madzia.a 14.02.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Witam! Od niedawna mam panele. Do krzesła komputerowego dokupiłam kółka kauczukowe (bądź gumowe), aby nie rysowały podłogi. Jednak zaczęłam się zastanawiać, czy takie kółka wystarczą, aby podłoga nie była porysowana? Czy może warto dokupic jeszcze specjalną mate? Czy zauważyliście u siebie zniszczone panele przy takich kółkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 14.02.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Myślę, że jakiś dywanik bądź mata będzie niezbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panelowy 14.02.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Są w sprzedaży przezroczyste maty, taka mata nie zaszkodzi, może tylko pomóc. Jeśli chodzi o warunki gwarancyjne paneli producenci wymagają faktycznie zmiany kółek na gumowe, nic nie wspominają o innych zabezpieczeniach paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 14.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 sama mata może nie wystarczyć ,radzę oprócz kółek położyć jakiś dywanik (ja za późno się zorientowałam i teraz mam jaśniejsze pole ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 15.02.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Mimo iż mam panele ac5 też muszę koniecznie kupić dywanik pod krzesło na kółkach. Jak to mówią kropla drąży skałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 15.02.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Mimo iż mam panele ac5 też muszę koniecznie kupić dywanik pod krzesło na kółkach. Jak to mówią kropla drąży skałę a kółka też zmieniłaś na kauczukowe? Ja za kółka zapłaciłam 40 zł, a mata pod takie krzesło w Castoramie kosztuje 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 15.02.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Kółek nie zmieniałam. Tyle, że u mnie wchodzi w grę miejsce pracy-nauki i zabawy prawie już nastolatki, co oznacza, że krzesło będzie mocno eksploatowane. Już mam na oku niewielki dywanik, który dodatkowo byłby uzupełnieniem wystroju pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 16.02.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 ja nadal zastanawiam się nad wydaniem 90 zł na tą mate. Kurcze, dwrogie to wszystko, ze ho, ho.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 17.02.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 może jeszcze ktoś wie cos na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 18.02.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A ja podłożyłem dywanik kupiny w Intermarche za 35 zł. Taki dziecinny z wzorkiem w drogi sprawuje sie idealnie.Kółka mam nadal z tworzywa. Miejsce intensywnie użytkowane przez małżonkę i córkę. Panele pod dywanikiem w idealnym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja wczoraj zakupiłam matę w ikei, jak na takie "przezroczyste nic" tania nie była, bo 90 zeta, więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Gdzieś tu na forum ludzie polecali te maty, więc moze warto wydać na matę niż zniszczyć podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 19.02.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 no tak, tylko mnie interesuje to, czy panele niszczą się pomimo posiadania kółek kauczukowych? W sklepie mówią, że takie kółka robione są specjalnie do używania ich przy panelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 19.02.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Ja wczoraj zakupiłam matę w ikei, jak na takie "przezroczyste nic" tania nie była, bo 90 zeta, więc mam nadzieję, że się sprawdzi. Gdzieś tu na forum ludzie polecali te maty, więc moze warto wydać na matę niż zniszczyć podłogę. a możesz podać nazwę tej maty? usiłowałem ją zlokalizować na stronie ikei, ale nie mogę, a wpisuję i mata i podkładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZABRA 19.02.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Mata ochronna KOLON Sprawdziłam właśnie na stronach IKEA i nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 19.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ano nie ma, też szukałam. przez ten temat schyliłam się, żeby zobaczyć, jak wygląda moja podłoga pod krzesłem, i włos mi się zjeżył na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 19.02.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 I na stronie tej maty nie znajdziecie w żaden sposób nie wyskakuje. Faktycznie kolon, są całkowicie przezroczyste i przezroczyste z kilkoma dużymi kwiatami. W sklepie jest na części z meblami biurowymi, pod biurkami i na ścianach - przynajmniej tak było wczoraj w Katowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 20.02.2009 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 I na stronie tej maty nie znajdziecie w żaden sposób nie wyskakuje. Faktycznie kolon, są całkowicie przezroczyste i przezroczyste z kilkoma dużymi kwiatami. W sklepie jest na części z meblami biurowymi, pod biurkami i na ścianach - przynajmniej tak było wczoraj w Katowicach Besta, a widziałas takie maty np. w castoramie? tam tez kosztują 90 zł, tylko nie są całkowicie przeźroczyste, tylko lekko matowe. Czy te z Ikei, sa zupełnie przexroczyste? Czy mogłabyś zrobic zdjecie jak ona wyglada na podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 16.02.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 U mnie krzesło na kółkach do paneli (chyba kauczukowych) jest intensywnie używane od 5 lat (biuro). Piszę "chyba" bo już nie pamiętam dokładnie - ale firma, u której zamawialiśmy meble do biura, pytała czy mamy panele bo muszą wtedy dać odpowiednie kółka. Po upływie tych 5 lat nie zauważam ani jednej ryski - panele laminat, raczej z dolnej półki cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 16.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 potwierdzam słowa basi228. U siebie pozmieniałem kółka na te z gumowymi nasadkami i ani jednej ryski na panelach. Zakupiłem je na aledrogo, 20zł za komplet czyli 5szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzidziaaa 26.04.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) [usunięto reklamę- Elfir] maty z najlepszego materiału (poliwęglan-stosowany w np. szybach antywłamaniowych,szybach w kaskach kierowców F1 itp.). Mają 10-letnią gwarancję,więc macie pewność ,że są najlepszej jakości. Służą wiele lat i dzięki nim Wasza podłoga nie będzie miała ani jednej ryski, Edytowane 8 Września 2011 przez Elfir reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts