Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

panele a kółka z krzesła pod komputer

madzia.a

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

witam wszystkich,

temat niszczenia paneli przez kółka mam moim zdaniem nieźle przerobiony, ponieważ stosowałem różne rozwiązania i w związku z nowymi miejscami pracy, nowymi biurkami itd temat jest ciągle żywy

1. dawno temu - zamieniłem kółka na lekko wypukłe krążki, które podkleiłem filcami - idealna sprawa, miałem wtedy podłogę drewnianą i była w super stanie, chociaż minus trochę się od butów wytarła, ale trudno, każdy wie, że drewno i buty nie pasują do siebie

2. podkładki barlinka - są ok, ale mało przeźroczyste i z czasem matowieją, sprzedawcy mówią, że to poliwęglan, ale moim zdaniem nie wiedzą co mówią, prawdziwy poliwęglan jest drogi, nie wyobrażam sobie, żeby taka wielka mata z prawdziwego poliwęglanu kosztowała koło 120 zeta i nie była krystalicznie przejrzysta

3. podkładki masterpad kupione na ich stronie www - myślę, że najlepszy stosunek jakości do ceny, dużo bardziej przeźroczyste niż te barlinka, są ok

4. podkładki tanie (jakieś 60 zeta) na allegro - dramat kompletny stają się żółte i szybko rysują, pewnie jakieś toksyczne badziewie

ludzie co wy piszecie o jakiś dywanikach? przecież to kompletny dramat jest i co narzekacie że 100 czy 90 zł to drogo za matę ochronną, jeżeli ta z ikei jest ok, to na pewno jest to dobra cena, ile sobie wyobrażacie że miałby kosztować wytrzymały materiał? no chyba że ktoś jest zwolennikiem rozwiązań jak panele za 18 złotych

• 10 years później...

A jak sytuacja wygląda 11 lat później?

Generalnie w tym wątku chwalone były podkładki z IKEA - ogólnie na wielu forach mają dobrą opinię.

W ostatnim poście jest wzmianka o poliwęglanowych matach marki Robelit. Mają 10 lat gwarancji są antypoślizgowe i mają grubość 1,8 mm więc powinny być solidne.

Warto się jeszcze czymś zainteresować?

Edytowane przez tryhp3
dodanie info

• 4 weeks później...