Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa firma.

Rucek

Recommended Posts

Czesc - pomozcie podjac decyzje :)

Zastanawiam sie czym kieruje sie inwestor przy wyborze ekipy budowlanej - tynki wewn i ocieplenie.

Czy jest to tylko i wylacznie cena? Waszym zdaniem lepiej zaufac duzej firmie i zaplacic 100 zl za m2 elewacji, czy tez zdecydowalibyscie sie na nowa mala firme, ktora zrobi to za 50 zl? (ceny oczywiscie przykladowe :) Bede probowal rozkrecic dzialalnosc i bylbym wdzieczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam

czym kieruje sie inwestor przy wyborze ekipy budowlanej - tynki wewn i ocieplenie.

Tynki wewn. i ocieplenie - proszę bardzo.

Nie kierowałem się ceną - pytałem ile za dobrze zrobioną robotę. Nie dyskutowałem że za drogo - uważałem że za dobrą pracę wykonawca chce konkretną stawkę.

Tynki - pierwsza ekipa zaczęła od garażu:

- panowie tu krzywo, tam krzywo

- panie, przecież to tylko garaż

- nie mówiliście że za normalną stawkę spieprzycie, WYPAD

Ocieplenie - jak wyżej. Potrącenie za zniszczony materiał i WYPAD.

Kolejne ekipy (nie wiem czy fama poszła) mogłem już polecać innym.

Tak więc jak trafisz na podobnego do mnie to czy będziesz chciał 50 czy 100 zł to jak spieprzysz to :evil:

Cena to pierwsza informacja - duża firma odpada bo musi mieć wysokie koszty.

Druga informacja to referencje, co człowiek robił, gdzie i kiedy, czy można zobaczyć.

No i tak ogólnie - to chyba najważniejsze - czy dzwoni, kiedy obiecał, jest punktualny, terminowy, dobrze zorganizowany.

Dzieki za male info.

Coz, tego, ze cos bedzie zle zrobione nie obawiam sie zupelnie - nie ma takiej opcji :) Oczywiscie jak ktos bedzie szukal,i bedzie chcial znalezc, to i pewnie cos znajdzie, ale nie bedzie to nic istotnego - robie to juz kilka lat i zawsze, ale to zawsze jakas mala rzecz umyka :)

Goscie typu : "Panie ale to garaz przeciez" - nie rozumie zupelnie podejscia do pracy takich osob, w mojej obecnej firmie przewinelo sie takich asow ze 30, duza firma - duza rotacja, i musze powiedziec, ze jesli ktos nie jest prawdziwym budowlancem, nie ma do tego smykalki, to nie bedzie z niego zaden dobry tynkarz, plytkarz itd. Moga przyjsc, dogadac cene i spieprzyc prace - podejscie typu JAKOS TO BEDZIE :) w ten sposob nie da sie dzialac -wszystko zle rzeczy maja krotkie nogi :)

Terminowosc - bez zarzutu (czesto jestesmy przed zallozona data), metry wyliczone do 0,1 m2 :) tak wlasnie w tej chwili to robie (niestety jeszcze pracuje u kogos)

A post moj mial / ma za zadanie upewnic mnie, ze decyzja ktora podjalem jest wlasciwa, i jak dotad upewnia mnie :)

Dzieki za info

Pozdrawiam

Cena to pierwsza informacja - duża firma odpada bo musi mieć wysokie koszty.

Druga informacja to referencje, co człowiek robił, gdzie i kiedy, czy można zobaczyć.

No i tak ogólnie - to chyba najważniejsze - czy dzwoni, kiedy obiecał, jest p

unktualny, terminowy, dobrze zorganizowany.

ja tam punktualny i akuratny to kurna jestem, ale klienci...szkoda gadać :p