gutekvs 14.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 mam 30 arów rolnej ziemi i chce sie na nich pobudowac, z gminy dostaje odmowe o zmiane w miejscowym planie zabudowy co robic dalej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiek 14.02.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dokupić do poziomu "nowego gospodarstwa" najczęściej 1,5 ha i postawić budynki zagrodowe. Gmina nie ma prawa odmówić, oczywiście warunki stawia gmina (np.: wys. w kalenicy, sposób ogrzewania, ect....). Nie wiem tylko czy się nic nie zmieniło, ale to łatwo sprawdzić- zadzwoń do gminy jako X i powiedz, że kupiłeś np.: 1, 6 ha i chcesz postawić zabudowania zagrodowe.........Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 14.02.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 wystarcza 1 h fizycznej ziemi zakwalifikowanej jako działka rolna...(nie musi to być hektar przeliczeniowy), wtedy występujesz do gminy z wnioskiem o pozwoleniem na budowę 'siedliska'.... i zwykle dostajesz zgodę. nie przekształcasz jej na budowlaną ! jeśli kupiłeś 30 arów a nie 1 h to mogą być faktycznie problemy... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 14.02.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Ja miałem 1500m2 rolnej i wybudowałem jako siedlisko, co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 14.02.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Zalezy ile wynosi średnia wielkośc gospodarstwa w danym rejonie.Tak coś kiedyś było,jezeli chodzi o budowe siedliska. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 14.02.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 byłem w gminie i powiedziano mi ze juz nie mozna budowac siedliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
airkadio_k 14.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 a wystąpiłeś o warunki zabudowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubetr 14.02.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 ziemie można też wydzierżawić.........żeby mieć ten 1h i być rolnikiem a siedlisko postawić na swojej działce....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 14.02.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 byłem w gminie i powiedziano mi ze juz nie mozna budowac siedliska A po co byłeś w gminie? Idź do starostwa to oni wydają pozwolenie na budowę. Poza tym nic się nie zmieniło w przepisach - jak masz gospodarstwo o powierzchni co najmniej średniej z terenu to masz prawo postawić siedlisko - czyli dom, bez względu na plan zagospodarowania, brak sąsiadów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 14.02.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 admiro a możesz cos wiecej -gdzie wystąpić bo warunki zabudowy jak wogóle ugryźć ten temat od czego zacząc bo jak narazie wszyscy urzednicy tam gdzie byłem to mówią ZE SIE NIEDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 14.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 gutekvs - polecam przeczytać odpowiednie przepisy : http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2003/0717.htm Od art.60 ustawy mowa jest o warunkach zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutekvs 19.02.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia81 23.03.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Hej wamJa tez ma rolna dizałke...Musze wystapic,tzn jzu zlozylam o WZ do gminy,,potem wyłaczanie części ziemi z prodkcji rolnej(ten pod domem i garazem obliczanie ile to m kw. geodeta,on mapke) wtedy wylaczaja grunty,,do 0,5ha jest bezpłatnie,,tzn bez podatku,,powyzej slono sie buli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldemar adamczuk 05.04.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 mój problem wygląda tak na mojej działce stoi już dom i zabudowania gospodarcze ale chciałbym wybudować nowy dom i tu zaczyna się problem działka 58 a. została podzielona część działki położonej na terenach zabudowy mieszkaniowej a część według mnie i każdego rozsądnego człowieka nadająca się pod zabudowę zaliczono do tzw. ZR część działki leży więc na terenie zieleni nie urządzonej / to jest mój problem nie mge budować domu tam /wygląda na to że ktoś zrobił nie tylko mnie ale wszystkim w pobliżu mojej działki na złość albo dobrze tym którzy z polem nic nie robią i rosną sobie tylko chwasty co z tym fantem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts