TMK 08.06.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Wykonaliśmy drenaż wokół domu oraz odprowadzenie deszczówki Napisz jak robi się to cudo - ładnie proszę tzn w jakiej odległości od domu, na jakiej głębokości, jakie spadki i gdzie odprowadzona jest woda etc. Nas czeka to samo i znów niestety w wersji "zrób to sam". W dodatku nie mam żadnego rowu i chyba trzeba będzie kopać studnię chłonną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioZZ 08.06.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Chciałem się dowiedzieć czy kopaliście studnię głębinową i czy głęboko była woda?Słyszałem że o dziwo w Kiekrzu jest z tym problem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.06.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A my trochę zaryzykowalismy i bierzemy okna z firmy 4Look, która od nie tak dawna jest na rynku i głownie eksportuje za wschodnia granicę. Mają okna pcv okleinowane w dowolnym kolorze i ciepłe, również 3 szybowe do domów pasywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 11.06.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Miło - każdy swoje chwali. Dokonaj właściwego wyboru, z którego będziesz zadowolony przez wiele lat! Osobiście bałabym się kupować od producenta, który od niedawna jest na rynku. Staram się wybierać sprawdzone marki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 11.06.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Co do drenażu to u nas również była to praca samodzielna. Szanowny małżonek spisał się na medal. Jutro dopytam o szczegóły ale... Drenaż jest wokół domu w odległości 2m. Rowki do drenażu wykopał katapiler tak samo studnię - na 6 kręgów myślimy, że to wystarczające! Ostatnio bardzo pada i woda utrzymuje się na poziomie 5 kręgu. Studnia jest miejscem odprowadzenia deszczówki z dachu!!! Jeśli chodzi o kwestie techniczne to spód rowków wysypany był drobnym kamykiem na to włóknina, rura drenująca zawinięta w włókninę i na to również kamyczek. I wszystko w kierunku studni. Wiem, że spady też się tam pojawiły... Dopytam i opiszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.06.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Co do drenażu to u nas również była to praca samodzielna. Szanowny małżonek spisał się na medal. Jutro dopytam o szczegóły ale... Drenaż jest wokół domu w odległości 2m. Rowki do drenażu wykopał katapiler tak samo studnię - na 6 kręgów myślimy, że to wystarczające! Ostatnio bardzo pada i woda utrzymuje się na poziomie 5 kręgu. Studnia jest miejscem odprowadzenia deszczówki z dachu!!! Jeśli chodzi o kwestie techniczne to spód rowków wysypany był drobnym kamykiem na to włóknina, rura drenująca zawinięta w włókninę i na to również kamyczek. I wszystko w kierunku studni. Wiem, że spady też się tam pojawiły... Dopytam i opiszę!!! Dzięki za opis i czekam na resztę szczegółów. O zawijaniu rury jeszcze nie doczytałem, a wydaję się że to dobra metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 22.06.2009 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Drenaż - ups zapomniałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 23.06.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam!!! Gratuluję dobrego wyboru płytek do kuchni Nasz kafelkarz bardzo się cieszył, że nie musiał kłaść płytek 10x10 A projekt Tymka też mieliśmy na oku, nasza oliwka na pierwszy rzut oka to Tymek z doklejonym garażem. Pozdrawiam. P.S. Niestety w pracy jestem i nie wszystkie zdjęcie widzę, dlatego wpadnę z wizytą później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 25.06.2009 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Ooo, ale się u Was dzieje - kiedy planujecie przeprowadzkę?W kuchni mój ulubiony opirus, fajnie, fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 09.07.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Baaaaadzo ładna kuchnia Fronty są fornirowane czy to taki rysunek MDFu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ładna kuchnia. Bardzo podoba mi się, jak to nazwać hmm.... porządek i symetria w ustawianiu mebli kuchennych. Pozdrawiam. Ach i również czekam na dokładniejszą instrukcje drenażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 10.07.2009 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Tak fornirowane. Drenaż. postaram się dopaść męża ale ostatnio się mijamy ja mam wolne wakacje a on biedak praca - działka do domu wpada na jedzenie i spanie. Może w niedzielę razem tu przysiądziemy i coś wystukam. W każdym razie drenaż się sprawdza. Na działce nie stoją już gigantyczne kałuże! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.07.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Doberek - to ja tez się piszę na ten opis drenażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 13.07.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Fajne te paski w kuchni. Trzymam kciuki za terminowe załatwienie schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 13.07.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Czytam Wasz dziennik już jakiś czas, bardzo pięknie. Powodzenia.Zapraszam do czytania mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.07.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Doberek - to ja tez się piszę na ten opis drenażu tak, tak czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaiMarek 30.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Beato, gratuluję przeprowadzki Bardzo ładna łazienka, jednak zostały szarości. A schody to kolor merbau??? my wielkimi krokami zbliżamy się również do tego wspaniałego dnia, powoli zaczynam odliczać dni. Pozdrawiam serdecznie i oczywiście proszę o więcej zdjęć Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Rafał 03.08.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dziękuję! Schody są dębowe barwione nie pamiętam nazwy koloru. Wybrałam kolor na próbniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 03.08.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 GRATULACJE nie wierzyłam że się wam uda w tym roku wprowadzic jestem pelna podziwu domek faktycznie gotowy do zamieszkania ładne wnetrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 03.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Gratulacje. Ciągle Wam dopinguje i podglądam Wasze zmagania i jestem zachwycona tym czego udało Wam się dokonać w tak krótkim czasie. Pozdrawiam i czekam na więcej fotek (nigdy nie mam dość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts