Rucek 14.02.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Czesc - pomozcie podjac decyzje Zastanawiam sie czym kieruje sie inwestor przy wyborze ekipy budowlanej - tynki wewn i ocieplenie. Czy jest to tylko i wylacznie cena? Waszym zdaniem lepiej zaufac duzej firmie i zaplacic 100 zl za m2 elewacji, czy tez zdecydowalibyscie sie na nowa mala firme, ktora zrobi to za 50 zl? (ceny oczywiscie przykladowe Bede probowal rozkrecic dzialalnosc i bylbym wdzieczny za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 14.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 czym kieruje sie inwestor przy wyborze ekipy budowlanej - tynki wewn i ocieplenie. Tynki wewn. i ocieplenie - proszę bardzo. Nie kierowałem się ceną - pytałem ile za dobrze zrobioną robotę. Nie dyskutowałem że za drogo - uważałem że za dobrą pracę wykonawca chce konkretną stawkę. Tynki - pierwsza ekipa zaczęła od garażu: - panowie tu krzywo, tam krzywo - panie, przecież to tylko garaż - nie mówiliście że za normalną stawkę spieprzycie, WYPAD Ocieplenie - jak wyżej. Potrącenie za zniszczony materiał i WYPAD. Kolejne ekipy (nie wiem czy fama poszła) mogłem już polecać innym. Tak więc jak trafisz na podobnego do mnie to czy będziesz chciał 50 czy 100 zł to jak spieprzysz to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 14.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Cena to pierwsza informacja - duża firma odpada bo musi mieć wysokie koszty.Druga informacja to referencje, co człowiek robił, gdzie i kiedy, czy można zobaczyć.No i tak ogólnie - to chyba najważniejsze - czy dzwoni, kiedy obiecał, jest punktualny, terminowy, dobrze zorganizowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 14.02.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dzieki za male info. Coz, tego, ze cos bedzie zle zrobione nie obawiam sie zupelnie - nie ma takiej opcji Oczywiscie jak ktos bedzie szukal,i bedzie chcial znalezc, to i pewnie cos znajdzie, ale nie bedzie to nic istotnego - robie to juz kilka lat i zawsze, ale to zawsze jakas mala rzecz umyka Goscie typu : "Panie ale to garaz przeciez" - nie rozumie zupelnie podejscia do pracy takich osob, w mojej obecnej firmie przewinelo sie takich asow ze 30, duza firma - duza rotacja, i musze powiedziec, ze jesli ktos nie jest prawdziwym budowlancem, nie ma do tego smykalki, to nie bedzie z niego zaden dobry tynkarz, plytkarz itd. Moga przyjsc, dogadac cene i spieprzyc prace - podejscie typu JAKOS TO BEDZIE w ten sposob nie da sie dzialac -wszystko zle rzeczy maja krotkie nogi Terminowosc - bez zarzutu (czesto jestesmy przed zallozona data), metry wyliczone do 0,1 m2 tak wlasnie w tej chwili to robie (niestety jeszcze pracuje u kogos) A post moj mial / ma za zadanie upewnic mnie, ze decyzja ktora podjalem jest wlasciwa, i jak dotad upewnia mnie Dzieki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 14.02.2009 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Zapomnialem. Kolezanka napisala o REFERENCJACH - to bedzie najwieksza bolaczka na poczatku Chyba, ze zaprosze kogos do Cork, lub Dublina Tu mam co pokazywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 15.02.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dokumentuj fotograficznie swoje prace z Irlandii, jedno zdjęcie w zbliżeniu, drugie w planie ogólnym (żeby było widać irlandzkość terenu). W Polsce zrób usługę u rodziny czy znajomych i wykorzystuj jako referencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Zdjec mam z tysiac do moich obowiazkow nalezy min. dokumentacja budowy, i co za tym idzie fotki. A plan jest wlasnie taki, ze zaczynamy u znajomego, a pozniej, moze sie to juz jakos potoczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 15.02.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Widzę, że pojawi się konkurencja Dbaj o jakość swojej pracy a klienci sami się znajdą. Zyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Pojawi, sie pojawi Juz niedlugo I ma WIELKIE plany Dzieki za zyczenia, Panskie podejscie zupelnie odbiega od stereotypu Polaka - zawistnika, wiec tym bardziej dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 15.02.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Panskie podejscie zupelnie odbiega od stereotypu Polaka - zawistnika Od konkurencji lepiej się jest uczyć (także na jej błędach ), niż ją zwalczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Coz, czlowiek uczy sie cale zycie. A zdecydownie lepiej jest uczyc sie na cudzych bledach - a nie wlasnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/d7d23d63.jpg http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/6468fee6.jpg Najwzszy budynek w Irlandii - cale 82 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Troszke, za duze te zdjecia - wie ktos jak to zmienic? Mialy byc troche mniejsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dublin, apartamenty :http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/80a3aeea.jpg Dublin. hotel :http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/61cd768e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 15.02.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Troszke, za duze te zdjecia - wie ktos jak to zmienic? Mialy byc troche mniejsze Pozdrawiam http://img339.imageshack.us/img339/8263/animation6468fee6pt9.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 15.02.2009 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dzieki Jak bys jeszcze zdradzil tajemnice, jak to zmniejszyc to bylbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 18.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Cena to pierwsza informacja - duża firma odpada bo musi mieć wysokie koszty. Druga informacja to referencje, co człowiek robił, gdzie i kiedy, czy można zobaczyć. No i tak ogólnie - to chyba najważniejsze - czy dzwoni, kiedy obiecał, jest p unktualny, terminowy, dobrze zorganizowany. ja tam punktualny i akuratny to kurna jestem, ale klienci...szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 18.02.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Coz, kllient placi, wiec mozna i poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 19.02.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Coz, kllient placi, wiec mozna i poczekac Zmienisz zdanie jak bedziesz czekal tygodniami na zapłate. Umawiaj sie etapami na płatności,zaczynasz nastepny etap,rozliczaj sie za poprzedni Ogólnie inwestorzy uczciwi,ale dmuchaj na zimne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 19.02.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Czesc - pomozcie podjac decyzje Zastanawiam sie czym kieruje sie inwestor przy wyborze ekipy budowlanej Ja przyjedziesz biemdablju to zapomnij o zleceniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts