Gość 02.11.2003 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Co oznacza ze grunt jest klasy V i VI, czy to bardzo żle. Myślę o kupnie działki która teraz jest rolnicza, u uwagach jest taka informacja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 To oznacza piach.I brak podatku gruntowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 02.11.2003 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 To się zgadza.Wszystkie ziemie orne są kwalifikowane od 1-6,jeszcze z podgrupami.Oznacza to,że im wyższa klasa- 1,2,3.. tym lepsza ziemia-tym wieksze możliwości zbioru wg.tzw.hektara przeliczeniowego.W każdym roku jest ustalana stawka -ilość żyta* cena kwintala=jednostka przeliczeniowa.I teraz sedno sprawy- klasy 5 i 6 oznaczają najniższy gatunek ziemi- w związku z tym,jako że i przelicznik jest niski,wręcz zerowy-to i podatek lichy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.11.2003 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Niektóre gminy rezygnują z pobierania podatku przy tak niskiej klasie ziemi... Trzeba się dobrze zastanowić przed zakupem, bo może niewiele będzie rosło na takiej działce, ale za to... łatwiej uzyskać pozwolenie na budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 03.11.2003 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Ja mam działkę z ziemią klasy VI. Gmina rzeczywiście od tego roku nie pobiera podatku . Na działce posadziliśmy z mężem kwiaty, krzewy ozdobne i owocowe. Mamy również drzewka owocowe. W tym roku posadziliśmy pomidory, szczypior, natkę pietruszki, dynię, cukinię, koper, fasolkę (wymieniam wszystko, żebys miał pełny obraz). Faktem jest, że nawoże rosliny i daję kompost. Inaczej byłoby marnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Dziekuje bardzo za slowa otuchy. Tak bardzo podoba mi sie ta dzialka ze chyba sie na nia zdecyduje. Jedyne ale to jej wielkosc ponad 2h, co ja na niej zrobie, a marzyl mi sie piekny ogrod. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 05.11.2003 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 No....możesz puscic wodze fantazji.. i wprowadzić w czyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 04.12.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Na budowę domu taka działka jest świetna bo to piasek a więc naturalna dylatacja fundamentów. Tylko pozazdrościć. A co do ogrodu trawa wszędzie urośnie a tam gdzie nie będzie trawy możesz nawieść torfu.I wszystko będzie Oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts