katrina78 14.02.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam! Czy ktoś mógłby mi polecić dobre kosmetyki dla kobiet w ciąży? Chodzi mi o takie na rozstępy i nawilżające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 14.02.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Wszystko zależy od tego, ile chcesz wydać, jaką konsystencję preferujesz... Z doświadczeń oleżanek wiem, że używanie preparatów z górnej półki cenowej (np: Mustela) nie gwarantuje, że rozstępy się nie pojawią , a że jest na co wydać pieniążki w ciąży i po niej używałam takich preparatów: - Fissan - krem w tubce, jakiegoś niemieciego producenta- nie pamiętam , a nie mam już opakowania - dość tłusty (może to niewygodne, ale moim zdaniem lepiej chroni skórę przed rozstępami), używałam go od początku ciąży, jednak po jakimś czasie przestał mi odpowiadać jego zapch - FOLIACTI - krem zapobiegający rozstępom z serii Pharmaceris seria M - to mój faworyt, świetnie się wchłania, wydajny i ma taki delikatny, przyjemny zapach - krem Ziajka z seri mamma - też dobrze się wchłania i delikatnie pachnie. Obecnie na końcówce ciąży używam Pielęgnującego Mleczka Nivea do skóry bardzo suchej (to ten w granatowej butli) - moim zdaniem bardzo dobrze nadaje się do omawianego celu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 14.02.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja używam popularnych balsamów do skóry przesuszonej, odstawiłam natomiast wszystkie mazidła na niedoskonałości skóry z kofeiną, rozgrzewające i tym podobne.Rozstępy jak się mają pojawić to żaden krem tego nie zmieni. To racze kwestia stanu skóry, jej elastyczności i czynników dziedzicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 09.03.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Tez uważam, że nawet te z górnej półki nie dadzą gwarancji więc codziennie, oprócz balsamu nawilżającego, po kąpieli wcieram zwykłą oliwkę robiąc masaż brzucha i piersi. Stosuje ją co drugi dzień, na przemian z masłem kakaowym Ziai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 09.03.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Wszystko zależy od tego, ile chcesz wydać, jaką konsystencję preferujesz... Z doświadczeń oleżanek wiem, że używanie preparatów z górnej półki cenowej (np: Mustela) nie gwarantuje, że rozstępy się nie pojawią . własnie ten preparat MUSTELA uzywa moja synowa , za 3 tyg rodzi -wczoraj ogladalam jej brzuszek ...jest rewelacyjnie gladki ,bez rozstepow i przebarwien -kupuje na allegro 2x taniej ( za 2 op.placa 80zl -starcza na 2 miesiace ) http://image.ceneo.pl/data/products/428237/product.jpg smaruje nim jeszcze pupe i uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 10.03.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a ja mimo smarowania i tak mam rozstępy na brzuchu,udach i ramionach Stosowałam kosmetyki dla lepszego samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 10.03.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Też uzywałam musteli w pierwszej ciąży - a rozstępy i tak się pojawiły wiec uważam, ze jak ma się predyspozycje skórne to najdroższy i najlepszy kosmetyk nie pomoże. Teraz używam zwykłego balsamu nivea do skóry suchej - po trzecim miesiacu kupię moze coś specjalnego dla ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 12.03.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 ja na poczatku używałam trochę musteli, później kupiłam Fissan (za tłusty, i zapch mi się nie podobał), nastepnei kupiłam chyba jakiś kremo-żel z kolastyny. w końcu trafiłam na mamamia ziaja - rewelacja, ani jedego rozstępu nie mam po ponad 4 kg dziecieciu znajoma używa kremu mothercare - mówi że fajny niezłe są też kosmetyki z chicco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 12.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Generalnie moim zdaniem szkoda kasy na jakiekolwiek kremy przeciw rozstępom. Wszystko zależy jaką masz skórę. Jeśli mają być to i tak się pojawią mimo najdroższego kremu.Mój ginekolog stwierdził, że w mojej skórze jest zbyt mało kolagenu i przez to skóra jest za mało elastyczna i stąd rozstępy. Podobno już pojawiły się kremy z kolagenem ale ja ich nie próbowałam. Spytaj w drogerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Zona od jakiegos czasu uzywa kremu perlowego No-Scar. W prawdzie nie na rozstepy, ale na blizne pooperacyjna. Jednak z tego co wiem na rozstepy rowniez jest zalecany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Zona od jakiegos czasu uzywa kremu perlowego No-Scar. W prawdzie nie na rozstepy, ale na blizne pooperacyjna. Jednak z tego co wiem na rozstepy rowniez jest zalecany. Z tego co wiem, to on działa po fakcie Znaczy rozjaśnia blizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 No zgadza sie po fakcie,no bo jak blizny nie ma to smarowanie chyba zbedne Blizny rozjasnia i wygladza, lagodzi objawy tradziku, redukuje rozstepy. Tak bynajmniej powinien dzialc sadzac z opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 16.03.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Smarowałam oliwką, rozstepy się pojawiły po porodzie dopiero, wcześniej było pieknie, nie wiedziałam że wychodż po fakcie. Teraz już tylko gimnastyka a nie chce się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 18.04.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Drugą ciążę używam Galenica Elancyl na rozstępy.Po Hani nie mam ani milimetra, teraz też nie wychodzi http://s3.alejka.pl/i2/p/36/48/36d353e321d84_0_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 19.04.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam! Czy ktoś mógłby mi polecić dobre kosmetyki dla kobiet w ciąży? Chodzi mi o takie na rozstępy i nawilżające. ja używałam zwykłą oliwkę bambino żadnych rozstępów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 19.04.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Też uzywałam musteli w pierwszej ciąży - a rozstępy i tak się pojawiły wiec uważam, ze jak ma się predyspozycje skórne to najdroższy i najlepszy kosmetyk nie pomoże. (...) Arco, u mnie to samo . Z tym, że przez prawie całą ciążę zero rozstępów. Planowany termin narodzin był 31 maja, rozstępy wyszły 5 czerwca, a Mikrus urodził się 10 czerwca . Moim zdaniem szkoda kasy na mustelę, chyba, że kupuje się sobie spokój ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolor23 25.01.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Moim sprawdzonym kosmetykiem w ciąży jest krem na rozstępy marki efektima pharacare. Używam go już 4 miesiąc (jestem w 6 miesiącu ciąży) i na mojej skórze rozstępy nie pojawiły się wcale! baa.. nawet skóra jest bardziej wzmocniona i odżywiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaka1 11.02.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) Ja kupowałam najczęściej kosmetyki w aptece i zawsze wczytywałam się w ulotkę abym miała pewność, że będzie to dla mnie odpowiednie. Zazwyczaj też kupowałam w aptekach internetowych i to w takich gdzie mogłam zapoznać się właśnie z opisem, np. tutaj:MODEROWANO] ceny zazwyczaj były mniejsze niż w aptece tradycyjnej. Starałam się też używać kosmetyków zupełni enaturalnych ale uwierzcie lub nie było to bardzo trudne takie znaleźć. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciarma 09.09.2019 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2019 (edytowane) Trafiłam na ten wpis, ponieważ mam spore rozstępy.. No dobra, nie aż takie, żeby poddać się jakiejś operacji czy coś, ale poszukuję dobrych kosmetyków. Jakiś czas używałam specjalnych ale zastanawiam się czy dobrze działają takie domowe kosmetyki, jak peeling z kawy robiłyście? Edytowane 9 Września 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts