retrofood 14.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Nie będzie pozwoleń na budowę ani na użytkowanie. Zastąpi je prosta rejestracja budowy. Ograniczony zostanie także wpływ sąsiadów na to, co powstaje za płotem - pisze "Rzeczpospolita". Takie zmiany uchwalił Sejm. Dotyczą one prawa budowlanego. http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6276732,_Rz___Juz_w_tym_roku_dom_bez_formalnosci.html http://www.rp.pl/artykul/8,263183_Budujacych_dom_czeka_mniej_formalnosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 14.02.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ustawa ma trafić do senatuhttp://www.rp.pl/artykul/8,263183_Budujacych_dom_czeka_mniej_formalnosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 14.02.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Nie rozumiem .... Chodzi o zakonczenie budowy i oddaniu do uzytkowania ..co sie zmieni?Nie bedzie wyrywkowych kontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 14.02.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Wszystko będzie tylko z nową nazwą . I znów trzeba sięwszystkiego będzie uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 14.02.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Nie cieszcie się, jeszcze nie przegłosowane. Jak zobaczę, to uwierzę. (ale nie powiem - brak tzw. odbioru by mi był baaaardzo na rękę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 14.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dla małych z odbiorami nic się nie zmienia. Teraz zgłaszasz zakończenie budowy i czekasz parę dni a potem będziesz rejestrować zakończenie buowy i czekać parę dni. Kupę papierów i tak trzeba będzie dostarczyć dokładnie taką samą. A duzi fakt nie będą musięli ubiegać się o decyzję. Jeśli dobrze pójdzie to duzi będą budować, nikt tego nie będzie na tym etapie sprawdzać, posprzedają ludziom mieszkania a potem trzeba będzie rozbierać bo niezgodnie z czymśtam wybudowane. Małym też to grozi bo dziś wrazie draki pierwsze co się podnosi to ,że mam pozwolenie na budowę i zgodnie z nim buduję więc wypad. Potem już tego zabezpieczenia nie będzie i w każdym momencie może się okazać że budujemy nie legalnie i już żaden urzędnik nie będzie za to odpowiadał tylk insestor i teoretycznie projektant. Ja uważam ,że źle to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 14.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Właśnie jestem na etapie adaptacji projektu. Mam nadzieję że zdążę na starych zasadach dostać pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts