zmiany w projekcie i teraz nam nie pasuje do całosci) I tu jeszcze magnolia najbardziej zbliżona do rzeczywistego odcienia:http://img25.imageshack.us/img25/1755/dsc6796malesf6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 19.02.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 możesz napisać jakim kolorem pomalowana jest ta ciemna ścianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.02.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 możesz napisać jakim kolorem pomalowana jest ta ciemna ścianka? To orzech włoski Duluxa. W rzeczywistości trochę ciemniejszy niz na tym zdjęciu. Wygląda raczej tak (tu w zestawieniu z magnolią): http://img18.imageshack.us/img18/2311/dsc6749malesc6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 19.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Też mam ten kolor, ale u mnie wygląda zupełnie inaczej. Jest bardziej zimny wpadający trochę w odcienie brudnoszare. ale może to kwestia oświetlenia. Na Twoich zdjęciach podoba mi się bardziej . Ja połączyłam go z białą czekoladą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 19.02.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 moim zdaniem juz lepiej isc w jakies odcienie bialego niz tej wszechobecnej magnoli czy ecri , mam dosc jak widze ten kolor, ale kolor scian tez zalezy duzo od tego jakie preferujesz wnetrza , bo jesli jakies nowoczesne to polecam baily lepiej sie komponuje niz ecri czy magnolia ktora pasuje juz do innego wnetrza:0 ja mam dom pomalowany w szarosciach bardziej i mniej nasyconych i nie jest napewno smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 19.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 moim zdaniem juz lepiej isc w jakies odcienie bialego niz tej wszechobecnej magnoli czy ecri , mam dosc jak widze ten kolor, ale kolor scian tez zalezy duzo od tego jakie preferujesz wnetrza , bo jesli jakies nowoczesne to polecam baily lepiej sie komponuje niz ecri czy magnolia ktora pasuje juz do innego wnetrza:0 ja mam dom pomalowany w szarosciach bardziej i mniej nasyconych i nie jest napewno smutno Ja też bym chętnie poszła w szarości, ale musiałam wybrać ciepłe barwy (wiem, ze szarości też mogą być ciepłe, ale zmuszeni byliśmy pójść w odcienie beżów i brązów i zbliżone). Dom kupiliśmy już gotowy, robimy tylko przeróbki, nie na wszystko jest kasa - m.in. drzwi wewnętrzne zostają (przynajmniej na razie, czyli na kilka lat) takie jakie są (widać na zdjęciach), a nie są to drzwi bardzo nowoczesne niestety i w kolorze na pewno też nie takim, jaki ja bym wybrała. Także magnolia i beże to u nas taki kompromis, ale nie wyszło źle i mnie się nawet podoba - jest przytulnie i przestronnie. Nie zawsze można mieć wszystko dokładnie tak, jak się chce. Może za jakiś czas uda się jeszcze parę rzeczy pozmieniać. Póki co cieszy mnie sama perspektywa posiadania własnego domu z ogrodem, bo w porównaniu z gnieżdżeniem się z dwójką dzieci w 48 metrowym mieszkaniu po babci to jest jak zapowiedź raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 19.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 witam, ja mam cały dom w bieli Kabe- to taka złamana biel- ciepła, do tego 1 ściana w salonie jasny beż duluxa. Malując jeszcze raz nic bym nie zmieniła no ale ja w ogóle uwielbiam białe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 20.02.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 ja jakbym chciała pomalować tylko salon na magnolie to odpada, bo mam otwartą przestrzeń i nie mam gdzie zakończyć tej ściany. Wtedy cały dół musiałabym mieć w tym kolorze co salon. Dlatego łatwiej było dać biel. Chyba że sie mylę i można ścianę zakończyć w jednym miejscu i połączyć ją z innym kolorem ale to chyba by dziwnie wglądało. nie spotkałam się z tym nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts