Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D Witam Was serdecznie w Waszych komentarzach :D

Widzę że jestem pierwszym gościem, ale zawsze ktoś musi być tym pierwszym :lol: :lol: :lol:

Beatko pytałaś o schody, dla mnie zdecydowanie to drugie zdjęcie schodów w Twoim dzienniku jest faworytem. Moje schody już odnalazłam - zdecydowanie proste, z podestem, balustrada z elementami stali, żadne kute. Stawiam raczej na wyposażenie w stylu nowoczesnym, więc i takie będą moje schody :p

Pozdrawiam Ewa

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Nasz wybór tzn. mojej żony i mój także padł na ten projekt.Z zapartym tchem właśnie przejrzeliśmy historię Waszych zmagań.Życzymy a właściwie to nie wiemy czego Wam życzyć powiedzmy że ogólnie wszystkiego dobrego :) ,czyli wytrwałości ,samozaparcia i upartego dążenia do celu.

O ile Wam czas i reszta sił pozwoli prosilibyśmy bardzo uprzejmie o wszystkie uwagi na temat zmian ,których dokonaliście w projekcie z jak największą ilością zdjęć i praktycznych uwag, które są wprost bezcenne.Mu planujemy rozpocząć w drugiej połowie roku.Mamy drobniutki problem polegający na tym, iż będziemy budować na działce rolnej i stąd niestety wynikają drobne problemy proceduralne, które już właściwie ( mam nadzieję) skutecznie rozwiązaliśmy dzięki dzierżawom gruntu.Ale to inny temat i nie będę Was zanudzał.

Teraz do sedna sprawy 8) :Najważniejsze jak wiadomo są koszty :o

Błagam bądźcie wylewni, skrupulatni i nie oszczędzajcie nas w zakresie podawania realnych kosztów.To tyle - pozdrawiam serdecznie.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik87045.htm

:oops: Najlepsze jest to, że jakiś czas temu byłam w dużym centrum z płytkami i one tak bardzo mi się podobały, że je sfotografowałam ale póki co to nie mam pojęcia co to za producent!!! Ale wybieram się tam by dokładnie wiedzieć, gdzie ich szukać. Oby nie zniknęły z tego sklepu! Bo tylko tam je widziałam!! Gdy będę wiedzieć więcej na pewno napiszę! :p

Dziewczyny nie jesteście jedyne z tymi szarościami i czerwieniami :lol: :lol: :lol: To był mój pierwszy pomysł na łazienkę, mąż stwierdził że łazienka będzie za zimna :roll: może i racja. Szukałam dalej..... Jakoś beże i brązy do mnie nie przemawiały.... Jednak po przejrzeniu setek aranżacji łazienek , a później płytek w realu (i tu UWAGA moje internetowe faworytki w realu przepadły :cry: :cry: zupełnie inne odcienie), idziemy na kompromis. Będziemy eksperymentować w małej łazience, raczej biel, delikatna szarość i czerwień - i tu zdecydowaną faworytką jeśli chodzi o kolor czerwony jest właśnie flower Beatko :D a duża łazienka będzie w tonacji ciemnej :D i chyba brązowej :lol: :lol: :lol:

Mam nadzieję że do czasu zakupu płytek nie zmienię już swojej koncepcji, po prostu za dużo tego wszystkiego :wink:

Pozdrawiam serdecznie

Hej,

Ładny domek, ładne okna ;) fajnie, że sobie okno tarasowe powiększyliście.

My tez chcemy podwyzszyć ściankę kolankową i zastanawiamy się nad dachem, czy przedłużyć go? Żeby dom był bardziej "przysadzisty"?

Ładnie to wygląda, ale jeszcze większy dach? Kurcze...

Możesz napisać jakią Wy macie powierzchnię dachu?

Kto Wam poradził przedłużenie dachu i kto podał o ile go przedłużyć, to mnie ciekawi.

Ach same pytania :wink:

Pozdrowienia

W oryginalnym projekcie urzekł mnie dach nachodzący na okna nie chciałam tego stracić. Od razu też rozważaliśmy podniesienie ścianki kolankowej 8) wiedziałam, że w takim przypadku dach pójdzie do góry a belki już nie będą tak wystające. I tu rozpoczyna się rola naszego projektanta, który to zaproponował i wrysował w rysunek przy adaptacji. Z tego co wiem można też było jakoś go spłaszczyć pozostając przy wysokości domu. Nasz domek jest bardzo wysoki ale ładny. A powierzchnia dachu :-? :-? :-? Jak widzisz na zdjęciach mamy zadaszony taras to dość spory. Wg cieśli i dekarza to 251m2 za tyle sobie chłopaki liczyli. :p

Tyle sie napisalam i wszystko sie skasowalo... grrr

Witam sasiadow - to bylo na poczatku ;) Odpowiadajac na Wasze pytanie - w Mrowinie dopiero sie budujemy. Jestesmy na podobnym etapie - 2-4 marca wchodza tynkarze. Fajnie ze ktos u Was pomyslal o wydluzeniu krokwii po podniesieniu scianek - u nas niestety dach poszedl w gore, ale nie wyglada tak zle. Niestety nie potrafie wkleic zdjec... - projekt to Delikatny 131a Muratora.

Caly czas mysle o tej kuchni - czy mozecie podac namiary do Waszego stolarza?

Pzdr Gosia

Witam sasiadow - to bylo na poczatku ;) Odpowiadajac na Wasze pytanie - w Mrowinie dopiero sie budujemy. Jestesmy na podobnym etapie - 2-4 marca wchodza tynkarze. Fajnie ze ktos u Was pomyslal o wydluzeniu krokwii po podniesieniu scianek - u nas niestety dach poszedl w gore, ale nie wyglada tak zle. Niestety nie potrafie wkleic zdjec... - projekt to Delikatny 131a Muratora.

Pzdr Gosia

:wink: Sprawdziłam ładny domek prosty i skromny! Namiar na kuchnię wyślę na P.W. :wink:

Pzdr Gosia

O kurcze, przepraszam Beata, że u Ciebie w komentarzach, ale widze....bliską sąsiadkę z Mrowina.

Witaj toffiffi muszę Cię zaczepić. My zaczynamy budowę niedługo w Mrowinie. Cieszę się bardzo, że ktoś z naszych bliskich okolic się buduje.

Pozdrowienia.